ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάνκοβιτς: «Ομάδα για το μέλλον ο Παναθηναϊκός»

Γιάνκοβιτς: «Ομάδα για το μέλλον ο Παναθηναϊκός»

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς σε συνέντευξή του υποστήριξε πως ο Παναθηναϊκός σεβόμενος το παρελθόν, δημιουργεί μια ισχυρή ομάδα τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.

Ο Έλληνας διεθνής, με τη διαμεσολάβηση του βασικού χορηγού του Παναθηναϊκού, Stoiximan, μίλησε στην κυπριακή έκδοση της «Καθημερινής» για τη νέα σεζόν, τους στόχους του «τριφυλλιού» αλλά και το δικό του ρόλο στον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης.

Αναλυτικά όσα είπε:

- Τι είναι αυτό που μπορούν να προσδοκούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν;

«Όπως όλοι γνωρίζουν η ομάδα έχει αρχίσει μια νέα προσπάθεια, η οποία βασίζεται στην ανανέωση και στην τόνωση με νέα ταλέντα από την Ελλάδα. Αυτό δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός, σεβόμενος το παρελθόν και υποστηρίζοντας το παρόν, έχει πλάνο για το μέλλον κάτι που αναδεικνύει την ποιότητα και το μέγεθος της ομάδας. Τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτό είναι το πλάνο μας, ο κόσμος απ’ ό,τι φαίνεται μας έχει «αγκαλιάσει» από τους πρώτους αγώνες. Οι οπαδοί μας γνωρίζουν ότι στόχος μας είναι να φτιάξουμε μια ομάδα για το μέλλον αλλά -όπως είπα- με απόλυτο σεβασμό στο παρελθόν και στο παρόν».

- Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας;

«Ο στόχος μας είναι πάντα η… επόμενη προπόνηση. Αυτό που σας λέω αναδεικνύει και το τεράστιο κίνητρο που έχουμε. Θέλουμε να εμφανιζόμαστε καλύτεροι και να προοδεύουμε αγωνιστικά κάθε μέρα που περνάει, όχι μόνο από αγώνα σε αγώνα αλλά από προπόνηση σε προπόνηση. Δουλεύουμε καλά, σκληρά και κυρίως το οικογενειακό κλίμα της ομάδας βοηθά στην προσπάθειά μας».

- Με βάση το νέο πλάνο, έχουν αυξηθεί και οι δικές σου αρμοδιότητες. Ποια είναι τα συναισθήματά που σου «γεννά» αυτή η κατάσταση;

«Συναισθήματα ευθύνης. Αγωνίζομαι σε μια ομάδα που έχει κατακτήσει έξι ευρωπαϊκά τρόπαια πέρα φυσικά από τους δεκάδες τίτλους στην Ελλάδα. Αυτό το γνώριζα από την πρώτη στιγμή που υπέγραψα στον Παναθηναϊκό. Όταν παίζεις σε ομάδα τέτοιου επιπέδου πρέπει να είσαι υπεύθυνος και να μη φοβάσαι τίποτα. Να πιστεύεις στον εαυτό σου και να δουλεύεις. Να μαθαίνεις από τους μεγαλύτερους συμπαίκτες σου. Να προσπαθείς κάθε μέρα και περισσότερο. Είναι μονόδρομος».

- Είσαι έτοιμος, λοιπόν, να ανταποκριθείς;

«Κατ’ αρχάς αισθάνομαι τεράστια τιμή από το γεγονός ότι βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό και με πιστεύουν. Αυτό σημαίνει ότι οφείλω να αρπάξω την ευκαιρία που μου παρουσιάζεται. Ξέρω ότι πολλοί θέλουν να βρίσκονται σ’ αυτή τη θέση αλλά λίγοι τα καταφέρνουν. Εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, από τη δουλειά σου, από το πρόγραμμα και το πλάνο της ομάδας ακόμα κι από την τύχη. Είμαι όμως τολμηρός και ξέρω ότι την τύχη σου πρέπει να την προκαλέσεις. Με λίγα λόγια, θα δώσω τα πάντα για να πετύχω».

- Τι διαφορετικό περιμένουμε να δούμε στον φετινό Παναθηναϊκό;

«Όταν υπάρχουν νέα πρόσωπα σαφώς περιμένεις διαφορετικά πράγματα. Όταν υπάρχει και νέος προπονητής αντιλαμβάνεσαι ότι θα δεις ακόμα περισσότερα διαφορετικά πράγματα. Ο κύριος Ιβάνοβιτς είναι ένας καταξιωμένος προπονητής. Έχει το δικό του στυλ που τον έχει καταξιώσει στην Ευρώπη, του αρέσει να δουλεύει και να αναδεικνύει νέους παίκτες, είναι τεράστια προσωπικότητα, άλλωστε ακόμα και σαν παίκτης υπήρξε αρχηγός της Γιουγκοπλάστικα κι αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο».

- Το σύνθημα που δίνεις για τη νέα περίοδο;

«Δουλειά… Το κεφάλι κάτω και δουλειά… Ο κόσμος να μας σταθεί γιατί κάθε μέρα δίνουμε ό,τι έχουμε μέσα μας, όλοι οι παίκτες, για να κάνουμε τους φίλους μας περήφανους».

Σχετικές ειδήσεις