ΜΠΑΣΚΕΤ

O Αντετοκούνμπο πρώτος στη λίστα των 25 καλύτερων του NBA, κάτω των 25 χρονών

O Αντετοκούνμπο πρώτος στη λίστα των 25 καλύτερων του NBA, κάτω των 25 χρονών

Οι διακρίσεις δε φαίνεται να έχουν σταματημό για τον «Greek Freak», καθώς πρόσφατα ήρθε να προστεθεί ακόμη μία.

Ο Γιάννης βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του ESPN για τους 25 καλύτερους παικτών του NBA, κάτω των 25 ετών! Το κορυφαίο αθλητικό κανάλι τον τοποθέτησε πρώτο ανάμεσα στους νέους και δεν αναρωτιόμαστε γιατί.

ane

Μόλις 5 χρόνια στο NBA ο Γιάννης και έχει καταφέρει ο κόσμος του να μιλάει για το φαινόμενο Αντετοκούνμπο. Η επιλογή των Μιλγουόκι Μπακς στα ντράφτς αποδείχτηκε η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσαν να κάνουν τα «ελάφια» σε νέο αίμα. Η καλή του πορεία φάνηκε εξ αρχής, καθώς ήταν πρώτος στα κοψίματα και 7ος στη γενική κατάταξη, ανάμεσα στους νεοφερμένους. Αυτά το 2013.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, είδαμε τον Αντετοκούνμπο να απογειώνεται ως σκόρερ, φτάνοντας το 2015 να είναι ο νεαρότερος παίκτης των Μπακς που έφτασε τους χίλιους πόντους.

Το 2016 η ομάδα ανανέωσε το συμβόλαιο του για μια τετραετία, έναντι 10 εκ. δολαρίων, ενώ το 2017 πήρε το βραβείο του MIP (Most Improved Player). Παίκτης με τη μεγαλύτερη βελτίωση λοιπόν και μιλώντας για αυτό, η βελτίωση δεν είναι απλά ορατή- είναι τεράστια! Με μέσο όρο 27 πόντους και 10 ριμπάουντ, μπορούμε εύκολα να πούμε ότι το ντάμπλ-ντάμπλ είναι το αγαπημένο του μότο.

O «Greek Freak» δεν έχει καταφέρει μόνο να είναι από τους καλύτερους παίκτες του NBA σήμερα, αλλά είναι και από τους πιο δημοφιλείς. Στο φετινό All Star Game ήρθε δεύτερος σε ψήφους, πίσω μόνο από τον LeBron, ενώ η φανέλα του είναι η 4η πιο εμπορεύσιμη μετά του Στεφ Κάρι, του ΛεΜπρον και του Κέβιν Ντουράντ. Το πόσο αγαπητός είναι στον κόσμο αντικατοπτρίζεται από την αγορά προϊόντων σχετικών με τον Αντετοκούνμπο, κάποια μάλιστα ηλεκτρονικά καταστήματα αθλητικών έχουν ξεχωριστή κατηγορία που φέρει το όνομά του.

Ο Μάτζικ Τζόνσον δήλωσε ότι ο Γιάννης του θυμίζει τον εαυτό του στα νιάτα του ενώ μετά τις πρόσφατες επιδόσεις του, το Elias Sports Bureau τον συνέδεσε με το θρύλο του μπάσκετ Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. Τα πράγματα μάλλον δε θα μπορούσαν να πηγαίνουν καλύτερα για τον 23χρονό…

Με τέτοιες στατιστικές, ο Αντετοκούνμπο είναι αδιαμφισβήτητα το «αστέρι» των Μπακς και η ομάδα στηρίζει πολλά επάνω του για το πρωτάθλημα της Ανατολικής Περιφέρειας. Η ομάδα του Μιλγουόκι έχει την 7η θέση στη διοργάνωση και ο Γιάννης προσπαθεί για ακόμα καλύτερα, με εξαιρετικές επιδόσεις. Μόνο νίκη δήλωνε ότι ήθελε για τα παιχνίδια με τους Νικς, τους Γκρίζλις, τους Μάτζικ και τους Χοκς και σιγά σιγά το πετυχαίνει. Απέναντι στους Νικς είχε μια καταπληκτική εμφάνιση με 28 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και κερδίσανε οι Μπακς. Συνεχίζοντας περάσανε και από το Μέμφις, νικώντας τους Γκρίζλις με τον Αντετοκούνμπο να σκοράρει 20 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής. 2 στις 4 νίκες μέχρι τώρα και ο Γιάννης φαίνεται ότι κρατάει τις υποσχέσεις του και δικαίως αποκαλείται κορυφαίος της γενιάς του!