ΜΠΑΣΚΕΤ

Στον «αέρα» το Μακάμπι-Μπασκόνια λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ

Στον «αέρα» το Μακάμπι-Μπασκόνια λόγω της κατάστασης στο Ισραήλ

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν προγραμματισμένο να πετάξει για Βελιγράδι το μεσημέρι της Κυριακής, με τις πολιτικές πτήσεις στο Ισραήλ να έχουν ακυρωθεί όμως, το ματς με την Μπασκόνια είναι άγνωστο αν μπορέσει να διεξαχθεί.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κόβει την ανάσα, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και το ντόμινο εξελίξεων που θα φέρει. Το λιγότερο σημαντικό προφανώς και είναι ο αθλητισμός, όμως ακόμη κι ο συγκεκριμένος τομέας της καθημερινότητας επηρεάζεται έντονα. Η Euroleague ήδη έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο «αγγίζει» και τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ την ερχόμενη Τρίτη είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια στον αγώνα play in της διοργάνωσης. Η αναμέτρηση είχε οριστεί για το Βελιγράδι, πόλη την οποία χρησιμοποιεί ως έδρα η «ομάδα του λαού» από τότε που ξέσπασε η μεγάλη ένταση στη λωρίδα της Γάζας.

Η Μακάμπι αναμενόταν να πετάξει για τη Σερβία, στις 13:00 της Κυριακής (14/4). Φυσικά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί, καθώς μετά την επίθεση του Ιράν έχουν ματαιωθεί όλες οι πολιτικές πτήσεις από και προς το Ισραήλ.

Με την τωρινή κατάσταση, είναι αδύνατο να ταξιδέψει η αποστολή της Μακάμπι για τον αγώνα στο Βελιγράδι, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σιγουριά πότε αυτό θα γίνει εφικτό, τη στιγμή που όλοι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Τις επόμενες ώρες η Euroleague καλείται να λάβει αποφάσεις για το θέμα αυτό, το οποίο επηρεάζει και τον Παναθηναϊκό AKTOR, καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει σε σειρά play offs τη νικήτρια του Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπασκόνια.