ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χιμένεθ: «Να επιβάλουμε το ρυθμό μας»

Χιμένεθ: «Να επιβάλουμε το ρυθμό μας»
Ηρεμία από τους παίκτες του ζήτησε στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ...

Ηρεμία από τους παίκτες του ζήτησε στη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ.

Τη Δευτέρα το απόγευμα ξεκίνησε ουσιαστικά η προετοιμασία του Δικεφάλου για το προσεχές παιχνίδι με τους «πράσινος» στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ μετά τη νίκη της με 2-0 στο πρώτο ματς έχει σαφές προβάδισμα αλλά ο Ισπανός προπονητής γνωρίζοντας πως τα δεδομένα μπορούν εύκολα να αλλάξουν θέλησε να «προσγειώσει» τους παίκτες του.

«Γνωρίζουμε ότι έχουμε αποκτήσει ένα σημαντικό προβάδισμα και τώρα μένει να το διαφυλάξουμε. Δεν έχουμε εμείς την πίεση, αλλά ο Παναθηναϊκός. Εμείς πρέπει να παίξουμε έξυπνα, να έχουμε ηρεμία στο παιχνίδι μας, να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να μην παρασυρθούμε από τον αντίπαλο» επεσήμανε αρχικά ο Χιμένεθ μιλώντας στους ποδοσφαιριστές του.

Στη συνέχεια αναφερόμενος και στον τρόπο με τον οποίο αναμένεται να αντιμετωπίσει το ματς ο Παναθηναϊκός υπογράμμισε «Ο Παναθηναϊκός θα μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό. Δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να επιτεθεί. Είναι σημαντικό να κρατάμε εμείς την μπάλα, να την κυκλοφορούμε σωστά και να προσπαθούμε για το γκολ χωρίς άγχος. Ο αντίπαλος έχει το άγχος και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε αυτό. Το σημαντικότερο είναι να διαχειριστούμε εμείς σωστά το ματς. Αν πετύχει ένα γκολ στο ξεκίνημα ο αντίπαλος, θα αλλάξει η ψυχολογία του. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ώστε να μη δεχτούμε γκολ».

Επίσης, δεν θα μπορούσε να μην σταθεί και στα ατού τους «τριφυλλιού» τονίζοντας «Το βασικό τους όπλο είναι ο Σισέ και θα αμυνθούμε συνολικά σωστά, ώστε να μη φτάνει η μπάλα σ' αυτόν. Το έχετε ξανακάνει! Θέλει προσοχή και ο Λέτο. Πρέπει να τον μαρκάρετε από κοντά και να μην τον αφήνετε να κάνει κούρσες, επειδή μπορεί να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους».