ΜΠΑΣΚΕΤ

Εργκίν Αταμάν: «Σημαντικός αγώνας το ντέρμπι για την τετράδα, αλλά και την εξάδα»

Εργκίν Αταμάν: «Σημαντικός αγώνας το ντέρμπι για την τετράδα, αλλά και την εξάδα»

Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Euroleague, τον οποίο παραδέχτηκε πως δε θα ήθελε αντίπαλο στα playoffs – Οριστικά εκτός ντέρμπι Βιλντόζα και Αντετοκούνμπο.

Τις καθιερωμένες δηλώσεις παραμονή του αγώνα της Euroleague, έκανε ο Εργκίν Αταμάν. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού AKTOR αναφέρθηκε στη σημασία του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως για κανέναν δεν είναι εύκολο να νικήσει στο ΣΕΦ.

Παράλληλα ο Αταμάν αποκάλυψε πως δε θα έχει στη διάθεσή του σε ακόμη ένα παιχνίδι, τους Λούκα Βιλντόζα και Κώστα Αντετοκούνμπο, οι οποίοι δεν ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προπόνηση στο ΣΕΦ: «Είναι αγώνας για την EuroLeague. Είναι κάτι φυσιολογικό. Το σύστημά μου, όταν παίζουμε εκτός έδρας αγώνα για την EuroLeague είναι να ταξιδεύουμε το πρωί, να ξεκουραζόμαστε και το απόγευμα πριν από τον αγώνα να κάνουμε προπόνηση στο γήπεδο που θα παίξουμε. Δεν με νοιάζει αν είναι ένα ντέρμπι ή κάτι άλλο. Είναι κάτι φυσιολογικό. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε έτσι. Το ίδιο θα ισχύει στα playoffs της Basket League. Είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν στο ΟΑΚΑ, αν το θέλουν».

Για την πρώτη γεύση από το γήπεδο του αντιπάλου: «Για σας ίσως είναι κάτι περίεργο, αλλά για μας είναι φυσιολογικό. Φυσικά, μου αρέσει να κάνω προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα. Το ίδιο κάναμε στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη. Γιατί λοιπόν όταν παίζουμε με τον Ολυμπιακό, να μην κάνουμε το ίδιο; Είναι δύο σπουδαίοι σύλλογοι της Ελλάδας, που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Όλα τα παιχνίδια ως τώρα ήταν δίκαια. Σε όλα όσα παίξαμε μέχρι στιγμής. Από τον αγώνα της EuroLeague στο ΟΑΚΑ, όπου χάσαμε στην παράταση. Στο Κύπελλο. Ή κι εδώ, όταν τους κερδίσαμε στη Basket League. Μου λέτε πως αυτή είναι η πρώτη φορά που κάνει ο Παναθηναϊκός AKTOR προπόνηση εδώ, αλλά εγώ σας λέω ότι αυτό θα συνεχιστεί ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η μπασκετική μάχη στο γήπεδο είναι φυσιολογική, αλλά κι οι δύο ομάδες είναι πολύ επαγγελματικές. Αν ο κ. Μπαρτζώκας θέλει να κάνει προπόνηση στο ΟΑΚΑ στα επόμενα παιχνίδια, είναι κάτι εύκολο. Εμένα μου αρέσει έτσι. Το έκανα επίσης στην Τουρκία απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Κάθε φορά το κάνω λοιπόν με αυτόν τον τρόπο».

Για το πόσο θα διαφέρει αυτό το ντέρμπι με τον τελικό του Κυπέλλου: «Είναι διαφορετικός. Κι οι δύο ομάδες θα έχουν περισσότερους ξένους στο rotation γιατί θα έχουν τα ρόστερ της EuroLeague. Εμείς δεν θα έχουμε πάλι τον Λούκα Βιλντόζα λόγω τραυματισμού, όπως στο Κύπελλο. Εκεί δεν παίξαμε καλά, δεν σκοράραμε αρκετά. Πήγαμε σε χαμηλό σκορ, όπως ήθελε ο Ολυμπιακός. Δεν βρήκαμε το σκοράρισμά μας και χάσαμε. Μέχρι στιγμής, έχουμε παίξει πέντε φορές με τον Ολυμπιακό, χάσαμε δύο φορές πολύ καθαρά, στο Super Cup και το Κύπελλο Ελλάδας, χάσαμε στην παράταση στην EuroLeague, αλλά τους κερδίσαμε επίσης δύο φορές. Ο Ολυμπιακός προηγείται με 3-2 στα μεταξύ μας παιχνίδια. Ελπίζω πως δεν θα ματσάρουμε με τον Ολυμπιακό στα playoffs της EuroLeague. Θα τους παίξουμε επίσης πιθανότατα στους τελικούς της Basket League, αν όλα πάνε καλά. Ελπίζω λοιπόν πως δεν θα τους αντιμετωπίσουμε στα playoffs της EuroLeague γιατί θα είναι πολλά τα μεταξύ μας παιχνίδια».

Για το αν ο νικητής του αυριανού ντέρμπι θα πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs: «Πιστεύω πως έχουμε ακόμη έξι αγώνες. Αύριο είναι ο πρώτος εξ αυτών. Για μας θα είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε πολλά παιχνίδια. Δεν ξέρω πόσα ακριβώς. Αλλά νομίζω πως πέντε νίκες θα μας κρατήσουν στην πρώτη τετράδα. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος, σίγουρα. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και ένα από τα δυσκολότερα εκτός έδρας παιχνίδια είναι αυτό με τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο γιατί είναι ντέρμπι, αλλά κι επειδή είναι μια πολύ καλή ομάδα, που παίζει πολύ καλά. Βλέπω τους αγώνες του, παίζει με πολύ καλή οργάνωση, με σπουδαίο mentality. Για καμία ομάδα της EuroLeague δεν είναι εύκολο να έρθει εδώ και να κερδίσει. Εμείς όμως το έχουμε ήδη κάνει στο Πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε στον αγώνα που είναι πολύ σημαντικός και για τους δύο. Αν σκεφτείτε πως απομένουν μόλις έξι αγωνιστικές κι έχουμε μόνο μία νίκη διαφορά, θα είναι σημαντικό και για τους δύο η νίκη. Θα είναι σημαντικό, όχι μόνο για την τετράδα, αλλά και για μια θέση στην εξάδα και την απευθείας πρόκριση στα playoffs».