ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η επιστροφή της «τορπίλης»

Η επιστροφή της «τορπίλης»
Είναι πλέον γεγονός. Ο φήμες έλαβαν τέλος και η επιστροφή στην ενεργό δράση του Ιαν Θορπ, γνωστού και ως «τορπίλη» είναι πραγματικότητα...

Είναι πλέον γεγονός. Ο φήμες έλαβαν τέλος και η επιστροφή στην ενεργό δράση του Ιαν Θορπ, γνωστού και ως «τορπίλη» είναι πραγματικότητα.

Ο Αυστραλός με τα εννέα Ολυμπιακά μετάλλια και τα 11 παγκόσμια ρεκόρ έβαλε τέλος
στις εδώ και μήνες, φημολογίες και ανακοίνωσε σήμερα (Τετάρτη, ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην αναμενόμενη συνέντευξη Τύπου, την επιστροφή του στις πισίνες.

Άμεση προτεραιότητα για τον «Θορπέντο» το να κολυμπήσει με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας της Αυστραλίας, στην Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, την επόμενη χρονιά:

«Επισκέφθηκα το Ολυμπιακό κολυμβητήριο στο Λονδίνο και τότε ένοιωσα την ανάγκη της επιστροφής», ενώ αποκάλυψε, ότι πήρε την απόφαση της επιστροφής τον περασμένο Σεπτέμβριο και έκτοτε προπονείται εντατικά. Μάνατζέρ του Θορπ είναι ο ομογενής Ντέιβ Φλάσκας.

Ο 28χρονος, που του έχει αποδοθεί για τις επιδόσεις του ο όρος «τορπίλη», αποχώρησε από τις πισίνες το 2006, μετά από μία αστραφτερή καριέρα και τη συγκομιδή 9 Ολυμπιακών μεταλλίων, από τα οποία τα 5 χρυσά, 3 ασημένια και ένα χάλκινο, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε καταρρίψει και 11 Παγκόσμια ρεκόρ. Οι Αυστραλοί ειδικοί λένε πως η επιστροφή του Θορπ δεν σημαίνει πως θα σαρώνει τα μετάλλια όπως στο παρελθόν. Οι μπουκμέικερς όμως τον θεωρούν ήδη φαβορί.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιστροφή του θα δώσει-στην πολλών ετών αυστραλό-αμερικανική μάχη για την επικράτηση, του ποια είναι η ισχυρότερη στο νερό- την παλιά της αίγλη.