ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague, Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 84-81: Πήρε το θρίλερ και παίζει με Μπαρτσελόνα

Euroleague, Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 84-81: Πήρε το θρίλερ και παίζει με Μπαρτσελόνα
Eurokinissi

Euroleague: Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το ντέρμπι κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, επικρατώντας 84-81 στην παράταση και θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στα play offs.

Την 5η θέση της κανονικής διάρκειας της Euroleague πήρε ο Ολυμπιακός, έπειτα από τη νίκη του 84-81 επί της Φενέρμπαχτσε στην παράταση, μια και η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλη 69-69. Αυτό σημαίνει πως το «συγκρότημα» του Γιώργου Μπαρτζώκα θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στην σειρά των play offs, έχοντας ωστόσο μειονέκτημα έδρας.

Συγκεκριμένα, τα δύο πρώτα ματς της σειράς θα διεξαχθούν στην Βαρκελώνη και το «Palau Blaugrana» και στην συνέχεια, θα μεταφερθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ωστόσο, τη φετινή σεζόν, οι Πειραιώτες μετρούν δύο ήττες από τους Καταλανούς, 77-68 στο Φάληρο για τη 2η αγωνιστική και 86-78 στην ιβηρική χερσόνησο για την 20η στροφή της κανονικής διάρκειας.

Από την άλλη, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που πάλεψε μέχρι το τέλος για να μπορέσει να φύγει με το «διπλό» από την Ελλάδα, τερμάτισε οριστικά στην 6η θέση και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Μονακό στα play offs με το «συγκρότημα» από το Πριγκιπάτο να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, αφού μετά το αρχικό καλάθι του Κώστα Παπανικολάου, οι Τούρκοι έτρεξαν σερί 11-0 στα πρώτα τρία λεπτά. Όμως, στην συνέχεια, τα μακρινά σουτ του Αϊζάια Κάνααν έφεραν την αντίδραση του Ολυμπιακού, ο οποίος με δικό του 11-3 μείωσε στον πόντο (14-13) και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στην ισορροπία (19-19).

Στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου, οι Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ ανέλαβαν να οδηγήσουν το σκοράρισμα για τους Πειραιώτες, οι οποίοι έφτασαν στο +6 (29-23), αλλά στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των «ερυθρόλευκων», μειώνοντας 38-34 για το ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Φενέρμπαχτσε μπήκε πιο συγκεντρωμένη στον αγώνα, κέρδισε τη… μάχη στην ρακέτα, παίρνοντας πολλές δεύτερες ευκαιρίες από τα επιθετικά ριμπάουντ και πήρε το προβάδισμα 41-40 στο 23’. Η πολύτιμη βοήθεια του Σίκμα από τον πάγκο και τα μεγάλα σουτ του Κάνααν έφεραν σερί 7-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (51-46) αλλά ο Ουίλμπεκιν κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά με μεγάλα σουτ τριών πόντων στις εκπνοές των επιθέσεων, με την περίοδο να ολοκληρώνεται 53-52 για τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, οι Τούρκοι είχαν πάρει το μομέντουμ του αγώνα και πήραν προβάδισμα 5 πόντων (58-53) στο πρώτο δίλεπτο της τέταρτης περιόδου, αλλά το 11-2 σερί του Ολυμπιακού τον έφερε στο +4 (64-60) στα μισά του δεκαλέπτου. Η Φενέρμπαχτσε αντέδρασε και με πρωταγωνιστή τον Χέιζ πήρε προβάδισμα 4 πόντων (69-65) δύο λεπτά πριν το τέλος, αλλά ένα καλάθι και θάουλ του ΜακΚίσικ και μία βολή του Ουίλιαμς Γκος έφεραν το ματς στην ισοπαλία (69-69) 38’’ πριν το τέλος. Ο Ουίλμπεκιν αστόχησε και στην τελευταία επίθεση, αρχικά ο Ουίλιαμς Γκος και εν συνεχεία ο Παπανικολάου δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με αποτέλεσμα ο αγώνας να πάει στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους βρήκε ως πρωταγωνιστή τον Γκούντουριτς και πήρε προβάδισμα 5 πόντων (78-73) δύο λεπτά πριν το τέλος. Ωστόσο, ο Αϊζάια Κάνααν μ’ ένα δικό του σερί 9-0 έκανε την ανατροπή (82-78) 18,7’’ πριν το τέλος και το μόνο που κατάφεραν οι Τούρκοι ήταν να μειώνουν 82-81 με τραβηγμένο τρίποντο του Ουίλμπεκιν, πριν ο Τόμας Ουόκαπ τελειώσει το ματς με δύο εύστοχες βολές (84-81).

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-34, 53-52, 69-69 κ.α., 84-81 παρ.

Σχετικές ειδήσεις