ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρινάκης: «Οι φίλαθλοι οι πραγματικοί παίκτες»

Μαρινάκης: «Οι φίλαθλοι οι πραγματικοί παίκτες»
Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (03/02) από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη στην αναμέτρηση του...

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη (03/02) από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και το Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη στην αναμέτρηση του Δεκεμβρίου, συγκεντρώθηκε το ποσό των 540.000 δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν για την παροχή βοήθειας στην Αϊτή και το Πακιστάν, αλλά και σε μερικά ιδρύματα και κοινότητες του Πειραιά.
Τα 540.000 δολάρια συγκεντρώθηκαν από τα έσοδα και τις πωλήσεις των εισιτηρίων και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των χορηγιών και των δωρεών του Αγώνα. Μάλιστα, για την επιτυχία του φιλικού, μίλησε η Έλεν Κλαρκ επικεφαλής του προγράμματος του ΟΗΕ.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς από τη ζεστή συμπαράσταση προς τους λαούς της Αϊτής και του Πακιστάν. Είμαστε υπερήφανοι γιατί ο 8ος Αγώνας Κατά της Φτώχειας έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να βοηθήσει τις χώρες που επλήγησαν από ολέθριες φυσικές καταστροφές. Τέτοιες πράξεις συμπαράστασης συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού».

Μαρινάκης: «Οι φίλαθλοι οι πραγματικοί παίκτες»
Για την ανταπόκριση του κόσμου στο φιλικό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης. Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων» ανέφερε: «Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, οι φίλαθλοι γέμισαν το στάδιο σε μια ένδειξη συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Με αυτό τον τρόπο, οι Έλληνες φίλαθλοι έγιναν οι πραγματικοί παίκτες του 8ου Αγώνα Κατά της Φτώχειας».
Από τα 540.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν, το 70% του ποσού θα διατεθούν στον λαό της Αϊτής και του Πακιστάν και το 30% στο κοινωφελές ίδρυμα του Πειραιά, η «Αργώ», Ναυτική Ένωση Γονέων με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και στους φτωχούς και άστεγους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Ζιντάν: «Να κάνουμε τη διαφορά»
Για την ανάγκη της πραγματοποίησης του συγκεκριμένου φιλικού αγώνα, μίλησε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Ο Πρέσβης Καλής Θελήσεων του ΟΗΕ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάθε φορά που ενώνουμε τις δυνάμεις μας γι' αυτόν τον Αγώνα μπορούμε να βοηθήσουμε και να κάνουμε τη διαφορά».
Από την πλευρά του, ο έτερο Πρέσβης Καλής Θελήσεως Ρονάλντο, υποστήριξε: «Είναι σημαντικό να συμπαραστεκόμαστε στους συνανθρώπους μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι από τα έσοδα του 8ου Αγώνα Κατά της Φτώχειας και ανυπομονούμε να μάθουμε την έκβαση των προγραμμάτων της Αϊτής και του Πακιστάν».