ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αισιοδοξία από Σαμαρά

Αισιοδοξία από Σαμαρά
Την άποψη του ότι η Εθνική Ελλάδας είναι καλύτερη από την Κροατία εξέφρασε σε συνέντευξη του ο Γιώργος Σαμαράς...

Την άποψη του ότι η Εθνική Ελλάδας είναι καλύτερη από την Κροατία εξέφρασε σε συνέντευξη του ο Γιώργος Σαμαράς.

Ο Έλληνας επιθετικός μιλώντας στο hellasfanclub.gr, τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος από την μέχρι τώρα πορεία της Εθνικής και από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο διεθνής φορ:

-Κατ’ αρχάς σε τι κατάσταση βρίσκεσαι; Έμεινες περίπου 20 μέρες εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

Ξεκίνησα πάλι αυτές τις μέρες τις προπονήσεις και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είμαι έτοιμος για τον αγώνα Κυπέλλου με την Ρέιντζερς την Κυριακή. Εφόσον πάνε όλα καλά ο επόμενος αγώνας μου θα είναι ο φιλικός της Εθνικής με τον Καναδά.

-Πόσο βοηθούν αυτοί οι αγώνες την Εθνική αλλά και τον ποδοσφαιριστή εν όψει των επίσημων, μολονότι μεσολαβεί ενάμισης μήνας μέχρι τον αγώνα με τη Μάλτα;

Το σημαντικότερο είναι να βρεθούμε με τα παιδιά, να μην ξεχνά ο ένας τον άλλον. Να είμαστε δεμένοι σαν ομάδα ακόμα κι εξωαγωνιστικά. Στην Εθνική πάντα, όλα ξεκινούν από το κλίμα, το καλό κλίμα, κι από εκεί κι έπειτα είναι και συνδυασμός με το αγωνιστικό δέσιμο μέσω της προπόνησης.

-Είσαι ευχαριστημένος από την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Euro;

Πάρα πολύ. Εάν εξαιρέσουμε τον πρώτο αγώνα με τη Γεωργία, δεν θα το’λεγα γκέλα, αλλά περιμέναμε να νικήσουμε. Ίσως να έπαιξε ρόλο ότι είχαμε περισσότερο άγχος επειδή ήταν πρεμιέρα, ήταν μια νέα αρχη. Σιγά-σιγά ρολάρουμε και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Στόχος μας είναι να πάρτουμε τους έξι βαθμούς στους δύο αγώνες με τη Μάλτα και να πιέσουμε την Κροατία.
-Μπορούμε να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, έχοντας ως πλεονέκτημα την ισοπαλία στην Κροατία;

Μας δίνει πλεονέκτημα, αλλά όχι τόσο βαθμολογικό. Επειδή έχουμε αυτό το «Χ» εκτός έδρας, με μια νίκη στην έδρα μας τους περνάμε. Κι ως τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει τρίτη ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωτιά, εκτός κι αν το Ισραήλ φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα. Βέβαια θέλει πολύ προσοχή γιατί υπάρχουν ομάδες που στους ομίλους την πατάνε από υποδεέστερους αντιπάλους! Για αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε προσηλωμένοι στον γενικό μας στόχο.

-Υπάρχει μυστικό για την πρόκριση , υπάρχουν συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες στις προκριματικές φάσεις τις οποίες εάν προσέξεις μπορείς να κάνεις τη διαφορά;

Δεν θα ‘λεγα ότι υπάρχει μυστικό. Είναι αυτό που είπα πριν. Συγκέντρωση χρειάζεται, να είσαι αφοσιωμένος, σε κάθε ματς, ώστε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Τη χρειάζεσαι τη συγκέντρωση την αφοσίωση στην τακτική γιατί μπορεί να βάλεις κάποιο γκολ ή να πετύχεις κάτι άλλο σημαντικό στη διάρκεια ενός αγώνα όταν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος.

-Θεωρείς ότι η Ελλάδα είναι καλύτερη από την Κροατία;

Ναι, ίσως να είμαστε καλύτεροι, αλλά ως ομάδα. Διότι η Κροατία έχει τρομερή ατομική ποιότητα έχει παίκτες που παίζουν σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο, πιο ψηλό από εμάς, αλλά επαναλαμβάνω ως ομάδα, εμείς ξεχωρίζουμε.


