ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τώρα κάνουμε παιχνίδι…

Τώρα κάνουμε παιχνίδι…
Τους ξέγραψαν και έκαναν λάθος. Τους χαρακτήρισαν μέχρι και… άχρηστους και τώρα ήρθε η ώρα να το πληρώσουν....

Τους ξέγραψαν και έκαναν λάθος. Τους χαρακτήρισαν μέχρι και… άχρηστους και τώρα ήρθε η ώρα να το πληρώσουν.

Αυτός είναι Παναθηναϊκός. Αυτή είναι η ομάδα που κάνει τον κόσμο της να χαμογελά. Κι ας είναι επτά βαθμούς πίσω από την κορυφή. Τα λάθη έγιναν, οι πεταμένοι βαθμοί δεν γυρίζουν πίσω. Αλλά ουδείς δεν έχει το δικαίωμα να καθίσει πάνω από το… πτώμα και να κλαίει. Ο… πόλεμος συνεχίζεται. Και οι μάγκες που πέρασαν από την Τούμπα, είναι ικανοί να τρελάνουν κόσμο!

Δεν μας ενδιαφέρει αν έπαιξε καλά ή όχι ο Παναθηναϊκός. Δεν μας νοιάζει αν ο Φερέιρα έστησε σωστά την ομάδα, που δεν είχε Σισέ, Μπουμσόνγκ, Βύντρα. Αλλά μας νοιάζει πως είδαμε 14 καμικάζι, να πηγαίνουν στην πιο καυτή έδρα της χώρας, να αντιμετωπίζουν την πιο σκληροτράχηλη ομάδα της χώρας, τη στιγμή που αυτή έχει ψυχολογία… στα ύψη, μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού. Όλα αυτά… πασπαλισμένα με αποβολή στο 40’, χάρη σε δύο κίτρινες για ισάριθμα φάουλ που έκανε ο Σπυρόπουλος όσο έπαιξε. Ειδικά η πρώτη κίτρινη, δεν δίνεται ούτε τον πρόεδρο της Θύρας 4!

Συν τοις άλλοις, στο πρώτο φάουλ κιτρινίζεις και τον Μαρίνο, για να έχει κι αυτός τον φόβο. Ούτε μια παρατήρηση. Τίποτα. Ο Τριτσώνης εξάντλησε την αυστηρότητά του πάνω στο «τριφύλλι».

Κανείς όμως δεν έκλαψε, κανείς δεν παράτησε την μάχη. Ναι, ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή. Και πώς να μην την είχε, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα από το 40’ μέχρι το 75’; Παίζοντας στην έδρα του, όχι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά σε μια Τούμπα που… βράζει; Μας συγχωρείται αλλά όσο το ματς ήταν έντεκα εναντίον έντεκα-στην αρχή και στο τέλος του δηλαδή-ο ΠΑΟΚ έκανε την εξής ευκαιρία: Σουτ του Βιερίνια από μακριά στο δοκάρι. Και κάποια «σκοτωμένα» σουτ του Πάμπλο Γκαρσία, αλλά αυτά δεν θεωρούνται ευκαιρίες.

Όποιος είδε το ματς, κατάλαβε ότι ο Παναθηναϊκός θα φύγει νικητής από την Τούμπα στην φάση που έγινε στο κέντρο του γηπέδου. Σε ένα πλάγιο άουτ. Όταν ο Γκαρσία καλύπτει την μπάλα, ο Λέτο είναι εκεί και τον σπρώχνει με τσαμπουκά, πάνω στην φάση, όχι βρώμικα. Αυτός ο τσαμπουκάς, ήταν η δήλωση όλης της ομάδας. Που έκανε τους γηπεδούχους να… μασήσουν. Εκεί φώναξε όλος ο Παναθηναϊκός ότι είναι εδώ και πως θα πολεμήσει. Κανείς δεν πρόκειται να τον λυγίσει, αν δεν το αποφασίσει ο ίδιος. Γιατί απλά, κανείς δεν μπορεί!

Αυτή η πυγμή, αυτός ο τσαμπουκάς κι αυτό το τσαγανό, κρατιέται γερά από το ματς αυτό. Με απουσίες, αριθμητικό μειονέκτημα, με τον διαιτητή να παίζει έδρα, φωνάζεις πολύ δυνατά παρών! Κι ο κρύος ιδρώτας αρχίζει να… λούζει τους αντιπάλους σου. Αυτούς που χρειάστηκαν ελικόπτερα, ομάδες της αστυνομίας που συμβολίζονται από τα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου και τις μεταφορές-μετακομίσεις «ο Κυριάκος», για να παίξουν στην άδεια Τούμπα και να χάσουν. Επτά βαθμοί φαίνονται πολλοί. Μην ξεχνάμε όμως ότι η καρδιά του πρωταθλητή χτυπά κάτω από το «τριφύλλι». Τώρα που το θυμήθηκαν οι ίδιοι οι «πράσινοι», όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

Υ.Γ.1: Βρεθήκαμε στην Τούμπα και όντως η φιλοξενία του ΠΑΟΚ ήταν άψογη στον Παναθηναϊκό. Το γιατί μην το ψάχνουν όλοι οι καχύποπτοι σε τυχόν καλές σχέσεις. Το γιατί απαντήθηκε απ’ όλους όταν έστρεψαν το βλέμμα στον ουρανό και δεν είδαν ελικόπτερο. Απαντήθηκε όταν μπόρεσαν σαν άνθρωποι να πιουν τον καφέ τους στα μαγαζιά γύρω από την Τούμπα, χωρίς να κινδυνεύουν να συλληφθούν!

Υ.Γ.2: Πολύ θετική η παρουσία του Καραγκούνη. Ο έμπειρος άσος θα χρειαστεί στον Παναθηναϊκό, οπότε αυτή η συμμετοχή, για όσο αγωνίστηκε, πρέπει να του δώσει ώθηση. Και να θυμόμαστε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται τελειωμένος αυτός ο παίκτης. Μπορεί να βοηθήσει.

Υ.Γ.3: Τρόμο προκαλεί ο Σισέ. Οι αγωνιώδεις ερωτήσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ «θα παίξει;» το μαρτυρούν. Ακόμη κι απ’ τον πάγκο ως εμψυχωτής, την δουλειά του την έκανε. Αλλά η νίκη σε τέτοια έδρα και με αυτόν τον τρόπο, είναι παράσημο για τα υπόλοιπα παιδιά. Και κυρίως επειδή είναι τέτοια νίκη χωρίς τον Γάλλο!

Υ.Γ.4: Πέντε γκολ από στημένες φάσεις στα τελευταία τρία ματς. Ομάδα που έχει πλάνο, αρχή και τέλος, ξέρει τι ζητά στο γήπεδο και κυρίως πώς να το πάρει. Σωστές αλλαγές που βοηθούν. Παίκτες που δίνουν τα πάντα και ελαχιστοποίηση της μεταξύ τους γκρίνιας κατά την διάρκεια των αγώνων. Συγνώμη αλλά αν αυτά δεν είναι έργο προπονητή (Ζεσουάλδο Φερέιρα στην προκειμένη περίπτωση) τότε τι είναι;

Υ.Γ.5: Και τώρα έρχεται η ΑΕΚ. Η γλώσσα της έφτασε μακριά. Το ξέρουν καλά αυτό οι πάντες στο «τριφύλλι». Βάλτε και τον Παππά διαιτητή αν θέλετε, να γίνει περισσότερο ενδιαφέρον το ματσάκι!
Λ. Μπακολιάς