ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκίνημα με το… αριστερό

Ξεκίνημα με το… αριστερό
Ο πρώτος αγώνας του Κρις Χουγκάζ στον πάγκο του Ηρακλή δεν συνοδεύτηκε από επιτυχία, αφού οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν...

Ο πρώτος αγώνας του Κρις Χουγκάζ στον πάγκο του Ηρακλή δεν συνοδεύτηκε από επιτυχία, αφού οι «κυανόλευκοι» ηττήθηκαν από το Περιστέρι με 57-72.
Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και προσπαθούσαν να βρουν τον ρυθμό τους τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Η αστοχία του Ηρακλή όμως προς το τέλος του δεκαλέπτου χάρισε στο Περιστέρι το ελαφρύ προβάδισμα(12-19).
Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον «γηραιό». Το Περιστέρι κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον αγώνα και διεύρυνε την διαφορά που άγγιξε στην μέγιστη τιμή της τους είκοσι πόντους(14-34). Οι ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 21-34.
Στην τρίτη περίοδο, ο Ηρακλής μπήκε στο παρκέ αποφασισμένος να διεκδικήσει τον αγώνα με όλες του τις δυνάμεις και κατάφερε τρέχοντας ένα σερί 10-0 να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Το Περιστέρι αν και έδειξε να αιφνιδιάζεται κατάφερε να αντιδράσει με δυο διαδοχικά τρίποντα των Παπανικολάου και Σκοτ, και έπειτα ξαναβρήκε τον ρυθμό του. Στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 39-47.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Ηρακλής το πάλεψε με πρωτεργάτες τους Ηλιάδη και Κοπρίβιτσα που ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα, αλλά δεν τα κατάφερε να πάρει την νίκη. Κορυφαίοι για το Περιστέρι ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 21 πόντους αλλά και ο αρχηγός Δημήτρης Παπανικολάου που σκόραρε 16 και πήρε κάποιες δύσκολες προσπάθειες όταν ο Ηρακλής προσπάθησε να «κλέψει» τον αγώνα. Μετά από αυτή την ήττα τα περιθώρια σωτηρίας για τους παίκτες του Κρις Χουγκάζ στενεύουν και κατά πάσα πιθανότητα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αγωνίζεται την επόμενη χρονιά στην Α2 κατηγορία.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡI 57-72
Δεκάλεπτα:12-19,21-34,39-47,57-72

Ηρακλής(Χουγκάζ):Πάρκερ 6, Δεμερτζής 2, Αγγελακόπουλος 4(1), Ντρόπνιακ 5, Πέτροβιτς, Κοπρίβιτσα 13(1), Δέσπος, Κόλεμαν, Ηλιάδης 14(3), Εουταβίσιους 5, Λαμπρόπουλος 8

Περιστέρι(Πεδουλάκης): Μάντζαρης 21(2), Γούντγουορντ 2, Παπανικολάου 16(3), Μάντζαρης Α. 3(1), Σκοτ 6, Τσιάκος 7, Πετρούλας 3(1), Βρκιτς 2, Λούμπι 6, Μόκνικ 6, Μαρίνος