ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρουσάρα στη Γλυφάδα

Μαρουσάρα στη Γλυφάδα
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντέδρασε μετά την ήττα από τον Κολοσσό, το Μαρούσι επικρατώντας στο κλειστό της Γλυφάδας με 81-77 του Ικαρου..

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αντέδρασε μετά την ήττα από τον Κολοσσό, το Μαρούσι επικρατώντας στο κλειστό της Γλυφάδας με 81-77 του Ικαρου.

Μεγάλος ηγέτης των νικητών ήταν ο Νέστορας Κόμματος ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Πολύ καλοί ήταν και οι Ντάλιμπο Μπάγκαριτς και Γιάννης Γκαγκαλούδης, ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του Δημήτρη Χαριτόπουλου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για να δει ο κόσμος όμορφο μπάσκετ. Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν με επιθετικές διαθέσεις και το παιχνίδι άνοιξε εξ αρχής. Οι γηπεδούχοι βασίστηκαν στους Αμερικανούς τους (Χάρις, Τόμπσον και ΜακΑλάρνι), ενώ από την άλλη ο Δημήτρης Χαριτόπουλος κρατούσε μόνος του το Μαρούσι κοντά στο σκορ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει ή έστω να πάρει μία μικρή διαφορά, ωστόσο ο Ικαρος στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου προηγήθηκε με 23-21.

Τα σχήματα των δύο ομάδων δεν βγήκαν με την ίδια αποτελεσματικότητα και στη δεύτερη περίοδο, ωστόσο όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Γλυφάδας είδαν ένα πολύ καλό και δυνατό παιχνίδι. Από τον Ικαρο συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό οι Κάιλ ΜακΑλάρνι και Ντιόν Τόμπσον στο επιθετικό τομέα, ενώ από την άλλη ο Νέστορας Κόμματος άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 38-38.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το Μαρούσι προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του με τους Γκαγκαλούδη και Μπάγκαριτς να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι. Ο Ικαρος όμως δήλωσε «παρών» και ακολούθησε στο σκορ. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι γηπεδούχοι έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι και δεν επέτρεψαν στο συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή να πάρει μία καλή διαφορά ενόψει του τελευταίου δεκαλέπτου. Η προσπάθεια των παικτών του Αμαρουσίου πάντως δεν πήγε χαμένη, καθώς ολοκλήρωσαν την περίοδο προηγούμενοι στο σκορ με 57-54.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με φόρα και στην τελευταία περίοδο και μάλιστα προηγήθηκαν 7 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με 68-60, αλλά η αντίδραση του Ικαρου Καλλιθέας ήταν άμεση. Το παιχνίδι πήγε και πάλι στον πόντο, ωστόσο το Μαρούσι ήταν αποφασισμένο για τη νίκη. Ετσι στις κρίσιμες επιθέσεις του αγώνα πήρε σωστές αποφάσεις σε αντίθεση με τους παίκτες του Ικαρους που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν στον ίδιο ρυθμό. Το τελικό 77-81 έδωσε τους δύο βαθμούς της νίκης στην ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Δεκάλεπτα: 23-21, 38-38, 54-57, 77-81.
ΙΚΑΡΟΣ (Λυκογιάννης): Χάρις 6, Αγαδάκος 4, Φαλέκας 4, Καράμπουλας 16 (2), Πολυτάρχου 4, Τόμπσον 24, Καλαμπόκης 1, ΜακΑλάρνι 14 (2), Κερασοβίτης, Κατούφας 2, Πετροδημόπουλος, Κράσιτς 2.
ΜΑΡΟΥΣΙ (Αλεξανδρής): Νοέας 3, Μπάγκαριτς 13, Ακεψειμαϊδης, Χουέρτας 5, Χαριτόπουλος 15 (1), Γκαγκαλούδης 14 (2), Βαβάτσικος, Κλεμέντε 2, Κογιαντίνοβιτς 8, Κόμματος 21 (6).