ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαλβέρδε: «Χάσαμε στο… Καραϊσκάκης»

Βαλβέρδε: «Χάσαμε στο… Καραϊσκάκης»
Την άποψή του πως η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου δεν χάθηκε για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αλλά στο «Γ. Καραϊσκάκης»,...

Την άποψή του πως η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου δεν χάθηκε για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αλλά στο «Γ. Καραϊσκάκης», εξέφρασε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στην συνέντευξη Τύπου, τόνισε πως οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά, καθώς δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με μεγάλο σκορ στο Φάληρο, ενώ μίλησε και για την… κόντρα των δύο ομάδων.

«Δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες, γενικότερα δεν ήταν ένα παιχνίδι πολλών ευκαιριών, αφού και ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε μόνο ένα σουτ. Ήμασταν κυρίαρχοι, όμως δεν ήμασταν ικανοί να δημιουργήσουμε ευκαιρίες»,
ανέφερε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού για το γεγονός πως η ομάδα του εμφανίστηκε νωθρή σε ένα κρίσιμο ματς.
Και συνέχισε:
«Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε γρήγορα με ένα γκολ και ένα ακόμα σουτ του Βιεϊρίνια. Δεν πιστεύω πως ήταν ανοργάνωτη η επίθεσή μας, αλλά δεν υπήρχε καλή συνεργασία. Αυτή την στιγμή δεν χρειάζεται να ψάξουμε από τους παίκτες. Στο κάτω κάτω φταίει ο προπονητής γιατί αυτός επιλέγει τους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση, όταν ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, αυτή η ομάδα που μένει με 10 παίκτες στο τέλος χάνει».

Για την απουσία του κόσμου από την αναμέτρηση και το σχόλιό του πως θα ήθελε «γεμάτη» την Τούμπα, απάντησε:
«Μου αρέσει να παίζω με κόσμο. Όπως και να έχει, ο κόσμος που υπήρχε στο γήπεδο ενθάρρυνε την ομάδα. Αυτό που ψάχναμε ήταν ένα παιχνίδι με ρυθμό. Ο ΠΑΟΚ είχε μία δύο καλύτερες ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν ένα παιχνίδι με ευκαιρίες. Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, πιστεύαμε ότι θα κερδίζαμε το παιχνίδι, γιατί ο ΠΑΟΚ έπαιζε κλειστά. Σίγουρα αυτή η ομάδα που θα πετύχαινε πρώτη γκολ θα το έπαιρνε. Εμείς δεν καταφέραμε μετά το γκολ που δεχθήκαμε να ισοφαρίσουμε».

Για αν επηρεάστηκε η ομάδα του από τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί πριν την αναμέτρηση, υποστήριξε:
«Είμαι προπονητής ποδοσφαίρου και ασχολούμαι μόνο με αυτό που γίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πολύ ή λίγη αστυνομία. Εσείς γνωρίζεται καλύτερα. Είμαι καινούριος και δεν γνωρίζω».

Ερωτηθείς αν ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου, εξαιτίας της αποβολής του Μιραλάς, ανέφερε:
«Όχι δεν χάσαμε για αυτό. Όμως σίγουρα προτιμάμε να τελειώνουμε με 11 παίκτες. Το κλειδί του αποκλεισμού ήταν στο Καραϊσκάκη. Ξέραμε ότι σήμερα δεν θα ήταν ένα παιχνίδι με πολλά γκολ. Γνωρίζουμε λίγο πολύ που φέρνει ο ΠΑΟΚ και τα δικά μας εκτός έδρας και ξέραμε ότι δεν θα μπαίνουν πολλά γκολ. Στο Καραϊσκάκη έπρεπε να είχαμε πάρει το παιχνίδι με μεγαλύτερο σκορ.

Για το μίσος μεταξύ των παικτών, δήλωσε:
«Αυτή είναι μια ερώτηση που θα ήθελα να κάνω εγώ σε εσάς και όχι εσείς σε εμένα. Δεν το ξέρω. Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνει αυτό. Δεν ξέρω τι συμβαίνει όταν έρχεστε εσείς στο Καραϊσκάκης. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα».

Για τις ήττες σε όλα τα ντέρμπι και αν κάνει σκληρή αυτοκριτική, τόνισε:
Να είστε σίγουροι πως δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματά μας και κάνουμε σκληρή αυτοκριτική».


Τέλος, για το αν ο αποκλεισμός θα επηρεάσει την ομάδα του για την συνέχεια του πρωταθλήματος, υποστήριξε:
Προς το παρόν έχουμε χάσει ένα παίκτη για την Κυριακή. Προτεραιότητά μας είναι το πρωτάθλημα και δεν θέλoυμε να μας επηρεάσει γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή. Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι κατά του Ολυμπιακού και υπέρ του ΠΑΟΚ για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Εμείς θέλουμε να επανέλθουμε πολύ γρήγορα γιατί έχουμε πολύ σημαντικές υποχρεώσεις».