ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φύσσας: «Ο Σάντος ξέρει τον δρόμο»

Φύσσας: «Ο Σάντος ξέρει τον δρόμο»
Την βεβαιότητα ότι ο Φερνάντο Σάντος έχει τον τρόπο να οδηγήσει την Εθνική ομάδα στις επιτυχίες εξέφρασε ο Τάκης Φύσσας με δηλώσεις...

Την βεβαιότητα ότι ο Φερνάντο Σάντος έχει τον τρόπο να οδηγήσει την Εθνική ομάδα στις επιτυχίες εξέφρασε ο Τάκης Φύσσας με δηλώσεις του στον «NovaΣΠΟΡ FM 94.6».
Ο τεχνικός διευθυντής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είπε πως ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός έχει πλάνο και φιλοσοφία για την Εθνική ομάδα, αλλά κυρίως έχει μάτια και αυτιά ανοιχτά και δεν τον νοιάζει να γίνεται κάτι με τον δικό του τρόπο, αλλά το πώς θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο.
Είπε ακόμα πως ο Φερνάντο Σάντος είναι ευχαριστημένος με τους Νίνη και Φετφατζίδη, τόνισε πως σέβεται απόλυτα την απόφαση των παικτών που έθεσαν εαυτούς εκτός Εθνικής ομάδας, πως οι «παλιοί» είναι υπεραπαραίτητοι γιατί μεταδίδουν την εμπειρία τους στους νέους.
Είπε τέλος πως το παν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι η διάρκεια, μίλησε για την ικανοποίηση του Οτο Ρεχάγκελ για την γιορτή που έγινε προς τιμήν του, ενώ διευκρίνισε πως θα τεθεί θέμα έδρας για την Εθνική.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Φύσσας:
Για το φιλικό με τον Καναδά:
«Όλοι μας φέρθηκαν άψογα στη Λάρισα και μας υποδέχτηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, παρά το γεγονός ότι παίξαμε με τον Καναδά που δεν είναι εμπορική ομάδα και μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Είχε κλειστεί μήνες πριν αυτό το φιλικό, αλλά ανέλπιστα έτυχε ο προσεχής μας αντίπαλος να είναι η Μάλτα και να υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με τον Καναδά. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα, ειδικά ο προπονητής αφού είναι εντελώς διαφορετικά να βλέπεις τους παίκτες στις ομάδες τους τα σαββατοκύριακα και αλλιώς στην Εθνική. Κρατάμε πολλά πράγματα και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά. Θα είναι περισσότερος ο χρόνος και ο Σάντος θα δουλέψει καλύτερα. Ο Πορτογάλος βλέπει το κάθε μας ξεχωριστά. Τον επόμενο μήνα θα έχει πιο πολύ χρόνο και για προπόνηση και για συνομιλία με τους παίκτες, που είναι και αυτές πολύ σημαντικές».

Για τους Νίνη και Φετφατζίδη:
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα δύο παιδιά. Τους έχει πιστέψει ο τεχνικός. Ο Σωτήρης όταν είναι καλά, εμφανίζεται πολύ πιο ώριμος και είναι σε φόρμα το τελευταίο διάστημα. Είμαστε χαρούμενοι και με τον Φετφατζίδη, τον πιστεύει ο Σάντος. Αλλά και ο ίδιος είναι υπερήφανος. Έχει τα στοιχειά να γίνει πολύ σημαντικός για την ομάδα. Με τον καιρό θα γίνεται καλύτερος. Έχει το ποδοσφαιρικό μυαλό για να ξέρει τι πρέπει να κάνει και μέσα από τα παιχνίδια θα γίνεται ακόμη πιο καλός».

Για τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα:
«Βασικό είναι το προτζεκτ που ετοιμάζουμε για όλες τις εθνικές ομάδες, που το παρουσιάσαμε και στον κ. Πιλάβιο, Θέλουμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους εθνικούς προπονητές γιατί ο στόχος είναι τα παιδιά αυτά να αποτελέσουν τη βάση των μελλοντικών ομάδων. Προσπαθούμε να φέρουμε κάποιες καινοτομίες, ένα φάκελο ώστε όταν υπάρξει κάποια διάδοχη κατάσταση, να είναι όλα έτοιμα. Τώρα χρειάζεται αθλητικό κέντρο αντάξιο εθνικής ομάδας, να φτιαχτούν τα αποδυτήρια του Αγίου Κοσμά, γήπεδα για προπόνηση, τμήμα ανάλυσης παιχνιδιών, το σκάουτινγκ να γίνεται με φόρμες αξιολόγησης παικτών ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι όλα τα στοιχεία ενός παίκτη συγκεντρωμένα και με μια ματιά να βλέπουμε την εξέλιξή του. Υπάρχει πλάνο και φιλοσοφία την οποία την μεταφέρει ο Σάντος στους τεχνικούς για να υπάρξει ομοιομορφία στο στυλ παιχνιδιού, ώστε να είναι και πιο εύκολη η μετάβαση στην Εθνική».

