ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Αν δεν έκοβαν την Παπαχρήστου οι Έλληνες, θα το κάναμε εμείς»!

«Αν δεν έκοβαν την Παπαχρήστου οι Έλληνες, θα το κάναμε εμείς»!

Δήλωση σχετικά με τον αποκλεισμό της Ελληνίδας αθλήτριας, Βούλας Παπαχρήστου έκανε ο διευθυντής επικοινωνίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς.

Ο κ. Άνταμς παίρνοντας θέση στο θέμα είπε χαρακτηριστικά ότι «όποιος αθλητής δεν ενστερνίζεται τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων δεν έχει θέση στο Λονδίνο», σημειώνοντας ότι η ποινή που ασκήθηκε στην Παπαχρήστου ήταν σωστή.

Ο κ. Άνταμς σημείωσε ακόμη ότι οι κανόνες που φέρονται να παραβιάστηκαν από την αθλήτρια είναι κανόνες που ισχύουν για την Ολυμπιακή οικογένεια πολύ πριν από την εμφάνιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Οι αθλητές πρέπει να σέβονται τους συναθλητές τους», δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι σε αυτή τη νέα εποχή επικοινωνίας οφείλει κανείς να είναι ακόμα πιο προσεκτικός για το πώς εκφράζεται.

Πρόσθεσε τέλος ότι αν η απόφαση δεν είχε ληφθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η αθλήτρια πιθανότατα θα είχε αποκλειστεί από τη ΔΟΕ. «Εφόσον, όπως φαίνεται, πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση της Ολυμπιακής Χάρτας, η ΔΟΕ θα παρενέβαινε».