ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διπλό-τίτλου για τον Ολυμπιακό

Διπλό-τίτλου για τον Ολυμπιακό
Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από το "Κλεάνθης Βικελίδης" επικρατώντας του Άρη με σκορ 2-1 για την 22η αγωνιστική...

Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από το "Κλεάνθης Βικελίδης" επικρατώντας του Άρη με σκορ 2-1 για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος και αύξησε τους βαθμούς που τον χωρίζουν από τον δεύτερο Παναθηναικό στους 10, πραγματοποιώντας ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η εικόνα του ματς:

Άρης-Ολυμπιακός 1-2

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά από την αρχή του παιχνιδιού και με καλή κυκλοφορία της μπάλας ήλεγχε το ματς. Αυτός όμως που άνοιξε το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα ήταν ο Άρης. Συγκεκριμένα, στο 17' λεπτό, και μετά από κεφαλιά γέμισμα του κεντρικού του αμυντικού, Νίκου Λαζαρίδη, ο Κόκε βρήκε με τακουνάκι το Νέτο στην περιοχή και αυτός με τη σειρά του με ωραίο σουτ έκανε το 1-0. Στη συνέχεια η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ανέβασε ρυθμούς, πρότι αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αναγκαστική αλλαγή, αφού στο 27' ο Ζαιρί αντικατέστηε τον Μιραλλάς που αντιμετώπιζε πρόβλημα στη μέση. Η υπεροχή του Ολυμπιακού καρποφόρησε στο 39' λεπτό, όταν ο Ιμπαγάσα έσκαψε τη μπάλα για τον Τζιμπούρ και αυτός με αριστερό σου έκανε το 1-1.

Στο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Μάλιστα, στο 49΄οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν δικαίως πέναλτι καθώς ο Ριέρα ανατράπηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του Άρη από τον Πρίττα, ωστόσο ο Σιδηρόπουλος έδειξε "παίζεται". Στο 75΄λεπτό τελικά ο Ολυμπαικόε κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή όταν ο Φουστέρ με πολύ ωραίο γυριστό σου έστειλα τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη κάνοντας το 1-2.

Τα γκολ του ματς.:

75' Μετά το γέμισμα του Ιμπαγάσα και την κακή απομάκρυνση του Μίσελ με το κεφάλι, ο Φουστέρ έπιασε ένα εξαιρετικό γυριστό και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βελλίδη.

39' Λεπτό. Ο Τζιμπούρ εκμεταλεύεται την αδράνεια της άμυνας του Άρη και με το αριστερό πόδι στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. 1-1

17' Λεπτό. Κεφαλιά γέμισμα του Λαζαρίδη, ο Κόκε βρίσκει με τακουνάκι τον Νέτο στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος με έξοχο σουτ δίνει το προβάδισμα στον Άρη. 1-0

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Μίσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο, Βανγκέλι, Φατί, Πρίττας, Τόχα, Νέτο, Κόκε, Μπομπαντίγια.

Στον πάγκο: Χουάνμα, Οριόλ, Πορτίγια, Μενδρινός, Σακάτα, Καστίγιο, Τσέζαρεκ.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Μοντέστο, Ριέρα, Τζεμπούρ, Φουστέρ, Μιραλάς.

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Ντουντού, Ρόμενταλ, Ζαϊρί, Πάντελιτς.