ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δέκα με... τόνο ο Ολυμπιακός!

Δέκα με... τόνο ο Ολυμπιακός!
Την δέκατη φετινή του νίκη, σε ισάριθμα ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», πέτυχε ο Ολυμπιακός, κόντρα στην σκληροτράχηλη Skoda Ξάνθη, της...

Την δέκατη φετινή του νίκη, σε ισάριθμα ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», πέτυχε ο Ολυμπιακός, κόντρα στην σκληροτράχηλη Skoda Ξάνθη, της οποίας επιβλήθηκε με το… αγαπημένο του 1-0 για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague.

Ο Ολυμπιακός ήταν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα καλύτερος, ωστόσο έδειξε για άλλη μία φορά φέτος ότι χωρίς τον Μιραλάς στη σύνθεσή του έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Αυτή τη φορά το... φίδι από την τρύπα έβγαλε ο Φουστέρ, καθώς πέτυχε το μοναδικό γκολ των «ερυθρολεύκων». Οι γηπεδούχοι, πάντως, είχαν τον έλεγχο του αγώνα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ενώ είχαν και ένα δοκάρι, μετά από κεφαλιά του Μοντέστο.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...
Σε δύο μέρη θα μπορούσε κανείς να χωρίσει το πρώτο ημίχρονο, καθώς μόνο καλό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το παιχνίδι – και από τις δύο ομάδες – στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης. Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός ναι μεν προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό που θα ήθελε, ωστόσο δεν απείλησε με αξιώσεις την εστία του Γκσπούρνινγκ. Μοναδική ευκαιρία, άξια αναφοράς ήταν αυτή του 17’ με πρωταγωνιστή τον Ριέρα, του οποίου το σουτ πέρασε άουτ.



Από κει και πέρα, ο ρυθμός άλλαξε, έγινε πιο γρήγορος και το παιχνίδι έγινε σαφώς καλύτερο. Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο για να συμβεί αυτό ήταν το δοκάρι του Μοντεστό (27’). Αυτή η φάση «ξεκλείδωσε», όπως φάνηκε, τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και στη συνέχεια ξεκίνησαν με οργανωμένες επιθέσεις... σεμιναρίου να «μπουκάρουν» στην περιοχή της Ξάνθης είτε από τις δύο πλευρές, είτε με κάθετες πάσες. Στο 38’ το παιχνίδι πήρε φωτιά, όταν μετά από εξαιρετικό συνδυασμό του Ριέρα και του Χολέμπας, ο Ιμπαγάσα, με σουτ, έστειλε την μπάλα άουτ. Δευτερόλεπτά αργότερα η Ξάνθη απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι, αλλά ο Πάρντο «διάβασε» τη φάση και βγήκε, προ του Πόι.



Ο Ολυμπιακός προσπάθησε στη συνέχεια να φτάσει στο γκολ, το οποίο, τελικά, ήρθε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους. Σκόρερ χρίστηκε ο, εξαιρετικός το τελευταίο διάστημα, Φουστέρ, ο οποίος, με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου ν’ αντιδράσει, Γκσπούρνινγκ. Αυτό ήταν το όγδοο φετινό γκολ του Ισπανού μεσοεπιθετικού...
Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι απείλησε πρώτη, με τον Σουάνη, την αντίπαλη εστία. Αυτό έγινε λόγω λάθος συνεννόησης ανάμεσα στον Μέλμπεργκ και στον Πάρντο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε... ταχύτητα και απάντησε δις με στημένες φάσεις. Στην πρώτη περίπτωση, μετά από απίστευτη κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ του Ριέρα, ο Τοροσίδης σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Ξάνθης, ενώ στη δεύτερη, μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ριέρα και πάλι με εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ υποχρέωσε τον Γκσπούρνινγ, με υπερένταση, ν’ απομακρύνει σε κόρνερ. Αυτές οι δύο φάσεις ήταν η αρχή για τον καταιγισμό επιθέσεων από πλευράς Ολυμπιακού, ωστόσο νικητές σε όλες αναδείχθηκαν είτε οι αμυντικοί της ομάδας της Ξάνθης, είτε ο Γκσπούρνινγκ.



Ο Νίκος Παπαδόπουλος, στη προσπάθειά του να βοηθήσει την ομάδα του να... κλέψει το βαθμό, έριξε στη μάχη τους Καζάκη και Μπόατενγκ, ενώ προηγουμένως, από πλευράς Ολυμπιακού είχαν περάσει στον αγωνιστικό χώρο οι Φετφατζίδης και Τζεμπούρ. Αμφότεροι δεν βοήθησαν τις ομάδες τους, ενώ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, στη συνέχεια, αισθητά. Στα τελευταία πέντε λεπτά ο Ερνέστο Βαλβέρδε χρησιμοποίησε, μετά από περίπου δύο μήνες, τον Ντουντού, προφανώς για να πάρει χρόνο συμμετοχής ενόψει των αγώνων με Άρη (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Skoda Ξάνθη 1-0
Διαιτητής: Αρετόπουλος

Κίτρινες : Κατόνγκο, Βασιλακάκης, Φλίσκας

Συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ζαϊρί (70` Φετφατζίδης), Πάντελιτς (75` Τζιμπούρ), Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ (87` Ντουντού), Χολέμπας, Τοροσίδης, Ριέρα.

SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Φλίσκας (78` Μπόατενγκ), Κωστούλας, Βάλλας, Βασιλακάκης (61` Κιντάνα), Πόι, Σουάνης (73` Καζάκης), Αντεφέμι, Στιούαρτ, Κατόνγκο,