ΜΠΑΣΚΕΤ

Εργκίν Αταμάν: «Με το καλό θα πάω την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο Βερολίνο»!

Εργκίν Αταμάν: «Με το καλό θα πάω την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ στο Βερολίνο»!

Οι δηλώσεις του κόουτς του Παναθηναϊκού AKTOR για το ματς με τη Φενέρ, την ήττα απ’ τον Άρη, το ποδόσφαιρο και τον Τερίμ, μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο.

To «SSport» της Τουρκίας, είναι το δίκτυο που μεταδίδει τους αγώνες της Euroleague. Με την ευκαιρία του αγώνα του Παναθηναϊκού AKTOR με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ, η δημοσιογράφος του καναλιού μίλησε με τον Εργκίν Αταμάν και τον γιο του, Σαρπ. Ο κόουτς των «πράσινων» ήταν για ακόμη μια φορά απολαυστικός.

Αρχικά αστειεύτηκε για τον γιο του λέγοντας: «Φέτος κάναμε πολλές μεταγραφές, όμως η πιο δύσκολη ήταν αυτή του Σαρπ».

Εν συνεχεία ο έμπειρος προπονητής σχολίασε την παρουσία των φίλων του «τριφυλλιού»: «Με δεδομένη την πορεία μας τόσο στο πρωτάθλημα, όπου έχουμε νικήσει δύο φορές τον Ολυμπιακό όσο και με τις συνεχόμενες νίκες στην Euroleague οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δημιουργούν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Κόντρα στη Φενέρ δεν παίξαμε καλά, είχε καλή τακτική, αλλά και εμείς βρήκαμε λύσεις στην άμυνα και με τον Καλαϊτζάκη σε κάποιες επιθέσεις και πήραμε μία σημαντική νίκη. Μην ξεχνάμε επίσης πως έχουμε απουσίες, όπως είναι ο Σλούκας, αυτό μας δημιουργεί πρόβλημα στο rotation, αλλά βρίσκουμε λύσεις».

Συνεχίζοντας ο Αταμάν αναφέρθηκε στην ήττα απ’ τον Άρη που αφύπνισε την ομάδα του: «Καμία ήττα δεν είναι καλή, αλλά η ήττα από τον Άρη μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν μία ευοίωνη ήττα, διότι σκεφτόμασταν και πιστεύαμε ότι δεν θα χάσουμε κάποιο ματς. Μας έκανε καλό. Μας έκανε να συγκεντρωθούμε γρήγορα στο ματς με τη Φενέρ. Μας έδωσε κίνητρο. Είναι πολύ σημαντικό ότι μετά από το ματς με τον Άρη δημιουργήθηκε αυτή η ατμόσφαιρα και έδωσε ώθηση στους παίκτες».

Όπως αποκάλυψε ο Εργκίν Αταμάν, η παρέα του γιου του ήρθε στην Αθήνα για το ματς με τη Φενέρ και χάρηκαν τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR: «Τους μάζεψε από το σχολείο και ήρθαν να δουν το ματς με τον Παναθηναϊκό. Έφυγαν χαρούμενοι διότι κερδίσαμε τη Φενέρμπαχτσε».

Φυσικά δε γινόταν να μην ρωτηθεί για τον Φατίχ Τερίμ. Ο Αταμάν αποκάλυψε πως σύντομα θα πάει στη Λεωφόρο για να δει τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό: «Παρακολουθώ τα ματς του Παναθηναϊκού και του Τερίμ. Θα πάω και σε ποδοσφαιρικό αγώνα του Παναθηναϊκού, τώρα στην Ελλάδα εδώ και δύο μήνες οι αγώνες διεξάγονται χωρίς θεατές. Βέβαια, αν θέλω να πάω, μπορώ να πάω, αλλά λείπει η ατμόσφαιρα των φίλων του Παναθηναϊκού. Ο Τερίμ ξεκίνησε πολύ καλά, υπήρχε μία συμπάθεια του κόσμου του Παναθηναϊκού με τον πρώην προπονητή, αλλά κατάφερε να την σπάσει. Κατάφερε να νικήσει ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Ακολουθούν σημαντικά ματς στο πρωτάθλημα, εκείνος ήρθε δύο φορές να μας δει. Και όταν με το καλό αρθούν τα μέτρα, θα πάω σε ματς να δω την ομάδα του Τερίμ. Μπορεί ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός με τον μπασκετικό να έχουν διαφορετικές διοικήσεις, αλλά η ατμόσφαιρα, αυτή του ΟΑΚΑ, είναι ίδια και στο ποδόσφαιρο».

Το… καλύτερο όμως, το κράταγε για το τέλος. Κλείνοντας τη συνομιλία με την Τουρκάλα δημοσιογράφο, ο Εργκίν Αταμάν έδειξε τι περιμένει για τη συνέχεια: «Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με το καλό αυτή την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, θα την πάω και στο Βερολίνο».