ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκόρντον: «Λύση μέσω της άμυνας»

Γκόρντον: «Λύση μέσω της άμυνας»
Για το παιχνίδι με τη Βαλένθια (02/02, 21.45, Novasports) μίλησε σε αθλητική εφημερίδα, ο σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού, Τζαμόν Γκόρντον...

Για το παιχνίδι με τη Βαλένθια (02/02, 21.45, Novasports) μίλησε σε αθλητική εφημερίδα, ο σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού, Τζαμόν Γκόρντον.

Ο πρώην παίκτης του Αμαρουσίου με δηλώσεις του στον «Γαύρο» αναφέρθηκε αρχικά στις «νυχτερίδες»: «Η Βαλένθια είναι μία εξαιρετική ομάδα. Όπως και οι περισσότερες ισπανικές, έτσι και αυτή στηρίζεται πάρα πολύ στο γρήγορο παιχνίδι και σε κάθε ευκαιρία τρέχει στον αιφνιδιασμό. Αυτό είναι το παιχνίδι της και μέσω της άμυνάς μας, θα πρέπει να μην τους επιτρέψουν να το κάνουν. Για έναν περίεργο λόγο όποτε παίζουν μακριά από την έδρα τους, αγωνίζονται πολύ καλύτερα. Ισως δεν νιώθουν άγχος και πίεση. Προσπαθούν να κάνουν το παιχνίδι τους και αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε».

Σχετικά με την κρισιμότητα του προσεχούς αγώνα υπογράμμισε: «Επειτα από την ήττα μας στην πρεμιέρα από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο στραβοπάτημα και ειδικότερα μέσα στην έδρα μας. Από την ημέρα που έγινε η κλήρωση του TOP 16 θέσαμε ως στόχο την κατάληψη της πρώτης θέσης. Μετά την ήττα, όμως, από τους Τούρκους, ο όμιλος δυσκόλεψε αρκετά. Και αυτό που θέλουμε είναι να μην κάνουμε άλλη ήττα».

Ο Γκόρντον σχολίασε και το γεγονός ότι αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα και όχι στις εγχώριες διοργανώσεις: «Ηταν μία απόφαση του προπονητή μου την οποία και σέβομαι απόλυτα. Εμένα η δουλειά μου είναι να κάνω ό, τι καλύτερο για να κερδίζει η ομάδα. Είτε παίζω στην Ευρωλίγκα είτε παίζω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ζήτημα δεν είναι τι κάνει ο Γκόρντον, αλλά τι κάνει ο Ολυμπιακός. Θέλουμε να κατακτήσουμε τίτλους και ο κάθε παίκτης από τη μεριά του προσπαθεί για να φτάσει η ομάδα τους στόχους της. Αυτό κάνω και εγώ. Περιμένω, λοιπόν, την επόμενη ευκαιρία που θα μου δώσει ο προπονητής μου για να κάνω ό, τι καλύτερο για την ομάδα».