ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Κούπα «βάφτηκε» πράσινη!

Η Κούπα «βάφτηκε» πράσινη!
Τα λέγαμε και πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Γιατί… μετά Χριστόν προφήτης...

Τα λέγαμε και πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Γιατί… μετά Χριστόν προφήτης δεν θα γίνω ποτέ. Δηλαδή να «προβλέψω» ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το Πρωτάθλημα φέτος, αφού το κάνει. Ο Παναθηναϊκός φέτος πάει για το έβδομο Πρωτάθλημα και το έκτο νταμπλ τα τελευταία επτά χρόνια, για τους 13 λόγους που είχα επισημάνει πριν από λίγες ημέρες!

Οι Βασίλισσες της Ελλάδας στο γυναικείο βόλεϊ δεν χάνουν εύκολα τα σκήπτρα τους από… wannabe Πρωταθλήτριες, όπως είναι οι «ερυθρόλευκες» τα τελευταία χρόνια και οι «κιτρινόμαυρες» φέτος. Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ του Γιώργου Σαμαρά το καλοκαίρι «έχτισε» μια πολύ καλή ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει, όμως λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο.

Αν ο Παναθηναϊκός δεν έμπαινε εξάδα, μόνο τότε θα μπορούσαν να στεφθούν Πρωταθλήτριες, και τότε δύσκολα βέβαια, γιατί όπως φάνηκε στο ματς με το Ανατόλια, δεν αντέχουν την… δόξα. Είναι βέβαια λογικό για μία ομάδα να κάνει τον κύκλο της, έχει δικαίωμα για μια «κοιλιά» στην απόδοσή της, όμως από την αρχή όποιος ασχολούνταν έστω και λίγο με γυναικείο βόλεϊ, θα «έβλεπε» ότι κάποια στιγμή η… φούσκα της ΑΕΚ θα έσκαγε.

Γι’ αυτό όμως δεν φταίνε τα κορίτσια της Ένωσης, καθώς πρόκειται για πολύ αξιόλογες και ταλαντούχες παίκτριες. Όμως αποδεδειγμένα, αν δεν έχεις παίκτρια- βαρύ πυροβολικό, δύσκολα θα μπορέσεις να πανηγυρίσεις τίτλο. Αυτό το ήξεραν στον Παναθηναϊκό γι΄ αυτό και έχουν ποντάρει στο… τρίπτυχο Μλαντένοβιτς, Μαχόν και Μόλναρ, οι οποίες φυσικά πλαισιώνονται από ξεχωριστές και ταλαντούχες παίκτριες, που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε συνθήκες πίεσης.

Μάλιστα όταν αρκετοί ήταν αυτοί που είπαν πως ο Σπύρος Χουντουμάδης, ίσως κάνει μόνο για ομάδες… τύπου Ηρακλή Κηφισιάς, ο Έλληνας τεχνικός έδωσε την απάντησή του με τις επιλογές που έχει κάνει για τον πάγκο της ομάδας του. Γιατί όπως έχει δείξει η ιστορία, την διαφορά στο τέλος την κάνει η ομάδα που έχει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο της!

Και ενώ τα οικονομικά προβλήματα στην ΑΕΚ είναι λυμένα, -και είναι τιμή τους και καμάρι τους αυτό-, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όπου ψάχνουν ευρώ με το… κιάλι(!) τι φταίει που δεν μπορούν να νικήσουν το «τριφύλλι»;

Το πείσμα, το δέσιμο των «πρασίνων», η αγάπη για τον σύλλογο και το DNA Πρωταθλητή με το οποίο… μπολιάζεται η κάθε παίκτρια που περνάει το κατώφλι του Παναθηναϊκού!

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, και φέτος, παρότι έχει εντάξει στο δυναμικό την καλύτερη πασαδόρο που έχει έρθει ποτέ στην χώρα μας, την Μάγια Ογκνιένοβιτς, δεν έχει άλλη παίκτρια που μπορεί να κάνει την διαφορά.

Τι να σου κάνει και μόνη της η Κόλεβα; Έτσι λοιπόν ο Γιάννης Νικολάκης, του οποίου η ομάδα ήταν το φαβορί όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, όσο και αν ο ίδιος το αρνούνταν, συνεχίζει την τακτική του να «κλαίγεται» για τα προβλήματα της ομάδας του, τα οποία δυστυχώς υπάρχουν σε όλες τις ομάδες, πλην της ΑΕΚ, αντί να ασχοληθεί με το αγωνιστικό κομμάτι.

ΥΓ: Προσοχή τώρα στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι για να μην πάθουν καμιά… νίλα, θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν την ομάδα τακτοποιημένη οικονομικά, για να συνεχίσει απερίσπαστη την πορεία της προς την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Είναι κρίμα να χαλάσουν ότι έχουν χτίσει με «ιδρώτα» τα φίνα κορίτσια του Παναθηναϊκού!