ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διεκδικητές χαμηλού επιπέδου

Διεκδικητές χαμηλού επιπέδου
Αδυνατώ να χωνέψω πως ο ΠΑΟΚ έχει τόσο μεγάλη διαφορά από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό....

Αδυνατώ να χωνέψω πως ο ΠΑΟΚ έχει τόσο μεγάλη διαφορά από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Από τη μία υπήρχε μία ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και από την άλλη μία ομάδα που δεν ήταν σε θέση να κάνει τα αυτονόητα. Και όμως κέρδισε η δεύτερη, γιατί απλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ότι μπορούσε, αλλά ο Παναθηναϊκός έχτισε πάνω στο γρήγορο γκολ του Νίνη και παρότι ήταν ξεκάθαρο πως θα ισοφαριστεί, άλλο γκολ δεν μπήκε ποτέ.

Εννοείται πως με αυτές τις εμφανίσεις ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διεκδικεί πρωτάθλημα, αλλά όταν αυτό το διεκδικεί ο Ολυμπιακός που στο ίδιο γήπεδο πριν από τέσσερις ημέρες έκανε μισή φάση, όλα μπορούν να συμβούν. Το θέμα μου εμένα βέβαια είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά και το ποδόσφαιρο.

Πρώτα απ όλα, αδυνατώ να χωνέψω πως ο ΠΑΟΚ έχει τόσο μεγάλη διαφορά από αυτές τις δύο ομάδες. Εννοείται πως δεν είναι η πραγματική, όπως εννοείται πως για να εξελιχθεί το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο, θα πρέπει να υπάρχει ισονομία.

Εννοείται πως δεν αναφέρομαι στον Τριτσώνη, που όταν θυμάται είναι καλός –όπως σήμερα - αλλά αναφέρομαι σε όλη τη δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και στα παιχνίδια εξουσίας που γίνονται.

Για να αλλάξει αυτή η εικόνα, άρα και διαφορά στο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ με τους από πάνω του, θα πρέπει βέβαια να μη βάζει και η ίδια η ομάδα μας τα χεράκια της για να βγάζει τα ματάκια της. Το έκανε στο ξεκίνημα της σεζόν, το έκανε και σε παιχνίδια που ήταν στα μέτρα της αλλά δεν τα κέρδισε.

Η σταθερότητα του ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να υπάρχει φέτος, αλλά από εδώ και στο εξής πρέπει να συμβεί το εξής απλό πράγμα. Φρεσκάρισμα του κορμού – Κοντρέρας, Γκαρσία, Τασιρίλο, Σνάουτσνερ κυρίως –και βέβαια χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν και το έδειξαν σήμερα– Έτο, Τσουκαλάς, Αθανασιάδης και Αρίας – έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο φρέσκια στα ημιτελικά με την ΑΕΚ, τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και βέβαια τα πλέι οφ.

Ο Γκαρσία ειδικά, έχει επιβαρυνθεί πάρα πολύ και είναι άδικο για αυτόν και τη σεζόν που κάνει μέχρι τώρα, να μείνει από δυνάμεις στα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται στη συνέχεια. Νίκες, μπορούν να μαζέψουν και οι υπόλοιποι, αρκεί να είναι σοβαροί και με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο.