ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένας Έλληνας σε ιταλικό πάγκο

Ένας Έλληνας σε ιταλικό πάγκο
Ο Γιάννης Γιαννουρής για ακόμη μια φορά βρίσκεται σε πάγκο ξένης ομάδας....

Ο Γιάννης Γιαννουρής για ακόμη μια φορά βρίσκεται σε πάγκο ξένης ομάδας. Αυτή τη φορά επέλεξε την Ιταλία και τον πάγκο της Λατίνα.
Το φαινόμενο του ποδοσφαίρου δεν ισχύει στο πόλο, όπου οι ελληνικές ομάδες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε ξένους προπονητές, αντί για Έλληνες. Τελικά, οι ξένοι και κυρίως οι Ιταλοί, που έχουν δημιουργήσει τη δική τους «σχολή» στο πόλο, δείχνουν να εμπιστεύονται τους Έλληνες. Πριν λίγα χρόνια είχε αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα και ο Χρήστος Αφρουδάκης. Πιο παλιά ήταν ο Σταθάκης και γενικά οι γείτονες δείχνουν να εμπιστεύονται το ελληνικό στοιχείο.

Αν και η Λατίνα είχε αρχίσει δυναμικά η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη. Την 14η αγωνιστική γνώρισε βαριά ήττα με 15-5 από την πρωταθλήτρια Προ Ρέκο και ομάδα του Τζουζέπε Πόρτσιο. Η ήττα αυτή την έφερε στην 8η θέση της βαθμολογίας του ιταλικού πρωταθλήματος.

Το επόμενο παιχνίδι είναι με την Ποζίλιπο, εντός έδρας και ο Έλληνας τεχνικός καλείται να βρει τρόπους να ξεπεράσουν οι παίκτες του τη βαριά ήττα και να παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα.

Άλλωστε ο Γιάννης Γιαννουρής είναι γνωστός για τον τρόπο που προπονεί και αυτός περιλαμβάνει και πολύ ψυχολογία.