ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα παίξει στο Προολυμπιακό με την Εθνική Ελλάδας; Όλα τα δεδομένα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα παίξει στο Προολυμπιακό με την Εθνική Ελλάδας; Όλα τα δεδομένα

Η Εθνική Ελλάδας έμαθε τους αντιπάλους της στο Προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στο ΣΕΦ και το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα ενισχύσει αυτή την προσπάθεια.

Η Εθνική Ελλάδας στάθηκε άτυχη στην κλήρωση για το Προολυμπιακό τουρνουά που θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ (2 έως 7 Ιουλίου), καθώς συγκέντρωσε αρκετές δυνατές ομάδες στα δύο γκρουπ που σχηματίστηκαν.

Αναλυτικά, η «γαλανόλευκη» κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τη Δομινικανή Δημοκρατία των Καρλ-Άντονι Τάουνς, Αλ Χόρφορντ, Κρις Ντουάρτε και την Αίγυπτο, ενώ στον άλλο όμιλο θα παίξουν η Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς, η Νέα Ζηλανδία και η Κροατία των Χεζόνια, Μπογκντάνοβιτς, Ζούμπατς.

Ακόμα απομένουν 8 μήνες μέχρι αυτούς τους αγώνες, αλλά είδε στο μυαλό όλων κυριαρχεί ένα ερώτημα... Ποιους παίκτες θα έχει στη διάθεσή του ο Βασίλης Σπανούλης στην πρώτη του μεγάλη αποστολή με την Εθνική Ελλάδας; Και κυρίως... Θα παίξει αυτή τη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο;

Ξεκάθαρη απάντηση δεν γίνεται φυσικά να δοθεί αυτή τη στιγμή και το πιο βασικό από όλα είναι να είναι άπαντες υγιείς. Ωστόσο υπάρχουν κάποια βασικά δεδομένα που αξίζουν αναφοράς. Ο ίδιος ο Greek Freak πριν μερικές μέρες εξέφρασε μια αρχική πρόθεση να είναι στη διάθεση της «γαλανόλευκης» το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το ίδιο υποστήριξε χθες και ο Βασίλης Σπανούλης μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με το Περιστέρι για τη Basket League, αποκαλύπτοντας πως έχει μιλήσει με τον Έλληνα αστέρα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έλειψε από το Μουντομπάσκετ 2023, προφανώς και είναι συγκεντρωμένος στην προσπάθεια να επιστρέψει στην κορυφή του NBA και να κατακτήσει τον τίτλο με τους Μιλγουόκι Μπακς. Ακόμα κι αν τα «ελάφια» πάνε στον τελικό, όμως, παίζοντας 7 παιχνίδια, υπάρχει χρόνος για να έρθει στην Ελλάδα ο Greek Freak και να ενισχύσει την Εθνική ομάδα.

Οι τελικοί του NBA είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 6 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 14, στις 17, στις 20 ή στις 23 Ιουνίου. Υπάρχουν δηλαδή 8 μέρες μέχρι την έναρξη του Προολυμπιακού Τουρνουά στο ΣΕΦ. Φυσικά, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εύκολα αν οι Μπακς δεν συμμετάσχουν στους τελικούς.

Η διαδικασία του Προολυμπιακού τουρνουά

Οι αγώνες των δύο γκρουπ που σχηματίστηκαν μετά την κλήρωση για το τουρνουά του ΣΕΦ θα διεξαχθούν στις 2, 3 και 4 Ιουλίου και οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε γκρουπ θα περάσουν στα ημιτελικά και θα διασταυρωθούν χιαστί (ο πρώτος του ενός ομίλου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του άλλου).

Οι νικητές των ημιτελικών θα προκριθούν στον τελικό (7 Ιουλίου) και θα διεκδικήσουν το ένα και μοναδικό εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Αναλυτικά τα 4 Προολυμπιακά τουρνουα:

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Λίβανος, Ανγκόλα, Ισπανία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Φινλανδία, Πολωνία, Μπαχάμες

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΛΕΤΟΝΙΑΣ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Γεωργία, Φιλιπίνες, Λετονία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Βραζιλία, Καμερούν, Μαυροβούνιο

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Σλοβενία, Νέα Ζηλανδία, Κροατία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Αίγυπτος, Ελλάδα, Δομινικανή Δημοκρατία

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ

ΓΚΡΟΥΠ Α: Μεξικό, Ακτή Ελεφαντοστού, Λιθουανία
ΓΚΡΟΥΠ Β: Ιταλία, Πουέρτο Ρίκο, Μπαχρέιν