ΜΠΑΣΚΕΤ

Eurobasket: Αυτές είναι οι 12 θεές που πάνε για το μετάλλιο

Eurobasket: Αυτές είναι οι 12 θεές που πάνε για το μετάλλιο

Τριάντα χρόνια ακριβώς μετά το έπος του 1987 και την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, στις 14 Ιουνίου του 2017, τα κορίτσια της Εθνικής μας Ομάδας ξεκινούσαν το ταξίδι που τις οδήγησε σε μία από τις πιο ένδοξες σελίδες της μπασκετικής ιστορίας.

Δηλώνουν έτοιμες να φτάσουν μέχρι τον τελικό και προετοιμάζονται για την κατάκτηση ενός μεταλλίου

Η Εθνική Ομάδα γυναικών, την Τετάρτη καθήλωσε τους πάντες, με την εμφατική νίκη με 84 – 55 επί της Τουρκίας. Για πρώτη φορά η Εθνική Ομάδα μπάσκετ φτάνει στην τετράδα μιας τέτοιας διοργάνωσης. Οι 12 θεές του ελληνικού μπάσκετ δηλώνουν έτοιμες να φτάσουν μέχρι τον τελικό και προετοιμάζονται για την κατάκτηση ενός μεταλλίου με το αποφασιστικό βήμα να γίνεται απόψε το βράδυ στις 21:30 με αντιπαλο τις Γαλλίδες.

Ας τις γνωρίσουμε...

Εβίνα Μάλτση

Εβίνα Μάλτση

Η 39χρονη Εβίνα Μάλτση, εμβληματική αρχηγός της ομάδας, γεννήθηκε το 1978 στη Γουμένισσα Κιλκίς και ξεκίνησε το μπάσκετ σε ηλικία μόλις 12 ετών. Αγωνίστηκε τόσο σε ελληνικές όσο και ευρωπαϊκές ομάδες, ενώ με την Εθνική Ομάδα έχει λάβει μέρος στην Ολυμπιάδα του 2004. Το 2007 αγωνίστηκε στους «Κονέκτικατ Σαν» -είναι η δεύτερη Ελληνίδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο- ενώ στο Ευρωμπάσκετ του 2009 αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια. Πλέον αγωνίζεται στον Ολυμπιακό, και πρόσφατα δήλωσε: «Θέλω να πεθάνω μέσα στο γήπεδο με το εθνόσημο»...

Στέλλα Καλτσίδου

Στέλλα Καλτσίδου

Η Στέλλα Καλτσίδου γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την καριέρα της με την ομάδα του Γαλαξία Θεσσαλονίκης. Η 35χρονη αθλήτρια με ύψος 1,88 μ. έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε Euroleague και Eurocup. Μεταξύ των ομάδων που έχει αγωνιστεί είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, Ηρακλής, ΑΝΟ Γλυφάδας και Εσπερίδες.

Αγγελική Νικολοπούλου

Αγγελική Νικολοπούλου

Η 26χρονη Αγγελική Νικολοπούλου ξεκίνησε την αθλητική της πορεία το 1996, σε ηλικία μόλις 5 ετών. Στα 19 της χρόνια έκανε μια μεταγραφή που από τον Τύπο χαρακτηρίστηκε ως από τις σημαντικότερες και δαπανηρότερες της μεταγραφικής περιόδου, στην ομάδα του Πρωτέα Βούλας, με την οποία η αθλήτρια κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα Α2 Εθνικής, ενώ μετρά δύο συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος. Πλέον η Αγγελική συνεχίζει την καριέρα της στον Ο.Σ.Φ.Π..

Λολίτα Λύμουρα

Λολίτα Λύμουρα

Με ύψος 1,78 η 32χρονη Λολίτα Λύμουρα, διαθέτει πλούσιο βιογραφικό με θητεία στον Εθνικό Πειραιώς, τις Εσπερίδες Καλλιθέας, τον Αθηναϊκό και τον Πρωτέα και τις ιταλικές Βίρτους Βιτέρμπο και Τζιμνάστικα. Κατάγεται από τον Πειραιά και έκανε τα πρώτα της βήματα αγωνιζόμενη στην ομάδα του Εθνικού Πειραιώς, ενώ σήμερα είναι παίκτρια του ΠΑΟΚ.

