ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χαβίτο: «Δεν είμαι περαστικός»

Χαβίτο: «Δεν είμαι περαστικός»
Ο Φραντσίσκο Χαβίτο δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό στην Ντεπορτίβο, αλλά δήλωσε πως θα κάνει ότι μπορεί για να αφήσει το… στίγμα του....

Ο Φραντσίσκο Χαβίτο δεν θα παραμείνει για πολύ καιρό στην Ντεπορτίβο, αλλά δήλωσε πως θα κάνει ότι μπορεί για να αφήσει το… στίγμα του.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Άρη, θα αγωνίζεται από το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και με συνέντευξή του στην εφημερίδα AS, μίλησε σχετικά:

Για τις αλλαγές στην ζωή του: «ΟΚ, έχουν περάσει δυο ημέρες και δεν ξέρω που είμαι ακόμα! Θα πρέπει να προσαρμοστώ και να συνηθίσω στην τακτική, αλλά γενικά θα τα καταφέρω. Στην Ελλάδα στηρίζονται στο ομαδικό παιχνίδι ενώ εδώ πιο πολύ στο ατομικό, Ξέρω τους συμπαίκτες μου και δεν έχω πολύ χρόνο. Πρέπει να το κάνω γρήγορα».

Για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης: «Είναι ένα ντέρμπι της τρέλας. Το είχα συνηθίσει, αλλά είναι κάτι απίστευτο. Είναι μία μάχη μέχρι θανάτου. Εδώ στη Γαλικία τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα».

Για το γεγονός πως θα παραμείνει λίγο καιρό στην Λα Κορούνια: «Είναι φυσικό να αμφιβάλουν για μένα, αλλά δεν θέλω να κοροϊδέψω κανέναν. Ίσως θεωρούν πως θα είμαι αδιάφορος, πως θα περιμένω απλώς να περάσουν οι μήνες, αλλά σε όποια ομάδα αγωνίστηκαν στην καριέρα μου, ανέκαθεν έδινα τα πάντα. Δεν ξέρω να λειτουργώ διαφορετικά. Επιπλέον κίνητρο αποτελεί για μένα να αγωνιστώ για πρώτη φορά στην Primera Division, κάτι που δεν κατάφερα με την Μπαρτσελόνα».

Για τον λόγο που επέλεξε να υπογράψει σε ομάδα της Ελλάδας: «Δεν περίμενα να είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Πριμέρα. Η πρόταση από τον Ολυμπιακό είναι πολύ καλή και αγωνίζεται στο Champions League κάθε χρόνο και προσαρμόστηκα στην Ελλάδα ενώ ήθελα να διασφαλίσω και το μέλλον μου».

Για το τι πρέπει να περιμένουν οι φίλοι της Λα Κορούνια: «Ελπίζω να δείτε έναν γρήγορο παίκτη με πολύ δουλειά στην άμυνα. Παίζω αμυντικά και για τον λόγο αυτό έχω περισσότερες ασίστ από ότι γκολ. Θα είμαι μαχητής».

Για το γεγονός πως υπάρχει ενθουσιασμός με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της Ντεπορτίβο: «Ελπίζω ο Σίσκο και ο Πέπε Σαντ να μας προσφέρουν πολλά γκολ. Ο Σίσκο είναι τεχνίτης, δυνατός και σκοράρει ενώ για τον Πέπε δεν ξέρω πολλά αλλά δήλωσε πως θα σκοράρει πολλά γκολ. Είναι καλό να υπάρχει ενθουσιασμός από τον κόσμο γιατί αγαπάνε την ομάδα και αυτό σημαίνει πως απαιτούν πολλά από εμάς, Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά».

Τέλος, για τους νεαρούς Ισπανούς παίκτες και τον χρόνο συμμετοχής τους: «Πριν υπήρχαν πολλοί ξένοι παίκτες που τους προτιμούσαν οι ομάδες και είναι κρίμα γιατί πολύ νεαροί παίκτες είχαν την ίδια ποιότητα με το σήμερα αλλά δεν αγωνίζονταν».