ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ασταμάτητο... τρένο ο Σισέ

Ασταμάτητο... τρένο ο Σισέ
Ένα… τρένο που δεν παραδίδεται ποτέ είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ σύμφωνα με το περιοδικό «Le Foot»...

Ένα… τρένο που δεν παραδίδεται ποτέ είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ σύμφωνα με το περιοδικό «Le Foot» που του ετοίμασε δισέλιδο αφιέρωμα.

Σαν ένα μαχητή που ποτέ του δε θα αφήσει κάτω τα όπλα παρουσιάζει τον επιθετικό του Παναθηναϊκού στο τεύχος Φεβρουαρίου το γαλλικό περιοδικό, αναφέροντας όλη του την καριέρα τόσο στην πατρίδα του, όσο και την Αγγλία αλλά και το «τριφύλλι».

«Ο Σισέ είναι ένα «τρένο» και πήρε την ευκαιρία να επιστρέψει στην επικαιρότητα με τον Παναθηναϊκό. Έχει κάνει δύο φανταστικές χρονιές στην Ελλάδα, την πρώτη σκόραρε 23 φορές σε 28 παιχνίδια βγαίνοντας πρώτος σκόρερ και κατακτώντας το νταμπλ με την ομάδα του», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό για να συμπληρώσει: «Φέτος το τρένο κινείται με την ίδια ταχύτητα και έχει φτάσει ήδη τα 17 γκολ».

Σύμφωνα με τους Γάλλους, ο επιθετικός των «πρασίνων» είναι ανάμεσα στους κορυφαίους επιθετικούς της Ευρώπης καθώς «είχε για δάσκαλο τον Γκι Ρου στην Οσέρ και αφού περιπλανήθηκε σε αρκετές ομάδες της Ευρώπης βρέθηκε στον Παναθηναϊκό όπου παίζει πάντα με το «9» στην κορυφή της επίθεσης». Παράλληλα γίνεται αναφορά στα χρήματα που δαπάνησε ο Παναθηναϊκός για να τον αποκτήσει από την Μαρσέιγ, ενώ οι συμπατριώτες του εξάρουν και τον χαρακτήρα του Σισέ, χαρακτηρίζοντάς τον ηγέτη της ομάδας του.

«Μετά από χίλια κύματα, ο διεθνής Γάλλος επέστρεψε στην Μαρσέιγ και σήμερα είναι ο καλύτερος ξένος επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος και ο πρωταγωνιστής του θεσμού της Superleague. Δεν έμεινε ασυγκίνητος από αυτό ο Ραϊμόν Ντομενέκ και τον κάλεσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μια δραματική εμπειρία για τον ίδιο και για όλη τη Γαλλία», αναφέρει το δημοσίευμα που καταλήγει στις σχέσεις του Σισέ με τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Λοράν Μπλαν.

«Ο Λοράν Μπλαν δε θέλει να καλέσει τους παίκτες που απογοήτευσαν στη Νότιο Αφρική. Παρακολουθεί όμως τον Σισέ που με την απόδοσή του έχει πιθανότητες να κληθεί ξανά στην Εθνική», αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ γίνονται αναφορές και στα χαρακτηριστικά του παίκτη Τζιμπρίλ Σισέ.

«Όπλο του Τζιμπρίλ είναι η ικανότητά του να σκοράρει με την ίδια άνεση και με τα δύο πόδια. Έχει μεγάλη ευλιγισία και τα σουτ που κάνει θυμίζουν… ακροβατικά βολέ. Πάντα στις ομάδες που έπαιζε διάλεγε το τυχερό του… «9». Στην Οσέρ, τη Λίβερπουλ, την Μαρσέιγ, την Σάντερλαντ, τον Παναθηναϊκό, ακόμα και στην Εθνική Γαλλίας», αναγράφει το δημοσίευμα για να καταλήξει με τα χόμπιο του Γάλλο σταρ αναφέροντας: «Το δεύτερο πάθος του Σισέ, είναι τα αυτοκίνητα. Τα ωραία αυτοκίνητα. Έχει πολλά αμερικάνικα οχήματα και χρησιμοποιεί συχνά κάποια από αυτά στις εξόδους του».