ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η κούπα... στα φτερά του!

Η κούπα... στα φτερά του!

Ένας παθιασμένος και αποφασισμένος ΠΑΟΚ επικράτησε στην άδεια, λόγω τιμωρίας Τούμπα, του Ολυμπιακού με 1-0 και προκρίθηκε...

Ένας παθιασμένος και αποφασισμένος ΠΑΟΚ επικράτησε στην άδεια, λόγω τιμωρίας Τούμπα, του Ολυμπιακού με 1-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Οι Θεσσαλονικείς ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και επικράτησαν εύκολα των «ερυθρόλευκων» που παρουσίασαν ένα πολύ κακό πρόσωπο και δίκαια αποχαιρέτησαν το θεσμό. Χρυσός σκόρερ του ΠΑΟΚ ο Σαλπιγγίδης στο 57'
Ο Χάβος δε ξάφνιασε με τις αγωνιστικές επιλογές του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ως πρώτο στόχο να φυλάξει τα νώτα του και μετά να εκμεταλλευτεί πιθανά κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού και να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.
Στην αντίπερα όχθη ο Βαλβέρδε, επίσης, δεν αιφνιδίασε με την ενδεκάδα που παρέταξε στην Τούμπα, προτιμώντας τελικά στη δεξιά πτέρυγα τον Ρόμενταλ αντί του Ζαϊρί. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν κι είχαν την πρώτη καλή τους στιγμή μόλις στο 2’ όταν το μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια απέκρουσε με τις άκρες των δακτύλων του ο Νικοπολίδης στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σαλπιγγίδης έφθασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» έδειξε ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα και αποσόβησε τα χειρότερα για την ομάδα του.
Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανές ότι ήλεγχε καλύτερα το χώρο της μεσαίας γραμμής και προσπαθούσε με τους Βιεϊρίνια, Γκαρσία και Σαλπιγγίδη να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Ολυμπιακού.
Από την άλλη πλευρά οι Πειραιώτες αναπτύσσονταν μονοδιάστατα από τη δεξιά πλευρά, με τον Ρόμενταλ να είναι εμφανές εκτός κλίματος, όπως και ο Τζιμπούρ. Ο Μιραλάς ήταν εγκλωβισμένος στα πλάγια, ενώ οι Ιμπαγάσα και Φουστέρ δεν μπορούσαν να περάσουν κάθετες μπαλιές στην επίθεση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ούτε μια επικίνδυνη φάση στην εστία του Χαλκιά, καθώς οι μοναδικές επιθετικές επιλογές του ήταν κάποια μακρινά σουτ του Ρόμενταλ.
Ο Χάβος, από την μεριά του, είχε παράπονα από τον τρόπο συνεργασίας του Λίνο με τον Σαβίνι και κυρίως από τον Βραζιλιάνο που είχε αμελήσει τα αμυντικά του καθήκοντα.
Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Βιεϊρίνια (49’) να είναι δημιουργός άλλης μιας επικίνδυνης κατάστασης στην εστία του Νικοπολίδη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και πάλι έδειξε να είναι σε ετοιμότητα.
Ο δραστήριος Σαλπιγγίδης στο 56’ δεν κατάφερε να κοντρολάρει όπως θα ήθελε, ύστερα από μπαλιά του Βιεϊρίνια χάνοντας την ευκαιρία να γίνει απειλητικός για την εστία του Νικοπολίδη.

Ένα λεπτό όμως αργότερα ο Σάλπι δεν αστόχησε και… ζέστανε την κρύα Τούμπα. Ο Βλάνταν Ίβιτς κέρδισε την κεφαλιά από τον Μέλμπεργκ ο Σαλπιγγίδης κατέβασε την μπάλα και με γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Ο Τσιρίλο αμέσως σήκωσε ψηλά μια φανέλα του Κοντρέρας, ο οποίος πρόσφατα έχασε τον πατέρα του, αφιερώνοντας ουσιαστικά αυτός και οι συμπαίκτες του το γκολ στον Χιλιανό.
Ο Βαλβέρδε αναγκάστηκε από την πορεία του αγώνα να ανακατέψει την τράπουλα κι αφού νωρίτερα είχε περάσει στον αγώνα τον Ζαϊρί, έριξε στη μάχη και τους Φετφατζίδη και Πάντελιτς μήπως και αλλάξει η εικόνα του Ολυμπιακού, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2.
Ό,τι και να έκανε όμως ο Ισπανός τεχνικός οι παίκτες του βρίσκονται σε πολύ κακή βραδιά κι είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δημιούργησαν ούτε μια επικίνδυνη φάση στην εστία του Χαλκιά. Οι Πειραιώτες σε ένα ακόμα ντέρμπι εκτός έδρας αγωνίστηκαν χωρίς πάθος και αποκλείστηκαν δίκαια.
Στο 86’ ο Μιραλάς αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Ίβιτς και ενώ πήγαινε προς τα αποδυτήρια δέχθηκε ένα αντικείμενο χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μάνδαλου η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0 (2-1 συνολικό σκόρ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθήνας)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 86' Μιραλάς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λίνο, Τσουκαλάς, Σαβινί - Τζιμπούρ, Α. Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Σαβίνι (71' Ελ Ζαρ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Πάμπλο Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς (90΄+ 2 Μπαλάφας), Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (85' Μουσλίμοβιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο, Ρόμενταλ (53' Ζαϊρί), Φουστέρ (61' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (61' Πάντελιτς), Ιμπαγάσα, Μιραλάς.