ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θρύλος είσαι!

Θρύλος είσαι!
Για να είμαι ειλικρινής ενοχλήθηκα αρκετά από την προσμονή πολλών να κάνει γκέλα ο ΠΑΟ στην Τούμπα...

Για να είμαι ειλικρινής ενοχλήθηκα αρκετά από την προσμονή πολλών να κάνει γκέλα ο ΠΑΟ στην Τούμπα.

Περίμεναν, γνωστοί και… άγνωστοι, πως οι «πράσινοι» θα αφήσουν βαθμούς στη Θεσσαλονίκη, η διαφορά θα ανοίξει ακόμη περισσότερο και η σεμνή τελετή θα λάμβανε τέλος από το βράδυ της Κυριακής.

Εμένα πάλι με... εξιτάρει που το πρωτάθλημα διατήρησε το ενδιαφέρον του, έστω για μερικές ημέρες ακόμη. Μου αρέσει, επίσης, ότι ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει χαρακτήρα στα παιχνίδια που έρχονται με τον Άρη του Κόντη και εσχάτως του… παλιόφιλου Καστίγιο, με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκης» και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο θρύλος ήταν ανέκαθεν ομάδα που έβγαζε ψυχή και τεράστια αποθέματα καρδιάς στα πολύ δύσκολα. Αυτό περιμένω να κάνει και τώρα που η μπάλα… καίει. Είναι σίγουρο ότι στο «Βικελίδης» το Σάββατο η ατμόσφαιρα θα είναι ακόμη πιο ηλεκτρισμένη και από την πρόσφατη ρεβάνς της Τούμπας, στην οποία τριακόσιοι και πλέον οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν αρκετοί για να το κάνουν… κόλαση.

Τώρα, σε αυτά τα ματς, περιμένω από την ομάδα και τον ίδιο τον Βαλβέρδε να δώσουν απαντήσεις και να κλείσουν στόματα. Εκείνων που εδώ και μερικές ώρες άρχισαν ξανά να κάνουν όνειρα επειδή... κοιμήθηκε ο Θεός και ίσως… 2-3 παίκτες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Από τέτοια "διπλά" που έχουν ως χαρακτηριστικό γνώρισμα την τύχη για να μην πω άλλη λέξη και παρεξηγηθώ, μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός αντίθετα χάνει κάποιες φορές και παιχνίδια που όχι απλά δεν πρέπει να χάσει, αλλά με βάση την απόδοσή του θα πρέπει να κερδίσει κιόλας.

Οι «πράσινοι» είχαν χθες την τύχη με το μέρος τους κάτι που δεν συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη για το Κύπελλο, παρέμειναν στο –7 και ίσως παίξουν το τελευταίο τους χαρτί στο «Καραϊσκάκη», την ταμεθεπόμενη Κυριακή.

Κι επειδή πολλά έχουν ακουστεί για τα αποτελέσματα της ομάδας στα ντέρμπι που έχει δώσει ως τώρα (σ. αλήθεια το 3-0 επί του ΠΑΟΚ δεν ήταν -θεωρητικά τουλάχιστον- ντέρμπι;) προσωπικά ρισκάρω την πρόβλεψη ότι ο Ολυμπιακός το Σάββατο δεν θα την ξαναπατήσει.

Δεν πρόκειται να δούμε μια ομάδα που θα παίξει χαλαρά στην έδρα του Άρη. Το δις εξαμαρτείν, άλλωστε, δεν μπορεί να συμβεί ξανά ακόμη κι αν μια ομάδα έχει τάσεις αυτοκτονίας. Ερνέστο και παίκτες είναι υποχρεωμένοι να ματώσουν πλέον για τη νίκη και θα πρέπει να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι γι’ αυτό. Δεν γίνεται να παίζεις ένα πρωτάθλημα και να αντιμετωπίζεις με ελαφρότητα κανένα παιχνίδι…

Σχετικά με τον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη εκείνο που έχω να επισημάνω είναι πως για τρίτο στη σειρά παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν έβαλε όσα γκολ έπρεπε κι όσα άξιζε, με βάση τη συνολική του απόδοση. Θεωρώ αδικία, ωστόσο, το γεγονός ότι ο Άλμπερτ Ριέρα έχασε τον τίτλο του MVP, έστω κι αν το έπαθλο κατέληξε στο «πασπαρτού» που ακούει στο όνομα Φρανσουά Μοδέστο.

Ο Ισπανός θύμισε και χθες, αλλά και στο Βόλο τον παικταρά που όλοι όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό θέλουν να βλέπουν κι αν συνεχίσει έτσι, πιστεύω ότι θα βρίσκεται μεταξύ των πρωταγωνιστών στα δύσκολα και καθοριστικά παιχνίδια που πλησιάζουν…
Σ. Γεωργακόπουλος