ΜΠΑΣΚΕΤ

Θρήνος στις ΗΠΑ: Πέθανε ο 24χρονος μπασκετμπολίστας Ουόλτ ΜακΓκρόρι

Θρήνος στις ΗΠΑ: Πέθανε ο 24χρονος μπασκετμπολίστας Ουόλτ ΜακΓκρόρι

Ο Ουόλτ ΜακΓκρόρι, γκαρντ της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ουισκόνσιν από το 2017 έως το 2021, πέθανε σε ηλικία 24 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο των οστών.

Θλίψη έχει προκαλέσει στο κολεγιακό μπάσκετ των ΗΠΑ η είδηση του θανάτου του Ουόλτ ΜακΓκρόρι.

Πρόκειται για έναν 24χρονο μπασκετμπολίστα, ο οποίος είχε 37 συμμετοχές για τέσσερις σεζόν στο Ουισκόνσιν και ήταν μέλος της ομάδας 2019-20 που κέρδισε τον τίτλο της κανονικής σεζόν της «Big Ten».

Ο ΜακΓκρόρι είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στη Νότια Ντακότα τον Απρίλιο του 2021, αλλά διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα αργότερα εκείνο το έτος. Έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο και ενημέρωνε για την κατάστασή του μέσω των social media.

Είχε, μάλιστα, κάνει ακρωτηριασμό στο ένα πόδι του πριν μερικούς μήνες, αλλά τελικά το βράδυ της Δευτέρας (18/12) έφυγε από τη ζωή.

«Οι καρδιές και οι προσευχές μας είναι προς την οικογένεια και τους φίλους του Ουόλτ ΜακΓκρόρι. Το θάρρος και ο αγώνας που έκανε σε όλη τη διετή μάχη του με τον καρκίνο ήταν έμπνευση για όλους μας. Δεν τα παράτησε ποτέ.

Αντίθετα, επέλεξε να παλεύει κάθε μέρα και αξιοποίησε στο έπακρο τις περιστάσεις εμπνέοντας και άλλους. Ο Ουόλτ ήταν ένα αγαπημένο μέλος της ομάδας μας και θα μας λείψει πολύ» δήλωσε ο προπονητής του στο Ουισκόνσιν, Γκρεγκ Γκαρντ.