ΜΠΑΣΚΕΤ

«Βάλε 1 τρίποντο στο ρατσισμό»

«Βάλε 1 τρίποντο στο ρατσισμό»

Ένας τεράστιος οργανισμός έχει στο πλευρό του, πλέον, έναν τεράστιο σύλλογο!

Στηρίζοντας την αντιρατσιστική εκστρατεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου υιοθετεί το σύνθημα «Βάλε ένα τρίποντο στο ρατσισμό» για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015. Οι αθλητές του Συλλόγου στέλνουν έμπρακτα ένα μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής, αντιδρώντας στις διακρίσεις και τις επιθέσεις μίσους με μόνο κριτήριο το χρώμα ή την καταγωγή των θυμάτων.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Σ. Περιστερίου ανοίγει τις πόρτες του σε οικογένειες προσφύγων που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες της ομάδας μπάσκετ Περιστερίου για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και προσφέρουν ετήσιες υποτροφίες σε παιδιά πρόσφυγες που θέλουν να προπονηθούν στις ακαδημίες του, στα αθλήματα του μπάσκετ, της υδατοσφαίρισης και της κολύμβησης.

Το αντιρατσιστικό μήνυμα «Βάλε ένα τρίποντο στο ρατσισμό» θα φέρουν για όλη την αγωνιστική περίοδο στις στολές προθέρμανσης οι αθλητές του Περιστερίου. Εντός του αγωνιστικού χώρου, ένα πανό 20 μέτρων και αυτοκόλλητα δαπέδου με το ίδιο μήνυμα θα θυμίζουν στους παρευρισκόμενους την ανάγκη να αγωνιστούν όχι μόνο στον αθλητικό στίβο, αλλά και ενάντια στην ξενοφοβία. Ειδικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες προγραμματίζονται για τους επόμενους μήνες.

Την πρωτοβουλία του Γ.Σ. Περιστερίου στηρίζουν και ενισχύουν σε τοπικό επίπεδο τα Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία.

Πηγή: basketnet.gr