ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το Μάντσεστερ στις «φλόγες»!

Το Μάντσεστερ στις «φλόγες»!
Το ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι, είναι αυτό που ξεχωρίζει...

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα σε Γιουνάιτεντ και Σίτι, είναι αυτό που ξεχωρίζει από τα ματς του Σαββάτου στην αγγλική Premier, με οποιαδήποτε πρόβλεψη να μοιάζει επικίνδυνη έως αποτρεπτική. Στο «Στάδιο του Φωτός» η άλλη σημαντική αναμέτρηση της ημέρας, με τη Σάντερλαντ να ψάχνει βαθμό ή βαθμούς απέναντι στη φορμαρισμένη Τότεναμ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΜΑΝΤΣΕΤΣΕΡ ΣΙΤΙ

Γιουνάιτεντ: Η ήττα στο «Μολινό» από την προτελευταία της βαθμολογίας Γουλβς – η πρώτη στη σεζόν – αποτέλεσε ένα ισχυρό «χαστούκι» για την αξιοπρέπεια των «κόκκινων διάβολων», οι οποίοι ωστόσο παραμένουν στην κορυφή της Premier League με διαφορά τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Άρσεναλ. Το χορταστικό 4-3 στο αντίστοιχο περυσινό παιχνίδι μεταξύ τους, αφήνει υποσχέσεις για καλό θέαμα, παρά το γεγονός πως το παιχνίδι του Α’ γύρου μπροστά στο κοινό της Σίτι έμεινε στο στείρο 0-0. Εκτός για δύο εβδομάδες ακόμα ο Φέρντιναντ, αμφίβολος ο αμυντικός Σμόλινγκ και ο μέσος Φλέτσερ.

Σίτι: Ο στόχος του πρωταθλήματος μοιάζει εφικτός για τους «πολίτες» οι οποίοι βρίσκονται στην τρίτη θέση, πέντε βαθμούς πίσω από την κορυφή και την προσεχή της αντίπαλο. Φέτος δείχνει χαρακτήρα και στα εκτός έδρας παιχνίδια με τους «μεγάλους» της Αγγλίας, βασιζόμενη στην ιταλική αμυντική τακτικί του Ρομπέρτο Μαντσίνι (0-0 τόσο με Τότεναμ όσο και με Άρσεναλ). Προέρχεται από άνετη νίκη με 3-0, με προσωπικό σόου του Κάρλος Τέβεζ (χατ τρικ με δύο πέναλτι) και θέλει να συνεχίσει με ανάλογες εμφανίσεις. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Νάιτζελ Ντε Γιονγκ, αλλά και του δεξιού μπακ Ρίτσαρντς. Εξαιρετικά πιθανή η επιστροφή Μπαλοτέλι για το μεγάλο ντέρμπι, τρεις μήνες έξω ο Τζόνσον.

ΑΡΣΕΝΑΛ – ΓΟΥΛΒΣ

Άρσεναλ: Ιδανικοί αυτόχειρες οι παίκτες της Άρσεναλ, έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν στους δύο βαθμούς την κορυφή και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού κατόρθωσαν – γιατί περί κατορθώματος πρόκειται – να μην νικήσουν στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», αν και προηγήθηκαν με 0-4 της γηπεδούχου Νιουκάσλ. Το ματς που ακολουθεί αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να επανέλθει στις νίκες και να εκμεταλλευτεί πιθανόν απώλεια της πρωτοπόρου στο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Είναι ανώτερη ομάδα από τη Γουλβς την οποία κέρδισε στο «Μολινό» με 0-2 στο ματς του Α’ γύρου, οι τάσεις αυτοκτονίας που επέδειξε στο προηγούμενο της παιχνίδι, προβληματίζουν. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ακολουθεί και ματς με την Μπαρτσελόνα μεσοβδόμαδα, για τους «16» του Champions League, κάτι που αναγκάζει τον Βενγκέρ να μην… φουλάρει τη μηχανή. Επιστροφή για Ντενίλσον και Τζουρού οι οποίοι θα είναι κανονικά στην αποστολή, εκτός οι Ροζίτσκι (τραυματίας) και Ντιαμπί (τιμωρημένος), αμφίβολος ο Φάμπρεγας λόγω ίσωσης, όπως και ο Φαν Πέρσι που πάντως αναμένεται να χρησιμοποιηθεί. Υπάρχει πάντα και η απουσία του Νασρί, ο οποίος θα επιστρέψει σε δύο εβδομάδες.

