ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μύλος με Χαβίτο

Μύλος με Χαβίτο
Μύλος έχει γίνει η κατάσταση στη Λα Κορούνια, με το δικαίωμα συμμετοχής του Φρανσίσκο Χαβίτο στα ματς της ομάδας...

Μύλος έχει γίνει η κατάσταση στη Λα Κορούνια, με το δικαίωμα συμμετοχής του Φρανσίσκο Χαβίτο στα ματς της ομάδας.

Τη δική του διάσταση στο θέμα έδωσε ο Αντόνιο Καλθάδο .Ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του Άρη ρίχνει το βάρος στην ισπανική ομάδα τονίζοντας ότι «οι δανεισμοί απαγορεύονται κατά τους τελευταίους έξι μήνες της απασχόλησης».

Αναλυτικά όσα είπε ο Καλθάδο στη «La Voz de Galicia»:

«Η κατάσταση αντανακλά μια αποτυχία που έγινε σε ένα γραφειοκρατικό έγγραφο από την Ντεπορτίβο. Έκαναν την αίτηση την ημέρα 1. Την ημέρα 2 το πρωί έστειλα τη μεταβίβαση, την οποία στείλαμε και στην ομοσπονδία μας για να διαβιβάσει τη μεταγραφή στη FIFA. Η ομοσπονδία και η FIFA την απέρριψαν γιατί γράφθηκε λάθος η μεταγραφή. Στο πρώτο έγγραφο που έστειλαν ανέφεραν ότι ο παίκτης ήταν δανεικός, αλλά δεν είναι, αφού πρόκειται για μεταγραφή. Θα λυθεί το πρόβλημα».

Στη συνέχεια ο Καλθάδο επισήμανε και κάτι σημαντικό: «Εφόσον μιλάνε αυτοί θα μιλήσω και εγώ για να υπερασπιστώ την αλήθεια. Στην περίπτωση του Χαβίτο μιλάμε για μια μεταγραφή. Ο παίκτης είχε 6 μήνες ακόμη στο συμβόλαιό του με τον Άρη. Η FIFA δεν επιτρέπει να γίνονται δανεισμοί. Τα δάνεια απαγορεύονται κατά τους τελευταίους έξι μήνες της απασχόλησης. Γι αυτό και δημιουργήθηκε το πρόβλημα. Ο Άρης τονίζει την επιθυμία για συνεργασία. Την Παρασκευή μίλησα όλο το πρωί με τους κ.κ. Μπενέτ και Περέιρο και προσπαθώ να βοηθήσω».

Στο ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι ο προπονητής της Λα Κορούνια Μιγκέλ Άνχελ Λοτίνα έμαθε στο... ξενοδοχείο την παραμονή του αγώνα με την Χετάφε ότι υπήρχε πρόβλημα με τον Χαβίτο και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, ρίχνοντας άδικα ευθύνες στον Άρη: «Οι Έλληνες στο θέμα αυτό δεν είναι τόσο αξιόπιστοι. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι λάθος τους».