ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός Βόλου στα ημιτελικά!

Ο Ολυμπιακός Βόλου στα ημιτελικά!
Ο Ολυμπιακός Βόλου πρόσθεσε «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του στον επαναληπτικό αγώνα με την Κέρκυρα Οι «ερυθρόλευκοι»...

Ο Ολυμπιακός Βόλου πρόσθεσε «χρυσή» σελίδα στην ιστορία του στον επαναληπτικό αγώνα με την Κέρκυρα
Οι «ερυθρόλευκοι», μπορεί να γνώρισαν την ήττα με 2-1 από την Κέρκυρα, αλλά πήραν την «πανάκριβη» πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

Πριν το παιχνίδι με τους Φαίακες, οι Βολιώτες ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση, την οποία κατέκτησαν μεν, αλλά με δύσκολο τρόπο δε.
Η Κέρκυρα αν και αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές, έπαιξε με πάθος κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε τελικά να κάνει την ανατροπή παρά τη νίκη της και να επιστρέψει θριαμβεύτρια στο νησί.

Για να περάσουμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, στο πρώτο 15λεπτο, οι δύο ομάδες έπαιξαν αναγνωριστικό ποδόσφαιρο.
Η συνέχεια όμως ήταν τελείως διαφορετική, αφού επιφύλαξε δύο γκολ και έναν επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων.
Στο 16΄ λοιπόν, η Κέρκυρα σε μια αντεπίθεση κέρδισε κόρνερ, μετά σουτ του Γιάντση και απόκρουση του Ρόκα.
Ο Μίχος ανέλαβε να επαναφέρει την μπάλα από τη δεξιά πλευρά, και ο Παρασκευαΐδης με κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στους Φαίακες (0-1).
Οι Κερκυραίοι, δεν πρόλαβαν να χαρούν πολύ, το γεγονός ότι ήταν μπροστά στο σκορ και πριν καλά, καλά συνειδητοποιήσουν ότι θέλουν ένα γκολ για να μπουν και πάλι στο παιχνίδι πρόκρισης, δέχθηκαν την ισοφάριση.
Το γκολ που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι τους αφύπνισε, αφού ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιέζοντας ασφυκτικά την εστία του Αποστολίδη.
Η υπεροχή των «ερυθρολεύκων» απέδωσε καρπούς στο 28΄, όταν ο Μαρτίν με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, μετά από σέντρα του Μητρόπουλου.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, εκδηλώνοντας επιθέσεις κατά κύματα.

Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες της Κέρκυρας, δεν έδειχναν ικανοί να παρακολουθήσουν τον ρυθμό των αντιπάλων τους, παρουσιάζοντας μεγάλα προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκαν κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις.
Στο 47΄όταν ο Αποστολίδης παραχώρησε κόρνερ μετά από σουτ του Μαρτίν, από καλή θέση και στο 53΄, όταν ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, εξουδετέρωσε σουτ που επιχείρησε ο Μόνχε.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Φαίακες κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι.
Οι νησιώτες είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας κα έβγαιναν στις αντεπιθέσεις με καλές προϋποθέσεις.

Στο 73’, η επιμονή της Κέρκυρας να μπει και πάλι στο παιχνίδι, απέδωσε, όταν ο Γιάντσης κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Ηλίας Ιωάννου, κάνοντας το 1-2.
Η Βολιώτικη ομάδα, ήταν φυσιολογικό να αντιδράσει. Προσπάθησε να απαντήσει στο εύστοχο πέναλτι του Ηλία Ιωάννου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους και πλέον θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στον Τελικό, αντιμετωπίζοντας τον Ατρόμητο.

Ολυμπιακός Βόλου - Κέρκυρα 1-2

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καπετάνος - Μαζνόφ, Μονιάκης, Γραμμόζης

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Ρόκα, Σέλεζι, Ζαραδούκας, Τομάς, Σανκαρέ, Αλβάρεζ, Ρόκας (66΄ Ντικάο), Μητρόπουλος (78΄ Καπετάνος), Ακόστα (59΄ Νέμεθ), Μόνχε, Μαρτίν.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Αποστολίδης, Δ. Ιωάννου, Μίχος, Φλαβίνιο (77΄ Χαμπλ), Γιάντσης, Λαμπρόπουλος, Παρασκευαΐδης, Μονιάκης, Μαζνόφ (61΄ Ρίκκα), Γραμμόζης, Η. Ιωάννου.