Γουλβς: Όταν γίνεσαι η πρώτη ομάδα που επικρατεί της πρωτοπόρου στη φετινή σεζόν, ασφαλώς και έχεις βλέψεις για καλύτερα πράγματα στη συνέχεια της χρονιάς. Οι «λύκοι» του Μικ Μακάρθι βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και αν θέλουν να παραμείνουν στα μεγάλα «σαλόνια» θα πρέπει να επιδείξουν καλύτερο πρόσωπο στα ματς μακριά από το «Μολινό», αφού έχουν συγκομιδή μόλις τεσσάρων βαθμών σε σύνολο δώδεκα αγώνων. Εκτός πλάνων ο βασικός εξτρέμ Χαντ, ο οποίος δεν είναι διαθέσιμος για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Γουέστ Μπρομ: Η υπόθεση παραμονής μοιάζει δύσκολη, αλλά με νίκη κόντρα στην ουραγό Γουέστ Χαμ, μοιάζει αρκετά εφικτή. Τρεις αγώνες χωρίς νίκη για την Μπρόμγουϊτς και το προσεχές ματς κόντρα στα «σφυριά» αποκτά το δίχως άλλο χαρακτήρα τελικού. Ο νεοπροσληφθείς Ρόι Χότζον καλείται με το καλημέρα να διορθώσει τα κακώς κείμενα που άφησε ο προκάτοχός του Ντι Ματέο, αν και στον πάγκο για το κρίσιμο ματς θα είναι ο Άπλετον. Αμφίβολος ο βασικός μεσοεπιθετικός Μπραντ, πιθανή η επιστροφή του χαφ, Ντόρανς.

Γουέστ Χαμ: Η ήττα από την Μπέρμιγχαμ στο «Άπτον Παρκ» (0-1), την διατήρησε στον πάτο της βαθμολογίας με το μέλλον στον σύλλογο του Λονδίνου να φαντάζει εξαιρετικά δυσοίωνο. Εκτός έδρας δεν είναι κακή, όπως άλλωστε απέδειξε και δύο αγωνιστικές πριν κόντρα στην Μπλάκπουλ (νίκη με 3-1), όμως όσο δεν επωφελείται στα εντός έδρας ματς, δεν πάει πουθενά. Πολλά τα προβλήματα στην άμυνα αφού αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Άπσον, Τόμπκινς και Γκαμπιντόν, ενώ και η απουσία του Ρόμπι Κιν δημιουργεί προβλήματα στην επίθεση.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – ΓΟΥΙΓΚΑΝ

Λίβερπουλ: Το ντεμαράζ των «κόκκινων» με τον Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο συνεχίστηκε και στο «Σταμφορντ Μπριτζ» με τη μεγάλη νίκη με 1-0 κόντρα στην Τσέλσι. Το επιτυχημένο σερί των τεσσάρων νικών προμηνύει την ολική επαναφορά της Λίβερπουλ, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην έκτη θέση της Premier League, έξι βαθμούς κάτω από τις εκείνες που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου. Εκτός πλάνων Νταλγκλίς, ο νεοφερθείς Κάρολ, αμφίβολος ο αρχηγός Τζέραρντ, όπως και ο Σκρτελ αλλά και ο δεξιός μπακ Κέλι.

Γουίγκαν: Ούσα κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, η Γουίγκαν θα πρέπει να κυνηγάει βαθμολογική συγκομιδή σε όλα τα ματς, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Η νίκη επί της Μπλάκμπερν με το χορταστικό 4-3, την περασμένη εβδομάδα, της έδωσε ανάσα στην υπόθεση παραμονής, αν και ο δρόμος μπροστά είναι σίγουρα ανηφορικός. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ δεν μπορεί να υπολογίζει στον βασικό στόπερ Κάλντγουελ, χωρίς ωστόσο να έχει κάποιες άλλες απουσίες.

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ – ΣΤΟΟΥΚ

Μπέρμιγχαμ: Η τεράστια νίκη στο «Άπτον Παρκ» την περασμένη εβδομάδα, ακολούθησε το παλικαρίσιο 2-2 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και κράτησε την Μπέρμιγχαμ έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η νίκη κόντρα στην Στόουκ μοιάζει κάτι παραπάνω από επιτακτική, με τα δύο τελευταία της ματς στο «Saint Andrews» να έχουν κολλήσει στην ισοπαλία. Αμφίβολος ο στράικερ Ζερόμ, όπως και ο Αλεξάντερ Χλεμπ με τον γκολκίπερ Φόστερ. Εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν ο Νταν (στόπερ).

Στόουκ: Αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής Premier League, βρισκόμενη στην ένατη θέση της βαθμολογίας. Προέρχεται από μεγάλη ανατροπή και νίκη κόντρα στη Σάντερλαντ (3-2), με δύο γκολ του Χουτ στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης. Εκτός έδρας είναι επικίνδυνη, παρά το γεγονός πως προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φούλαμ και Λίβερπουλ. Μοναδικό πρόβλημα ο στόπερ Φαγέ.