-Το νέο αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου που μπαίνει σιγά σιγά στην Εθνική και η τάση ανανέωσης μετά το 2004 πως σου φαίνεται;

Διαφωνώ με τη διαπίστωση ότι οι αλλαγές έγιναν σιγά-σιγά, σταδιακά. Κατά την άποψή μου δεν έγιναν σωστά. Αν παίζεις σε ένα ματς με τον Δέλλα βασικό και στον επόμενο αγώνα δεν τον έχεις ούτε στην αποστολή χάνεται ένας μεγάλος χαρακτήρας από τα αποδυτήρια και μετά χρειάζεσαι καιρό για να βρεις ή να δημιουργήσεις τον επόμενο leader. Εγώ την έζησα αυτή τη γενιά, έπαιξα με τον Ζαγοράκη, τον Νικοπολίδη, τον Γιαννακόπουλο, τον Τάκη Φύσσα. Επειδή, αν κι είμαι 26 ετών, έχω περάσει πολλές καταστάσεις στην Εθνική. Θυμάμαι που όλοι μιλούσατε για ανανέωση. Νομίζω ότι η ανανέωση που έγινε από τον κ.Ρεχάγκελ έγινε λίγο απότομα. Δεν έπρεπε να σταματήσουν έτσι παίκτες όπως ο Μπασινάς και ο Δέλλας.

-Υπάρχουν προοπτικές για ακόμη καλύτερο μέλλον έπειτα από τις τελευταίες επιτυχίες της Εθνικης;

Η γεννιά των 84άρηδων και των 85άρηδων τώρα αρχίζει να βγάζει αυτή την προσωπικότητα και τον μεγάλο χαρακτήρα στα αποδυτήρια και τον αγωνιστικό χώρο. Ο Αβραάμ, ο Τοροσίδης, ο Σηφάκης και ο Τζόρβας. Κι είμαστε μια γενιά δεμένη γιατί παίζουμε συνέχεια μαζί από την Εθνική Ελπίδων. Και το σημαντικότερο είναι ότι αυτά τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία παίζουν βασικοί στις ομάδες τους, από τα 20 χρόνια τους είναι βασικοί. Συνεπώς έχουν εμπειρίες, υπάρχει έντονο το στοιχείο της ωριμότητας κι όταν όλοι ερχόμαστε στην Εθνική συνεχίζουμε να βγάζουμε τον ίδιο χαρακτήρα. Σε συνδυασμό με το ταλέντο των νέων παιδιών και κάτω από την εμπειρία του Καραγκούνη του Κατσουράνη και του Σαλπιγγίδη κάνουμε ωραία χημεία.
Όσο για το καλύτερο μέλλον; Είναι γεγονός ότι τους κακομάθαμε τους φιλάθλους με τις επιτυχίες. Δεν είναι κακό αυτό, καλό είναι. Διότι ακόμη και η πίεση που μας ασκείται από την κοινή γνώμη που βάζει τον πήχυ ψηλά, μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι.

-Ποιο είναι το πιο τρελό όνειρο που έχεις κάνει με την Εθνική;

Α, τώρα έπεσες πάνω σε έναν άνθρωπο που όσο ασχολείται με το ποδόσφαιρο, δεν κάνει όνειρα! Από μικρός, ποτέ δεν ονειρευόμουν να παίξω σε κάποιο μεγάλο κλαμπ, ή να κάνω μια μεταγραφή με πολλά λεφτά. Εγώ παίζω ποδόσφαιρο και να σου πω την αλήθεια στην ομάδα που είμαι, τη Σέλτικ μου τα προσφέρει όλα. Τίτλους, πρωταθλητισμό, το να είμαι νικητής, να παίζω για να κερδίζω. Δεν παρασύρομαι ότι κι αν ακούω, είτε θετικό είτε αρνητικό. Έχω μάθει να μην ενθουσιάζομαι, να πατάω με τα δύο πόδια στη γη και να δουλεύω.