ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατσουράνης: «Πίστη για ανατροπή»

Κατσουράνης: «Πίστη για ανατροπή»
Οι τελευταίες καλές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού έχουν φέρει πίστη για την ανατροπή και κατάκτηση του τίτλου...

Οι τελευταίες καλές εμφανίσεις του Παναθηναϊκού έχουν φέρει πίστη για την ανατροπή και κατάκτηση του τίτλου, σύμφωνα με τον Κώστα Κατσουράνη.

Ο διεθνής αμυντικός μέσος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra» και υποστήριξε ότι έχει ανέβει κατακόρυφα τόσο η αυτοπεποίθηση όσο και η απόδοση των «πρασίνων» με τη νέα χρονιά, κάτι που τους κάνει να βλέπουν σαν πρόκληση την κατάκτηση του πρωταθλήματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ακόμη, ο μέσος του «τριφυλλιού» μίλησε και για την Εθνική ομάδα, το νέο γήπεδο της Λάρισας αλλά και τα αρκετά νέα, και σε ηλικία, πρόσωπα που έχουν αρχίσει να στελεχώνουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Κατσουράνης

Για τη διαφορά των επτά βαθμών στο πρωτάθλημα κι αν ανατρέπεται: «Η δουλειά μας βγαίνει στο γήπεδο. Νιώθεις πολύ δυνατός αν βλέπεις να βγαίνει η δουλειά σου στο γήπεδο. Συνεχίζουμε κι όπου φτάσουμε. Αισθανόμαστε δυνατοί κι έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Έχουμε ανέβει πολύ στο 2011. Είναι πρόκληση, κι ο ΠΑΟ έχει προσωπικότητες και παίκτες και θέλουμε να τα καταφέρουμε. Το λέμε εμείς στην προπόνηση ότι πάμε για την ανατροπή. Θα δούμε…»

Για το χρόνο συμμετοχής των διεθνών: «Είναι θέμα προπονητή. Μας είχε πει πιο πριν ότι θα παίξουμε 45 λεπτά. Νομίζω ότι στον χρόνο που θα πει ότι θα μας χρησιμοποιήσει θα πρέπει να τα δώσουμε όλα, άσχετα αν δεν έχουμε καλή απόδοση».

Για το γήπεδο της Λάρισας: «Ο αγωνιστικός χώρος είναι πολύ κακός. Το γύρω-γύρω είναι εκπληκτικό. Σιγά σιγά να το φτιάξουν το χορτάρι, γιατί είναι στολίδι. Σίγουρα προσφέρεται για έδρα της Εθνικής, αλλά είναι μικρό, θέλουμε κόσμο. Το Καραϊσκάκη είναι επίσης καλή έδρα. Μόλις γίνει ο αγωνιστικός χώρος όπως πρέπει θα είναι εκπληκτικό».

Για τον τραυματισμό του: «Ήταν μια γονατιά εκεί που δεν πρέπει, σοκαρίστηκα επειδή πόνεσα πολύ».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Εθνικής: «Υπάρχει πολύ μεγάλο ταλέντο. Το δείχνουν τα παιδιά που έρχονται. Γενικά έχει πολύ καλό κλίμα η Εθνική. Είναι κι αυτό που μας πέρασε ο Ότο, να είμαστε οικογένεια να τα δίνουμε όλα και να μη χάνουμε ένα παιχνίδι πριν το παίξουμε. Και τα νέα παιδιά που έρχονται παίζουν άνετα κι έχουν αέρα»

Για την κριτική στον Φερνάντο Σάντος: «Ερχόμενος νέος προπονητής έπειτα από δέκα χρόνια είναι δύσκολο. Μέχρι να δει και τι γίνεται. Είναι οι κανόνες που βάζει κι ο νέος προπονητής. Δεν ήταν άσχετος όμως, τον ήξερε όλη η Ελλάδα. Ήταν υπερβολικά όσα ειπώθηκαν. Τώρα όμως όλα πάνε καλά. Έχει σχέσεις καλές με όλα τα παιδιά. Και οι ομιλίες που κάνει μένουν στην ομάδα. Αν έχει κάποιος λίγο μυαλό καταλαβαίνει ότι θέλει το καλό του».

Για την πρόκριση στο Euro 2012: «Θα είναι αποτυχία αν δεν τα καταφέρουμε. Το να πας στα μπαράζ δεν είναι τραγικό. Αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα αποτελέσματα, τους έχουμε τους Κροάτες στην έδρα μας και μπορούμε την πρώτη θέση».

Για τους στόχους της Εθνικής ομάδας: «Στόχος είναι οι μεγάλες διοργανώσεις και μπορούμε να τα καταφέρνουμε. Αυτό είναι μεγάλη αλλαγή για το ελληνικό ποδόσφαιρο και θεωρώ ότι μπορείς να χτίσεις πάνω εκεί. Γενικά στο ποδόσφαιρο, όχι στην Εθνική. Είναι πιο σημαντικό κι από την κατάκτηση του Euroτο 2004».

Για το ότι οι σύλλογοι δεν εμπιστεύονται Έλληνες παίκτες: «Έτσι όπως πάνε τα πράγματα θα παίζουν περισσότεροι Έλληνες. Ας γίνει τώρα έστω, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αφού δεν έγινε το 2004. Έπρεπε να είμαστε σαν τους Ολλανδούς και να πουλάμε. Να μην πουλάς όπως οι Άγιαξ, Αϊντχόφεν κτλ. Αν πουλάει ο Άγιαξ 20 εκατ. ευρώ τον Σουάρες, τον δικό μας αντίστοιχο να τον πουλάμε 5-10 εκατ. ευρώ. Αν είχα μια ομάδα αυτό θα έκανα. Θα έβγαζα Έλληνες παίκτες και θα τους πούλαγα. Αυτό που κάνει ο Άγιαξ είναι υγιές. Όταν παίρνεις μέτριο ξένο, κράτα τον Έλληνα. Το ζήσαμε κι εμείς. Πήγαμε στο εξωτερικό και αν δεν είχες καλό επίπεδο σου έλεγαν πήγαινε από εκεί που ‘ρθες. Δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε με έναν Φετφατζίδη. Έπρεπε να είχαμε δέκα και να μη λέμε μην κάψουμε τον Γιαννάκη, τον Σωτηράκη (σ.σ: Νίνη)».