ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντέρμπι στη Μίκρα

Ντέρμπι στη Μίκρα
Ο πρωτοπόρος Ηρακλής και ο τρίτος της βαθμολογίας Ολυμπιακός κοντράρονται στη Θεσσαλονίκη...

Ο πρωτοπόρος Ηρακλής και ο τρίτος της βαθμολογίας Ολυμπιακός κοντράρονται στη Θεσσαλονίκη, στο τελευταίο ματς της 14ης αγωνιστικής.
Η ήττα από την Κηφισιά, μία εβδομάδα πριν, δεν ήταν ακριβώς εντός προγράμματος για τον πρωτοπόρο Ηρακλή, που βλέπει τους αντιπάλους του να τον πλησιάζουν απειλητικά.
Ένας εξ αυτών, ο Ολυμπιακός, θα μπει τη Δευτέρα (7/2) στη Μίκρα με σκοπό να συνεχίσει το νικηφόρο σερί των έξι αγώνων στο πρωτάθλημα, να έρθει στα «ίσια» με τον Παναθηναϊκό και να έχει καλύτερη θέα προς την κορυφή.

Την πρώτη του εμφάνιση με τους γηπεδούχους θα κάνει ο… παλιός Νίκος Σμαραγδής, που θα ξαναφορέσει τα κυανόλευκα, ενώ νέο πρόσωπο στους «ερυθρόλευκους» θα είναι ο Γιόχαν Εστράδα.
«Είχαμε ένα άσχημο παιχνίδι με την Κηφισιά και αποτέλεσε ένα μάθημα για μας. Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι. Προσπαθούμε να μην επηρεαζόμαστε από τα διάφορα προβλήματα τραυματισμών. Ο Ολυμπιακός είναι μία αλλαγμένη ομάδα και έχει πλέον καλύτερη ψυχολογία. Πιστεύω και θέλω ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο για αυτό το ντέρμπι και ελπίζω στο τέλος να του δώσουμε τη χαρά της νίκης», τόνισε ο προπονητής του Ηρακλή, Φρέντι Μπρουκς.

Ως την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος χαρακτήρισε τον σημερινό του αντίπαλο ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Καλμαζίδης: «Θα αντιμετωπίσουμε την καλύτερη και πιο πλήρη ομάδα, αυτή τη στιγμή, του πρωταθλήματος. Δεν είναι τυχαίο που ο Ηρακλής βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Επίσης, πρόσθεσε στο ρόστερ του και έναν πολύ έμπειρο βολεϊμπολίστα όπως είναι ο Νίκος Σμαραγδής. Θα έχουμε την ευκαιρία λοιπόν, σε ένα δυνατό παιχνίδι και σε μία δύσκολη έδρα να βγάλουμε συμπεράσματα για τον δικό μας βαθμό ετοιμότητας. Δεν έχουμε άγχος, δεν είμαστε το φαβορί αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνατότητες και θα προσπαθήσουμε, όπως σε κάθε παιχνίδι, για το καλύτερο».