ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Σοκ με την τιμωρία Σουάρες

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Σοκ με την τιμωρία Σουάρες

Ποινή αποκλεισμού εννιά αγώνων με την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης επιβλήθηκε στον Λουίς Σουάρες από τη FIFA, για την δαγκωνιά του στον Κιελίνι.

Πιο συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Λίβερπουλ με ποινή αποκλεισμού εννιά αγώνων και τέσσερις μήνες αγωνιστικής αποχής από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Το πρώτο παιχνίδι από το οποίο θα αρχίσει να μετράει και η τιμωρία είναι αυτό με την Κολομβία για τη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Ο παίκτης καλείται επίσης να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 82.500 ευρώ.

Αν αναλογιστεί κανείς πως υπήρξαν φήμες ότι ο Σουάρεζ μπορεί να τιμωρηθεί ακόμα και με δυο χρόνια αποκλεισμό, τότε μπορεί να πει πως… τη γλίτωσε φθηνά. Από την άλλη, το να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης ως τον Νοέμβριο επί της ουσίας, δεν είναι κι ότι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή της δική του κλάσης, τον οποίο σήμερα όλα τα πρωτοσέλιδα των ισπανικών εφημερίδων τον ήθελαν να είναι ένα βήμα πριν υπογράψει με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Συνεπώς, με αυτή την τιμωρία ο Σουάρεζ χάνει όλο το υπόλοιπο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και τα ματς που θα κληθεί να δώσει η Ουρουγουάη για επόμενες διοργανώσεις. Αν η «τσελέστε» πάει ως τον τελικό, ο Σουάρεζ θα έχει να εκτίσει άλλες πέντε αγωνιστικές, κάτι που θα μεταβληθεί ανάλογα με την πορεία που θα κάνει η ομάδα του Ταμπάρεζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 στο εξής.