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ – ΝΙΟΥΚΑΣΛ

Μπλάκμπερν: Προς το παρόν δεν κινδυνεύει, αν συνεχίσει όμως ανάλογα με τις δύο τελευταίες αγωνιστικές (ήττες με Γουίγκαν και Τότεναμ), δεν θα γλιτώσει την εμπλοκή της στα σενάρια υποβιβασμού. Οι αμυντικές αδυναμίες είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς και αποκαλύφθηκαν στο εκτός έδρας ματς κόντρα στους «Λάτικς», δεχόμενη τέσσερα γκολ. Οι «Ρόβερς» θα στηριχτούν σε ακόμα ένα ματς στη δύναμη του «Ίγουντ Παρκ», στο οποίο μετράνε έξι από τις εννιά φετινές τους νίκες. Πιθανή η επιστροφή του Σάντα Κρουζ στο αρχικό σχήμα, αμφίβολος στην άμυνα ο Ζιβέ.

Νιουκάσλ: Έδειξε πως είναι ομάδα με χαρακτήρα, αφού κατάφερε να κάνει μία επική ανατροπή κόντρα στη δεύτερη της βαθμολογίας Άρσεναλ, κλέβοντας τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Το προσεχές παιχνίδι απέναντι στην ισόβαθμη Μπλάκμπερν είναι μέσα στις δυνατότητές της, αν και η πρόσφατη προϊστορία είναι με τους γηπεδούχους. Χωρίς νίκη οι «καρακάξες» στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος και η συγκομιδή του ενός βαθμού τουλάχιστον είναι μάλλον επιβεβλημένη. Μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση από τις διαφαινόμενες απουσίες των Μπεστ και Αμεόμπι και την απώλεια του Άλαν Σμιθ για το υπόλοιπο της σεζόν. Σε δύο εβδομάδες η επιστροφή του Άιρλαντ.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Μπλάκπουλ: Η έδρα της δεν συγκαταλέγεται στις αξιόπιστες της κατηγορίας, αφού μετράει μόλις τρεις νίκες στο «Μπλούμφιλντ Ρόουντ» σε σύνολο έντεκα αγώνων. Έπεσε με ψηλά το κεφάλι στο «Γκούντισον Παρκ» αφού πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στην Έβερτον (5-3). Η άμυνά της είναι η χειρότερη στην Αγγλία, αφού έχει δεχτεί 49 τέρματα μετά την ολοκλήρωση των 25 πρώτων αγωνιστικών. Δεν είναι το φαβορί απέναντι στην Άστον Βίλα, όμως η νίκη αποτελεί το μοναδικό ζητούμενο, αφού απέχει μόλις τρεις βαθμούς από τον… γκρεμό του υποβιβασμού. Αμφίβολος ο βασικός στόπερ, Κάθκαρτ.

Άστον Βίλα: Εκτός έδρας δεν είναι και από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες της κατηγορίας, έχοντας μόλις δύο νίκες σε σύνολο 13 εξόδων από το «Βίλα Παρκ». Η νίκη πάντως μοιάζει μονόδρομος κόντρα σε έναν αντίπαλο όπως η Μπλάκπουλ, που δεν αποτελεί φόβητρο για καμία ομάδα της Premier League. Οδηγός της, το προ τριών εβδομάδων διπλό στην έδρα της Γουίγκαν (1-2), με τον Ζεράρ Ουγιέ να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ – ΤΟΤΕΝΑΜ

Σάντερλαντ: Στο «Στάδιο του Φωτός» διεξάγεται μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της αγωνιστικής στην Αγγλία, αφού η Σάντερλαντ κυνηγάει την έξοδό της στην Ευρώπη, υποδεχόμενη την πέμπτη της βαθμολογίας Τότεναμ. Το ντεφορμάρισμα των «μαύρων γατών» τις έχει αφήσει χωρίς νίκη στα τελευταία δύο ματς, κόντρα σε Τσέλσι και Στόουκ. Η καλή προϊστορία κόντρα στην Τότεναμ, της επιτρέπει να αισιοδοξεί, αν και οι απουσίες των Χέντερσον, Κάτερμολ (χαφ), Γουέλμπεκ και Κάμπελ (επιθετικοί), προβληματίζουν.

Τότεναμ: Τα πόδια θα είναι στον αγγλικό βορρά, το μυαλό όμως θα βρίσκεται από το Σάββατο στο Μιλάνο, και την αναμέτρηση κόντρα στη Μίλαν την Τρίτη, για τη φάση των 16 του Champions League. Οι δύο συνεχόμενες νίκες κόντρα σε Μπλάκμπερν (εκτός) και Μπόλτον (εντός) της επιτρέπουν να βρίσκεται ακόμα σε υψηλές πτήσεις και κάνουν τον Χάρι Ρέντναπ να αισιοδοξεί για την εξασφάλιση μιας θέσης που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου. Αμφίβολοι οι σούπερ σταρ των «σπιρουνιών» Μπέιλ και Μόντριτς, παραμένουν εκτός οι Καμπούλ και Κινγκ.