Άρτεμις Σπανού

Άρτεμις Σπανού

Η Άρτεμις Σπανού έκανε τα πρώτα της βήματα στο μπάσκετ σε ηλικία 14 ετών στην ομάδα του Πανιωνίου. Πλέον αγωνίζεται στο Ιλινόις και το Κολλέγιο του Robert Morris. Στην Εθνική γυναικών κλήθηκε για πρώτη φορά το 2010 από τον τότε προπονητή Κώστ Μίσσας.

Εβίνα Σταμάτη

Εβίνα Σταμάτη

Η 33χρονη Εβίνα Σταμάτη, με ύψος 1,81 μ., ξεκίνησε την καριέρα της από τα νεανικά τμήματα του Ατρομήτου Πειραιά. Κατάγεται από την Αθήνα και έ χει πλούσια καριέρα σε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Ισίμ Αράντ και Ολυμπιακό. Για πρώτη φορά στελέχωσε την Εθνική μας Ομάδα το 2002. Η Εβίνα αγωνίζεται από το 2015 για τον Ολυμπιακό.

Ελεάννα Χριστινάκη

Ελεάννα Χριστινάκη

Η 21χρονη Ελεάννα Χριστινάκη κατάγεται από την Κύπρο, ωστόσο αγωνίζεται με την εθνική μας από το 2015. Πήρε τον δρόμο προς την Αμερική και το NCAA και πλέον αγωνίζεται για το Maryland.

Άννα Σπυριδοπούλου

Άννα Σπυριδοπούλου

Η 29χρονη Άννα Σπυριδοπούλου με ύψος 1,84 μ., κατάγεται από τις Σέρρες και ξεκίνησε το άθλημα με την ομάδα του Πανσερραϊκού. Στη συνέχεια ακολούθησε η Θεσσαλονίκη, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Άρης. Με την Εθνική Γυναικών συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 στην Πολωνία, ωστόσο έχει φορέσει το εθνόσημο όλων των ηλικιακών βαθμίδων ξεκινώντας με τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων το 2004.

Αφροδίτη Κοσμά

Αφροδίτη Κοσμά

Η 33χρονη Αφροδίτη Κοσμά, με ύψος 1,87 μ., κατάγεται από τη Νίκαια και ξεκίνησε την καριέρα της αγωνιζόμενη για τον Ερμή Περάματος. Στην Εθνική Ομάδα γυναικών έπαιξε το 2001 ενώ φέτος συμμετέχει στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών για 5η φορά. Σήμερα είναι παίκτρια του Ολυμπιακού.

Κατερίνα Σωτηρίου

Κατερίνα Σωτηρίου

Γεννημένη στην Αθήνα, η Κατερίνα Σωτηρίου, ξεκίνησε να παίζει μπάκσετ σε ηλικία 10 ετών στον Α.Ο. Ζωγράφου. Συνέχισε στον Χολαργό, στις Εσπερίδες και στην Ισπανία όπου είχε μια εξαίρετη πορεία. Η Σωτηρίου αγωνίζεται στην Εθνική Ομάδα Γυναικών από το 2002.

Μαριέλλα Φασούλα

Μαριέλλα Φασούλα

Η Μαριέλλα Φασούλα, κόρη του Παναγιώτη Φασούλα, έχει παίξει μπάσκετ στο NCAA όπου έλαμψε με το Boston College. Γεννημένη το 1997 και με ύψος 1,95 ετοιμάζεται πλέον για την υποτροφία της στο Τενεσί.

Άννα – Νίκη Σταμολάμπρου

Άννα Νίκη Σταμολάμπρου

Η Άννα – Νίκη Σταμολάμπρου γεννήθηκε το 1995 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 9 ετών από τον Θερμαϊκό Θέρμης και στη συνέχεια μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Αμερική στην πρώτη κατηγορία του NCCA με τη φανέλα του Robert Morris University.

Σχετικές ειδήσεις