Για το σύστημα 4-4-2 με ρόμβο:
«Ο Σάντος έχει ανοιχτά μάτια και αυτιά. Τον ενδιαφέρει να πετύχει χωρίς να τον νοιάζει αυτό να γίνει με τον δικό του τρόπο. Του βγάζω το καπέλο. Έχει το ένστικτο του αλλά ακούει και προσπαθεί για το καλύτερο χωρίς να επιθυμεί να είναι αυτός από πάνω. Ξέρει τον δρόμο για επιτυχίες. Δεν νιώθει ότι μειώνεται αν αλλάξει γνώμη ή σύστημα».

Για τους παίκτες που έχουν θέσει τους εαυτούς τους εκτός Εθνικής:
«Μας κάνουν περήφανους παίζοντας στο εξωτερικό. Πήραν αυτήν την απόφαση και σεβόμαστε. Ο Κυργιάκος και ο Γκέκας μας κάνουν υπερήφανους. Σέβομαι τις δύσκολες ώρες που περνά ο Αμανατίδης και δεν θα μιλήσω για όσα παλιότερα είχε πει για την ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ. Ο Χαριστέας είναι καταπληκτικό παιδί, τον παραδέχονται όλοι. Τον ευγνωμονούμε για όσα έκανε. Κριτική να γίνεται, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε με απαξίωση για αυτόν. Έτρεχε και έπαιζε πάντα για την ομάδα, όχι τον εαυτό του. Του εύχομαι ότι καλύτερο, αλλά δεν έχει χρόνο συμμετοχής τον τελευταίο καιρό και δεν μπορεί να είναι στην ομάδα».

Για το ρόλο των παλιών:
«Οι παλιοί μεταδίδουν πολλά πράγματα μέσα στo γήπεδο στους νέους. Είναι υπεραπαραίτητοι. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία αλλά πως νιώθει στα πόδια του. Ο Σάντος είναι δίκαιος. Τον Χαλκιά δεν τον είχε στις κλήσεις για καιρό επειδή δεν έπαιζε, όμως τώρα είναι στα πλάνα του».

Για τους Παπασταθόπουλο, Καραγκούνη:
«Ξέραμε ότι δεν θα έχει πολύ χρόνο στη Μίλαν. Στο φιλικό της Εθνικής έπαιξε καλά. Παίζει όμως σε μεγάλη ομάδα και πρέπει να υπάρχουν μερικά διαφορετικά κριτήρια για ορισμένους ποδοσφαιριστές, όπως το ίδιο ισχύει για τον Καραγκούνη. Είναι ξεχωριστός, δίνει την ψυχή του, είναι αγωνιστικός και θα βοηθάει για καιρό την ομάδα».

Για την επιτυχία της ομάδας:
«Το παν είναι η διάρκεια. Η Ελλάδα βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη και από πάνω της είναι μόνο οι υπερδυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Κάθε φορά που βγαίνουν και είμαστε στη δεκάδα νιώθω υπερήφανος. Μην ξεχνάμε που ζούμε και αυτά τα παιδιά που παίζουν σε αυτό το πρωτάθλημα με αυτές τις συνθήκες, κάνουν θαύματα».

Για τον Ότο Ρεχάγκελ και την άποψη ότι η εκδήλωση που έγινε ήταν κάπως λιτή:
«Ήταν συγκινημένος και ευτυχισμένος. Χάρηκε πάρα πολύ, αγκαλιάστηκε με τον Σάντος και του είπε μέσα από την ψυχή του ότι του παραδίδει την ομάδα. Από τον ίδιο έχω εκλάβει ικανοποίηση, ήταν μια εκδήλωση σε ένα γεμάτο και καινούριο γήπεδο. Τον εντυπωσίασαν τα δώρα και μου ζήτησε το DVD. Ο Ότο είναι Έλληνας και με αυτά που έχει πετύχει όχι μία αλλά ούτε δέκα γιορτές, τίποτα δεν είναι αρκετό».
«Για το αν θα τεθεί θέμα έδρας για την Εθνική. Είμαστε στην Αθήνα, εδώ είναι το προπονητήριο και δεν είναι ωραίο να φεύγουμε από εδώ και από εκεί κάθε φορά».