ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι «εκλεκτοί» του Χιμένεθ

Οι «εκλεκτοί» του Χιμένεθ
Το 4-3-3 αναμένεται να προτιμήσει ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό....

Το 4-3-3 αναμένεται να προτιμήσει ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με δυο από τις 11 θέσεις να αναζητούν «κάτοχο».

Με πρωινή προπόνηση το Σάββατο (12/02) ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Δικεφάλου για το προσεχές παιχνίδι με τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ.

Ο Ισπανός τεχνικός, όπως συνηθίζει, δεν θέλησε να κάνει σαφείς τις σκέψεις του για την αρχική ενδεκάδα αλλά ήδη φαίνεται να έχει καταλήξει τόσο στο σύστημα όσο και στους παίκτες που θα αποτελέσουν τη βασική ενδεκάδα.

Η χρησιμοποίηση τριών ανασταλτικών μέσω είναι το στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί αναφορικά με τα αγωνιστικά πλάνα του Ισπανού. Προφανώς αυτό που θέλει είναι μια πιο συμπαγή ομάδα που δεν θα αφήνει κενούς χώρους, κάτι που το «πλήρωσε» απέναντι στον Άρη.

Την εστία των «κιτρινόμαυρων» λοιπόν θα υπερασπιστεί ο Σεμπάστιαν Σάχα έχοντας μπροστά του τους Γιάχιτς και Καράμπελα στο δεξί και το αριστερό άκρο. Στο κέντρο της άμυνας θα κάνει την επανεμφάνισή του ο Τραϊανός Δέλλας με παρτενέρ του έναν εκ των Νασούτι, Μανωλά.
Οι τρεις χαφ που θα «γεμίσουν» το χώρο της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Ντιόπ, Μάκος και πιθανότατα ο Καφές, χωρίς να αποκλείεται η χρησιμοποίηση του Μίτσελ αντί του τρίτου. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την επιθετική τριάδα τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Συγκεκριμένα, οι Σκόκο και Λαγός θα καλύψουν τις πτέρυγες με τον Νίκο Λυμπερόπουλο στην κορυφή.

Φυσικά, αν πάρουμε ως δεδομένη τη «συνήθεια» του Ισπανού για αλλαγές της τελευταίας στιγμής, αλλά και τις δηλώσεις του όπου επεσήμανε ότι το σίγουρο είναι πως θα παίξει με 11 παίκτες, τότε δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει η όποια διαφορά εμφανίσει η ενδεκάδα της ΑΕΚ συγκριτικά με το προαναφερθέν σχήμα.