ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση στο… ρελαντί o Ατρόμητος

Πρόκριση στο… ρελαντί o Ατρόμητος
Δίχως να εντυπωσιάσει ο Ατρόμητος, διπλασίασε τις νίκες του (1-0) στον σημερινό επαναληπτικό με τον Διαγόρα στη Ρόδο, παίρνοντας ...

Δίχως να εντυπωσιάσει ο Ατρόμητος, διπλασίασε τις νίκες του (1-0) στον σημερινό επαναληπτικό με τον Διαγόρα στη Ρόδο, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.
Όντας εκ των προτέρων το φαβορί (μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα) για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο Ατρόμητος απλά επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του απέναντι στον Διαγόρα Ρόδου, στον σημερινό (03/02) επαναληπτικό στο «σμαραγδένιο» νησί.

Ένα γκολ του Σαγκανόφσκι στο 33ο λεπτό, ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη (1-0) στους Περιστεριώτες, οι οποίοι πλέον περιμένουν σε λίγη ώρα να μάθουν το αντίπαλο τους στους «4» του θεσμού, στο ματς του Ολυμπιακού Βόλου με την Κέρκυρα. Για τον Διαγόρα από την άλλη, μόνο ως αποτυχία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία του ως τα προημιτελικά του Κυπέλλου, όντας η μοναδική ομάδα της Football League που έφτασε ως εδώ.

Στο αγωνιστικό μέρος, σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο από αμφότερες τις ομάδες, οι φάσεις ήταν ελάχιστες μπροστά στις δύο εστίες. Ο Διαγόρας μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να παίξει «κλειστά» και να προσπαθήσει να κρατήσει τους παίκτες του Ατρόμητου μακριά από τη εστία του Ταμπάση και από εκεί και πέρα να επιχειρήσει να απειλήσει με αντεπιθέσεις.
Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Νεμπεγλέρα να δεσπόζει στη μεσαία γραμμή και τον Σαγκανόφσκι να είναι ιδιαίτερα δραστήριος από την αριστερή πλευρά. Από εκεί προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως ο Ατρόμητος, καθώς ο Προβατίδης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον Πολωνό.

Από αυτόν προήλθε και η πρώτη καλή φάση του αγώνα, όταν στο 7ο λεπτό επιχείρησε μια σέντρα σουτ από αριστερά, με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά (εξαιτίας και του αέρα) και να αιφνιδιάζει τον Ταμπάση, που έδιωξε με δυσκολία.

Μετά το γκολ, ο Διαγόρας προσπάθησε να κρατήσει περισσότερο τη μπάλα και να δημιουργήσει παιχνίδι, κυρίως από τα άκρα με τους Ρέγιες και Γεωργίου. Ο Ατρόμητος ωστόσο, με οργανωμένη άμυνα μπόρεσε να κρατήσει τους παίκτες των γηπεδούχων μακριά από την περιοχή.

Σε μια στημένη φάση μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε το… κεφάλι στο σκορ, με τον Σαγκανόφσκι να βρίσκεται ξεχασμένος στη μικρή περιοχή, ύστερα από κόρνερ του Καραλή και με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, θέτοντας παράλληλα οριστικό τέλος στην υπόθεση πρόκριση (οι γηπεδούχοι χρειάζονταν 4 γκολ).
Ο Διαγόρας ωστόσο θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια με την ισοπαλία, όταν σε καλό σουτ του Πουλόπουλου στο 44ο λεπτό μέσα από την περιοχή, ο Ιτάνζ έδιωξε με δυσκολία.
Στην επανάληψη, οι Ροδίτες ανέβασαν το ρυθμό τους, με τον Γκούτμαν και τον Ταραχούλσκι να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, αλλά χωρίς ουσία. Ο Ατρόμητος από την άλλη, με ηρεμία στο παιχνίδι του, έδειξε να κατεβάζει… ταχύτητα και να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει των επικείμενων υποχρεώσεών του στο πρωτάθλημα.
Το υπόλοιπο του αγώνα κύλησε σε πολύ χαμηλό τέμπο, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε τη διάθεση να πιέσει και να βγει μπροστά για να κυνηγήσει το γκολ. Σε ολόκληρο το δεύτερο 45λεπτο μάλιστα, δεν δημιουργήθηκε ούτε… υποψία φάσης, με το ματς να μένει στο 0-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κύρκου.

Διαγόρας Ρόδου - Ατρόμητος Αθηνών 0-1

Διαιτητές: Κύρκος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Γκούτμαν, Απ. Σκόνδρας, Πεταυράκης - Σαγκανόφσκι

Οι συνθέσεις:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Πέτρος Ρουτζιέρης): Ταμπάσης (46΄ Τύρελης), Απ. Σκόνδρας, Σαλαμαστράκης, Ρέγες (62΄ Πεταυράκης), Σπάρταλης, Γκούτμαν, Γεωργίου (63΄ Φράγκος), Προβατίδης, Πλάτανος, Ταραχούλσκι, Πουλόπουλος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Νάστος, Σαμπού, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας (68΄ Μπρίτο), Αναστασάκος (80΄ Καμαρά), Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι (63΄ Καραγκούνης), Ι. Σκόνδρας, Καραλής.