ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Ελλάδας: Με Παπαγιάννη στην Ολλανδία - Οι 12 του Σπανούλη που πέταξαν για Χάγη

Εθνική Ελλάδας: Με Παπαγιάννη στην Ολλανδία - Οι 12 του Σπανούλη που πέταξαν για Χάγη

Αναχώρησε για Ολλανδία η Εθνική Ελλάδας μπάσκετ ενόψει της δεύτερης αγωνιστικής των προκριματικών του Eurobasket 2025.

Την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στη Χάγη για το δεύτερο παιχνίδι των προκριματικών του EuroBasket 2025 κόντρα στην Ολλανδία (26/2, 20:30) ακολούθησε ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο διεθνής σέντερ της Φενέρμπαχτσε είχε μυϊκό σπασμό στον αριστερό προσαγωγό και υποβλήθηκε σε μαγνητική. Αυτή έδειξε πως δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και συμπεριλήφθη στη 12άδα του Βασίλη Σπανούλη.

Αντίθετα, στην Αθήνα έμειναν οι Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Κώστας Παπανικολάου.

Αναλυτικά την 12άδα της Εθνικής Ελλάδας αποτελούν οι: Νίκος Ρογκαβόπουλος, Κώστας Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Μωραΐτης, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος, Λευτέρης Μαντζούκας, Ναζ Μήτρου Λονγκ, Βαγγέλης Ζούγρης, Μιχάλης Λούντζης, Γιώργος Παπαγιάννης

Μεταξύ των διεθνών και ο Ναζ Μήτρου Λονγκ, ο οποίος επεσήμανε ότι περίμενε με ανυπομονησία, προκειμένου να ζήσει αυτό το συναίσθημα:

«Είμαι ενθουσιασμένος και λίγο ανυπόμονος για το αυριανό παιχνίδι. Είναι τιμή και υπερηφάνεια να φοράω αυτά τα χρώματα, αυτήν την φανέλα, υπάρχουν πολλά συναισθήματα. Το περίμενα πολύ καιρό αυτό. Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ μεγάλη για την ομάδα και την προετοιμασία της και είμαι πολύ συγκεντρωμένος ώστε να μπορέσω να βοηθήσω. Όποιος παρακολουθεί τον Τόμας (σ.σ. Ουόκαπ), ξέρει ότι δεν είναι εγωιστής ως παίκτης, ότι μπορεί να οδηγήσει μια ομάδα.

Ως παίκτης το έδειξε και πριν από δύο ημέρες στον αγώνα με την Τσεχία. Θέλω να είμαι ο εαυτός μου και να κάνω παρόμοια πράγματα. Ο κόουτς Σπανούλης μας οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση με το πάθος του και την ενέργειά του. Θέλω να κάνω ότι μου ζητήσει η ομάδα και να αφήσω τα πάντα στο παρκέ. Η μητέρα μου από την ημέρα που τελείωσα το κολλέγιο, έκανε ότι μπορούσε για να πάρουμε το διαβατήριο και έκλαψε την ημέρα που έγινε πραγματικότητα. Θέλουμε κι εγώ και ο αδελφός μου, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε την χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».