ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στο τέλος κερδίζει η Γιουνάιτεντ

Στο τέλος κερδίζει η Γιουνάιτεντ
Μία βαρετή αναμέτρηση εξελίχθηκε σε εντυπωσιακή με το απίστευτο τέρμα του Ρούνεϊ...

Μία βαρετή αναμέτρηση εξελίχθηκε σε εντυπωσιακή με το απίστευτο τέρμα του Ρούνεϊ που χάρισε την νίκη στην Γιουνάιτεντ με 2-1 απέναντι στην Σίτι.

Τα μεγάλα παιχνίδια κρίνονται από τους μεγάλους παίκτες λέει ένα ποδοσφαιρικό κλισέ. Κάτι τέτοιο αποδείχθηκε στο έπακρο στο μεγάλο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ στο «Ολντ Τράφορντ».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι με ένα φανταστικό τέρμα του Γουέιν Ρούνεϊ στο 79’. Μετά από σέντρα του Νάνι, ο Άγγλος επιθετικός με ανάποδο ψαλίδι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρας για τον Τζο Χαρτ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Νωρίτερα ο Νάνι (41’) ύστερα από πολύ ωραία ασίστ του Γκιγκς δεν δυσκολεύτηκε να δώσει το προβάδισμα στους «κόκκινους διαβόλους». Ωστόσο το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό και την ώρα που κυλούσε χωρίς συγκινήσεις, ήρθε ο Έντιν Ντζέκο στο 64’ να κάνει το σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στην πλάτη του Σίλβα και να καταλήγει στα δίχτυα του Φαν ντερ Σάαρ.

Ωστόσο όπως είχε πει και ο Γκάρι Λίνεκερ : «Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι με 22 ποδοσφαιριστές και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί», φαίνεται ότι θα μπορούσε κάποιος να πει το ίδιο και για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όπως πέρυσι δηλαδή όταν ο Μάικλ Όουεν στο 96’ είχε δώσει την νίκη στην ομάδα του, ο Ρούνεϊ λίγα λεπτά νωρίτερα έκρινε το παιχνίδι με το τέρμα της χρονιάς. Πλέον η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργιουσον πήρε αέρα οκτώ βαθμών από την συμπολίτισσά της και διατήρησε το αήττητο στο «Ολντ Τράφορντ» με 13 νίκες στα 14 παιχνίδια που έχει δώσει φέτος.