ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: Παπασταθόπουλος: «Αξίζαμε τη νίκη»

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: Παπασταθόπουλος: «Αξίζαμε τη νίκη»

Ο διεθνής στόπερ δεν έκρυψε την πίκρα του για την ήττα-αποκλεισμό της Ελλάδας από την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι

Μπορεί να ηττήθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι από την Κόστα Ρίκα στο Ρεσίφε η Εθνική, για τη φάση των «16» του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2014, αλλά με βάση την απόδοσή της στο ματς άξιζε τη νίκη, όπως τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

«Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα που έχει λίγες χαρές και πολλές λύπες. Αξίζαμε να κερδίσουμε το ματς σήμερα. Όμως όταν στις ευκαιρίες που έχεις δεν βάζεις γκολ με την αντίπαλη ομάδα να παίζει με 10 παίκτες και το ματς πάει στα πέναλτι, η ομάδα που παίζει με 10 έχει πλεονέκτημα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είχαμε 4 κλασικές ευκαιρίες και τις 3 τις έβγαλε ο τερματοφύλακας. Σε αυτά τα ματς καμιά φορά υπάρχουν οι προσωπικότητες που τα κερδίζουν» επεσήμανε μετά το ματς ο διεθνής στόπερ του Ντόρτμουντ.

Μιλώντας για τον Γιώργο Καραγκούνη που αποσύρεται από την Εθνική, τόνισε: «Ο Κάρα είναι μεγάλη προσωπικότητα,. Είναι αρχηγός. Κάθε παίκτης κάποτε φτάνει στο τέλος. Κάποια στιγμή φτάνει και για μένα και για τους άλλους το τέλος. Αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη. Εμπειρίες που τις κουβαλάμε κι εμείς κι έχει γίνει παράδειγμα για τα παιδιά».

Κλείνοντας, απευθυνόμενος στον κόσμο, επεσήμανε: «Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να έχει ψηλά το κεφάλι. Είμαστε μια χώρα λίγων εκατομμυρίων κι έχουμε κάνει πολλά. Δώσαμε την ψυχή μας. Πρέπει να είναι περήφανος ο κόσμος. Θα πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο για την Ελλάδα μας».

Διαβάστε επίσης:

Κόστα Ρίκα - Ελλάδα: Σαμαράς: «Συνεχίζουμε για νέες επιτυχίες»

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: Σάντος: «Γράψαμε ιστορία»

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: Το χαμένο πέναλτι του Γκέκα (video)

Κόστα Ρίκα – Ελλάδα: Το γκολ του Σωκράτη! (video)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου – Φάση των 16: Το γκολ του Ρούιζ (video)

Ελλάδα - Κόστα Ρίκα: Στην καρδιά μας... παγκόσμιοι πρωταθλητές (pics+vid)