ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΠΟ: «Ενεργήσαμε βάσει κανονισμών της ΦΙΦΑ»

ΕΠΟ: «Ενεργήσαμε βάσει κανονισμών της ΦΙΦΑ»
Τη δική της θέση θέλησε να εκφράσει η ΕΠΟ για την επιπλέον παράταση που έδωσε στους άνεργους ποδοσφαιριστές προκειμένου...

Τη δική της θέση θέλησε να εκφράσει η ΕΠΟ για την επιπλέον παράταση που έδωσε στους άνεργους ποδοσφαιριστές προκειμένου να μεταγραφούν σε κάποια ομάδα.
Μπορεί επίσημα να μην υπάρχει νέα ανακοίνωση ωστόσο άνθρωποι της Ομοσπονδίας επικαλούνται οδηγίες της FIFA σύμφωνα με τις οποίες «μεταγραφή μπορούν να πάρουν όλοι όσοι δεν βρήκαν ομάδα κατά την προηγούμενη μεταγραφική περίοδο».
Όπου προηγούμενη μεταγραφική περίοδος, εννοείται εκείνη που έληξε στις 31/8/2010. Και αυτό αποτελεί πράγματι πάγια τακτική.
Η προηγούμενη απόφαση της ομοσπονδίας στο σημείο της λήξης των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, τροποποιήθηκε σύμφωνα με ανθρώπους της ΕΠΟ… «ώστε να μπορούν να συμπεριληφθούν και κάποιοι άλλοι που παρέμεναν ελεύθεροι, διότι φάνηκε ότι με την πρώτη απόφαση, δεν βοηθήθηκε κανείς. Ούτε οι ομάδες, ούτε οι άνεργοι παίκτες».

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η ΦΙΦΑ δίνει αυτό το περιθώριο στις ομοσπονδίες – μέλη της. Να αποφασίζουν δηλαδή αυτές, για το πότε θεωρούνται άνεργοι οι ποδοσφαιριστές και μέχρι πότε θα δίνεται παράταση.
Εξάλλου υπάρχουν αρκετοί που έμειναν ελεύθεροι την τελευταία στιγμή της προηγούμενης μεταγραφικής περιόδου και συνεπώς οι ομάδες (και φυσικά και οι άνεργοι παίκτες) θα επωφεληθούν.