ΜΠΑΣΚΕΤ

Άγριο ξύλο μεταξύ παικτών σε αγώνα του NCAA - Τουλάχιστον δύο οι τραυματίες (vid)

Άγριο ξύλο μεταξύ παικτών σε αγώνα του NCAA - Τουλάχιστον δύο οι τραυματίες (vid)

Γενικευμένη σύρραξη και μπουνιές μετά το τέλος του αγώνα του NCAA ανάμεσα σε δύο πανεπιστήμια του Τέξας. 

Ένας τεράστιος καυγάς ξέσπασε μετά τη νίκη του Texas A&M-Commerce με 76-72 επί του Incarnate Word τη Δευτέρα (19/2), λίγο μετά το τέλος του αγώνα και ενώ οι ομάδες είχαν αρχίσει να δίνουν τα χέρια.

Δεν είναι σαφές τι πυροδότησε τη σύρραξη, αλλά αυτή περιελάμβανε πολλούς παίκτες και από τις δύο ομάδες που έριχναν γροθιές ο ένας στον άλλο. Προπονητές και παίκτες από κάθε ομάδα προσπάθησαν να χωρίσουν τους εμπλεκόμενους, αλλά ο καυγάς συνεχίστηκε για περισσότερο από ένα λεπτό καθώς τα μέλη των δύο προγραμμάτων τσακώνονταν μέσα στο γήπεδο.

Υπήρχαν αρκετοί παίκτες στο παρκέ και πολλές εντάσεις καθώς ο καυγάς συνεχιζόταν. Αναλυτές του τηλεοπτικού σταθμού είπαν ότι ένα νεαρό κορίτσι στο πλήθος τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα αυτής της διαμάχης και ότι ένας από τους μάνατζερ της ομάδας είχε «αίμα στο πρόσωπό του».

Σε κοινή δήλωση αργότερα τη Δευτέρα, το πανεπιστήμιο Incarnate Word και το A&M-Commerce ζήτησαν συγγνώμη με ανακοίνωσή τους «για τη συμπεριφορά που επιδεικνύεται από τα αντίστοιχα προγράμματα μπάσκετ ανδρών».

«Δεν υπάρχει χώρος στον κολεγιακό αθλητισμό για τέτοιες ενέργειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προσθέτει: «Η αντιαθλητική συμπεριφορά που σημειώθηκε μετά τον αγώνα δεν αντικατοπτρίζει τις αξίες των εμπλεκόμενων πανεπιστημίων, καθώς και του Συνεδρίου Southland και των ιδρυμάτων-μελών τους. Το θέμα εξετάζεται επί του παρόντος συλλογικά από το γραφείο του Συνεδρίου και τα δύο ιδρύματα. Η ασφάλεια των αθλητών, του προσωπικού και των φιλάθλων μας είναι το πρωταρχικό μας μέλημα».

Η Περιφέρεια του Southland εξέδωσε επίσης μια σύντομη δήλωση για το περιστατικό: «Θα συνεργαστούμε στενά με τα δύο πανεπιστήμια για να εξετάσουμε το βίντεο και να εκδώσουμε τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα. Η αντιαθλητική συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και η ασφάλεια των μαθητών-αθλητών, των θεατών και των αξιωματούχων παραμένει κορυφαία προτεραιότητα».

Δείτε βίντεο με τον καυγά και τις μάχες σώμα με σώμα στο παρκέ:

Σχετικές ειδήσεις