ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο καλό και να μας… γράφει

Στο καλό και να μας… γράφει
Κατ’ εμέ, η στάση της ΑΕΚ απέναντι στον Μπλάνκο είναι η πιο σωστή πολιτική ...

Κατ’ εμέ, η στάση της ΑΕΚ απέναντι στον Μπλάνκο είναι η πιο σωστή πολιτική που έχει κάνει η διοίκηση ως τώρα.

Τόση κλάψα δεν αντέχεται. Και εγώ που θέλω να μείνω, αλλά η κακιά διοίκηση δεν με θέλει. Και εγώ που αγαπάω τον κόσμο, αλλά το καλοκαίρι μπορεί να πάω και σε άλλη ομάδα (την ώρα που «βρωμάει» η πιάτσα, πως έχει ήδη συμφωνήσει με τον ΠΑΟ). Εγώ που δίνω τα πάντα, αλλά τα μούτρα του φτάνουν ως το πάτωμα κάθε φορά που ο προπονητής… τολμά να τον αφήσει εκτός 11άδας ή να τον θέσει σε άλλη θέση πέρα από τη κορυφή της επίθεσης. Όλα αυτά, για τον κ. Μπλάνκο. Η άποψη μου είναι ξεκάθαρη. Έτσι όπως συμπεριφέρεται στην ΑΕΚ, με τις απαιτήσεις που έχει, η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία: στο καλό και να μας γράφεις.

Αντιλαμβάνομαι πως πολλοί θα σκεφτείτε και πάλι τα γκολ που έχει πετύχει ο Μπλάνκο με τη φανέλα της ΑΕΚ. Πολλά αναμφίβολα. Δεν βρίσκεις εύκολα στις μέρες μας παίκτη με τόσο μεγάλη ικανότητα εντός της περιοχής. Έχει σημαντικότατο αριθμό γκολ, δείχνει πως μπορεί να στέλνει τη μπάλα στο πλεχτό με διάφορους τρόπους. Αλλά γι’ αυτό και έχει αμειφθεί εξαιρετικά ως τώρα από τις διοικήσεις. Ήρθε ως άσημος φορ από την Β' Εθνική της Αργεντινής (σαν να λέμε πως ο Πανιώνιος της Αργεντινής τον έδινε δανεικό στον ΟΦΗ της Αργεντινής) και κατάφερε να κερδίσει δύο ανανεώσεις με ταυτόχρονη αύξηση αποδοχών στο συμβόλαιο του.

Ως εδώ καλά. Η ΑΕΚ ενέργησε σωστά με τον Μπλάνκο, που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος για την ομάδα. Με την αίρεση βέβαια, πως ο Αργεντινός χρειάζεται όλη την ομάδα να παίζει γι' αυτόν προκειμένου να φανεί χρήσιμος. Έχει τεράστιες αδυναμίες σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της κατάρτισης ενός ποδοσφαιριστή. Δεν μπορεί να δημιουργήσει, είναι χαμηλά σε επίπεδα τεχνικής κατάρτισης, δεν μπορεί να κάνει μόνος του φάσεις. Γι’ αυτό και το σύνολο των προπονητών που πέρασαν από την ΑΕΚ τα προηγούμενα χρόνια τον είχε ως δεύτερη επιλογή. Άπαντες, από τον Φερέρ, που τον έφερε, ως τον Δώνη και από τον Μπάγεβιτς ως τον Χιμένεθ, προτιμούσαν άλλες επιλογές για την επίθεση. Είτε τον Λυμπερόπουλο, είτε τον Τζιμπούρ, ακόμα και τον Εντίνιο!

Ο Μπλάνκο λέει πως θέλει να μείνει. Αυτό που αποφεύγει να πει, είναι με ποιους όρους. Γιατί όταν ένας παίκτης του επιπέδου του αξιώνει καθαρές ετήσιες αποδοχές που ξεκινούν από 800.000 ευρώ και καταλήγουν στο 1 εκατ. ευρώ, τότε επί της ουσίας ζητά να φύγει και όχι να μείνει. Εάν πιστεύει πως υπάρχει ομάδα που θα του παρέχει τέτοιες αποδοχές, έχει κάθε δικαίωμα να το ψάξει. Αλλά και δικαίωμα της ΑΕΚ είναι να αξιολογεί κάθε ποδοσφαιριστή και να μην μπαίνει σε διαδικασία υποθήκευσης για τη παραμονή του και μόνο.

Κατ’ εμέ, η στάση της ΑΕΚ απέναντι του είναι η πιο σωστή πολιτική που έχει κάνει η διοίκηση ως τώρα. Δεν καταλαβαίνει τίποτα από τη πίεση που ασκεί μερίδα του κόσμου και πλευρά του Τύπου. Έχει χαράξει στρατηγική, έχει συμφωνήσει με τον προπονητή ποιο είναι το ταβάνι της προσφοράς και με βάση αυτό πορεύεται. Ας καταλάβει ο Μπλάνκο και οι περιβόητοι μάνατζερ του, πως έχουν περάσει οι εποχές που τα ευρώ μοιράζονταν ως μαρουλόφυλλα. Πρέπει να πάρει ένα καλό συμβόλαιο, που θα γίνεται σούπερ όταν η ΑΕΚ θα πετυχαίνει στόχους. Αυτός είναι απαράβατος κανόνας, όχι μόνο για τον Μπλάνκο, αλλά για όλους τους παίκτες. Οι εποχές της δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας έχουν περάσει. Τα μπόνους είναι απαραίτητα, ώστε η ΑΕΚ να πληρώνει αυτούς που φέρνουν επιτυχίες.

Υ.Γ.: Αυτά που συμβαίνουν στον μαγικό χώρο της ΕΠΟ και του «παρασκηνίου», είναι απίστευτα. Μέσα στο βράδυ τιμώρησαν τον Μιραλάς, πρωί Σαββάτου συνεδριάζουν για να τον ξετιμωρήσουν και το αλισβερίσι συνεχίζεται. Σε ένα σαθρό οικοδόμημα, οι γνωστοί «νταβατζήδες» τσακώνονται για το ποιος θα έχει το καλύτερο σημείο και την ομορφότερη κοπέλα. Και το πιο εντυπωσιακό είναι πως εμφανίζεται ξανά - αναβαπτισμένος και αναγεννημένος μέσα από τη κόκκινη κολυμπήθρα - ο μέγας Βασίλειος. Και στην ΑΕΚ ακόμα ψάχνουν τρόπο να μη παίξουν τιμωρημένοι με τον ΠΑΟΚ…

Σ. Καζαντζόγλου