ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Όσο κερδίζει, ελπίζει...

Όσο κερδίζει, ελπίζει...
Ένα καλοχτυπημένο φάουλ από τον Νίνη στο 10’ ήταν αρκετό για να «χαρίσει» στον Παναθηναϊκό μία πολύτιμη -τόσο από βαθμολογικής,...

Ένα καλοχτυπημένο φάουλ από τον Νίνη στο 10’ ήταν αρκετό για να «χαρίσει» στον Παναθηναϊκό μία πολύτιμη -τόσο από βαθμολογικής, όσο και από ψυχολογικής άποψης- νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ, στο γήπεδο της Τούμπας, στην αναμέτρηση, η οποία έριξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague.
Πριν το ματς, ο Παναθηναϊκός ήταν με την… πλάτη στον τοίχο, καθώς ο Ολυμπιακός -επικράτησε νωρίτερα της Skoda Ξάνθης- είχε αποσπαστεί δέκα βαθμούς.
Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ προερχόμενος από την θριαμβευτική πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο κύπελλο, ήθελε τη νίκη περισσότερο για το γόητρο του, αλλά και τον κόσμο του, που γέμισε το γήπεδο της Τούμπας.

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας ήταν έτσι ακριβώς όπως… δεν ήταν την περασμένη Τετάρτη στο ντέρμπι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό! Γεμάτες εξέδρες, παλμός, τραγούδια, συνθήματα, όλα αυτά δηλαδή που συναντά κανείς στο «σπίτι» του ΠΑΟΚ…
Ο Παναθηναϊκός, δίχως τα δύο του μεγάλα «όπλα», τον Σισέ στην επίθεση και τον Μπουμσόνγκ στην άμυνα, δηλαδή, επέδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, τέτοιας που έχει υψηλούς στόχους, αλλά και ξέρει πώς θα τους κατακτήσει!
Κι έδειξε χαρακτήρα ακόμα κι όταν αναγκάστηκε να παίξει με δέκα παίκτες από το 43’, όταν αποβλήθηκε -σωστά- ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο οποίος… πρόλαβε να πάρει δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα εφτά λεπτών!
Με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα να τοποθετεί τον Γκοβού στην κορυφή της επιθετικής γραμμής, τον Νίνη πίσω του και τους Λέτο, Χριστοδουλόπουλο στα άκρα, ο Παναθηναϊκός στήθηκε από τον προπονητή του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας αφενός για να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να γίνει απειλητικός κι αφετέρου για να «χτυπήσει» τους γηπεδούχους στην κόντρα…

Τα πράγματα έγιναν σαφώς καλύτερα για τους «πράσινους» όταν, μόλις την συμπλήρωση του πρώτου 10αλέπτου στο ματς, ο Νίνης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χαλκιά κι έβαλε τον Παναθηναϊκό σε… θέση οδηγού!
Ο ΠΑΟΚ αποσυντονίστηκε, ο Παναθηναϊκός έγινε ακόμα πιο «σφιχτός» πίσω και τελικά κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα αυτό μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τριτσώνη παίρνοντας μία σπουδαία -από κάθε άποψη- νίκη επί του «Δικεφάλου του Βορρά»…
Οι γηπεδούχοι, πάντως, έμειναν κι αυτοί με δέκα παίκτες στο τελευταίο 15άλεπτο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κοντρέρας και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Μάκη Χάβου. Ο «Δικέφαλος» πέτυχε, βέβαια, ένα γκολ, στο 67’ με τον Μουσλίμοβιτς, το οποίο ωστόσο, ακυρώθηκε -σωστά- ως οφσάιντ του Αθανασιάδη στο ξεκίνημα της φάσης.
Η κατάσταση, βεβαίως, ίσως να είχε διαφοροποιηθεί αν το σουτ του Βιεϊρίνια δεν σταματούσε στο δοκάρι του Τζόρβα στο 38’ ή αν ο Ίβιτς ήταν πιο ικανός τόσο στο 27’ όσο και στο 59’, όπως και ο Αθανασιάδης στο 68’…

Τα «αν» και τα «ίσως», όμως, δεν σημαίνουν τίποτα στο ποδόσφαιρο, με την ιστορία να γράφει ότι ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την Τούμπα και εξακολουθεί να καταδιώκει τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία της Superleague όντας εφτά βαθμούς πίσω του… Με το ντέρμπι των δύο «αιωνίων», στον Πειραιά, ν’ ακολουθεί σε δύο εβδομάδες!

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Κοντρέρας, Ιβιτς, Τσιρίλο, Πάμπλο Γκαρσία - Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λέτο

Κόκκινες: 75΄ Κοντρέρας (δεύτερη κίτρινη) - 45΄+ Σπυρόπουλος (δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (83΄ Αρίας), Σνάουτσνερ (46΄ Μουσλίμοβιτς), Τσουκαλάς (59΄ Αθανασιάδης), Ετό

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Μαρίνος, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (90΄+ Σιμάο), Ζιλμπέρτο, Νίνης (68΄ Καραγκούνης), Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Γκοβού (45΄+ Ιωαννίδης).