ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός: «Πρωτοφανές αυτό που θα γίνει στο ΟΑΚΑ» - Όσα δήλωσε ο Δημήτρης Κοντός

Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός: Στο τεράστιο πρότζεκτ του νέου ΟΑΚΑ, στις νέες εντυπωσιακές φανέλες, αλλά και στους στόχους της ομάδας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κοντός.

Ο Basketball and Communication Director της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε στο WebRadio της ΕΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Κοντός:

Για την εκδήλωση που έλαβε χώρα (18/09) στο μουσείο της Ακρόπολης: «Η σκέψη ήταν πολύ όμορφη, αλλά η στιγμή που βρεθήκαμε όλοι χθες στην Ακρόπολη ήταν πραγματικά πάρα πολύ ιδιαίτερη, απ’ τις πλέον ιδιαίτερες που έχουμε ζήσει. Συνήθως όλες αυτές οι εκδηλώσεις έχουν ένα χρώμα, μια ροή, αλλά αυτή ήταν πραγματικά η πιο ξεχωριστή εκδήλωση που έχει κάνει ποτέ, όσα χρόνια θυμάμαι εγώ τουλάχιστον τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Όταν φτάσαμε και ξεκίνησε μια ξενάγηση στους παίκτες, πριν τη Συνέντευξη Τύπου και την παρουσίαση, στους χώρους του μουσείου, έβλεπες δευτερόλεπτο με το δευτερόλεπτο την αύρα να αλλάζει τελείως, να διαβάζουν, να βλέπουν. Όταν βγήκαμε έξω και είχαν φόντο την Ακρόπολη είχε αλλάξει τελείως και η δική τους ψυχολογία».

Για τις νέες φανέλες του Παναθηναϊκού, στις οποίες αποτυπώνεται η Ακρόπολη: «Καταρχάς, ήταν κάτι το οποίο το δουλεύαμε στον Παναθηναϊκό πολύ καιρό, και το κομμάτι του μουσείου της Ακρόπολης, όπου τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία, και η απόφαση να υπάρχει η Ακρόπολη αποτυπωμένη στη φανέλα της ομάδας. Ήταν κάτι που το περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία και κάτι που το κρατούσαμε ασφράγιστο μυστικό για πολύ καιρό και νομίζω ότι συνολικά αποτυπώνει τις ρίζες του Παναθηναϊκού, της ομάδας της Αθήνας. Συναισθηματικά και συμβολικά παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για όλους μας και φυσικά για τον κόσμο, στον οποίον στο τέλος της μέρας απευθυνόμαστε. Ξαναρίχνει τα φώτα, όχι μόνο αθλητικά, αλλά και σε επίπεδο πολιτισμού, στον Παναθηναϊκό, γιατί η Ακρόπολη, ο Ιερός Βράχος και το μουσείο, είναι ένα μέρος που το γνωρίζουν σε όλον τον κόσμο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον σύλλογο, τη χώρα και την Αθήνα η αποτύπωση της Ακρόπολης στη φανέλα».

Για το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» (23-24/09): «Αυτό πλέον είναι επίσημο τουρνουά Ευρωλίγκας, το οποίο υπενθυμίζει σε όλους τι σήμαινε και σημαίνει ο Παύλος Γιαννακόπουλος και η οικογένειά του για τον σύλλογο. Όταν μιλάμε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο, βλέπουμε όλοι και την ανταπόκριση των ομάδων και το πόσο θέλουν να έρθουν και να συμμετάσχουν. Αυτό είναι επίσης συμβολισμός για έναν άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας του μπασκετικού Παναθηναϊκού, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ. Αγωνιστικά μιλάμε για ένα τουρνουά που είναι το τελευταίο μεγάλο τεστ πριν τις επίσημες διοργανώσεις. Το επίπεδο των ομάδων και των προπονητών που θα βρεθούν φέτος είναι μεγάλο, όπως πάντα, μιλάμε για προπονητές μεγάλης εμβέλειας. Είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε κι εμείς όλοι πού βρισκόμαστε».

Για το πρότζεκτ του νέου ΟΑΚΑ: «Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι που δεν υπάρχει στην Ευρωλίγκα. Είναι πολύ μεγάλος ο στόχος και είναι πάρα πολύ μεγάλο το έργο και χρειάζεται πάρα πολύ σκληρή δουλειά, μελέτες και υπομονή. Νομίζω ότι στο τέλος αυτό που θα βγει θα είναι κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα, ίσως και για τα ευρωπαϊκά. Βήμα-βήμα. Κι εμείς όλοι που το βλέπουμε να δημιουργείται έχουμε την αγωνία να δούμε κάτι καινούργιο».

Για το αν έχουν ξεκινήσει οι πρώτες εργασίες στο ΟΑΚΑ: «Σίγουρα θα υπάρχουν αλλαγές. Δε θα ήταν δυνατό να είναι ολοκληρωμένο το έργο του ΟΑΚΑ, βρισκόμαστε ακόμη στην αφετηρία, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν αλλαγές. Δουλεύουν άπαντες νυχθημερόν ώστε να είναι έτοιμο το ΟΑΚΑ να φιλοξενήσει καλλωπισμένο πλέον, με το πρώτο στάδιο καλλωπισμού, τις ομάδες και τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Γίνονται πράγματα, είναι αυτονόητο ότι δε μπορούν να γίνουν όλα πολύ γρήγορα, αλλά σε κάθε περίπτωση θα δει ο κόσμος κάποιες σημαντικές αλλαγές. Ακόμα, ωστόσο, βρισκόμαστε στην αρχή. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες αλλαγές, θα τις δείτε όλες σε λίγες ημέρες».

Για τους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού: «Εμείς στην Ελλάδα συνήθως κοιτάμε να κρατάμε αρκετά χαμηλά τους τόνους. Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής έχει μιλήσει ξεκάθαρα για το τι σκέφτεται. Εγώ θα πω ότι οι στόχοι του Παναθηναϊκού πάντοτε πρέπει να είναι υψηλοί. Υγεία να έχει η ομάδα, να βρει τη χημεία της. Πραγματικά υπάρχει μια τελείως διαφορετική αύρα. Στέκομαι σ’ αυτό, γιατί ήταν πραγματικά δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο αποτελεσμάτων. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει το DNA να μπορέσει να “γυρίσει τον διακόπτη” και το καλοκαίρι φάνηκε αυτό. Τώρα μένει να το δούμε και στο παρκέ».

Σχετικές ειδήσεις