ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τους πήρε ο ύπνος στο «Καυταντζόγλειο»…

Τους πήρε ο ύπνος στο «Καυταντζόγλειο»…
Σε ένα ματς πολύ κακό ποιοτικά αγώνα ο Ηρακλής και ο Αστέρας Τρίπολης παρέμειναν στο 0-0 στο «Καυτανζόγλειο». Οι 7.000 περίπου θεατές ...

Σε ένα ματς πολύ κακό ποιοτικά αγώνα ο Ηρακλής και ο Αστέρας Τρίπολης παρέμειναν στο 0-0 στο «Καυτανζόγλειο».
Οι 7.000 περίπου θεατές που είδαν το αγώνα σίγουρα θα μετάνιωσαν που αποφάσισαν να θυσιάσουν το ηλιόλουστο Κυριακάτικο μεσημέρι τους στο Καυτανζόγλειο, αντί να εκμεταλλευτούν διαφορετικά τον καλό καιρό.

Τα νεύρα και τα πολλά λάθη εκατέρωθεν πρωταγωνίστησαν στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη βάση στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Ο Ηρακλής ήθελε το τρίποντο για να ρίξει άγκυρα στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Αστέρας είχε ως στόχο να πάρει τους τρεις πόντους για να ξεφύγει από τις τρεις τελευταίες θέσεις. Πάντως η παράδοση διατηρήθηκε που θέλει τον Αστέρα να μην κερδίζει ποτέ τον «Γηραιό» στο πρωτάθλημα.

Οι Αρκάδες άρχισαν πιο δυνατά τον αγώνα κυριαρχώντας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, εκεί που ο Ηρακλής αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα. Τα πολλά νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα πρωταγωνίστησαν στο πρώτο ημίχρονο και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τσινιάρης αναγκάστηκε να δείξει επτά κίτρινες (!) στο πρώτο ημίχρονο.
Όπως γίνεται εύκολο αντιληπτό κάτω από αυτές τις συνθήκες το θέαμα πήγε… περίπατο, με τη δύναμη και το πάθος να κυριαρχεί στις μονομαχίες των παικτών των δύο ομάδων με την καλύτερη φάση να πιστώνεται για την μεριά του Αστέρα μόλις στο 7’ όταν ο Παπάζογλου πήρε την μπάλα από τον απρόσεχτο Κατσαμπή, αλλά το σουτ του δεν ήταν καλό και μπλόκαρε με τη δεύτερη προσπάθεια ο Ελευθερόπουλος.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν σπασμωδικά να βγουν στην επίθεση και ουσιαστικά είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στη… δύση του πρώτου μέρους (καθυστερήσεις), όταν ο Μάρα έστρωσε ωραία την μπάλα με το στήθος στον Γιάκομπ ο οποίος έπιασε ένα άτσαλο σουτ από καλή θέση.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο και να αφήσουν στην άκρη το… κλοτσοσκούφι. Οι φανατικοί φίλαθλοι του Ηρακλή έδιναν τη δική τους μάχη στην εξέδρα, μήπως και μπορέσουν να αφυπνίσουν τους παίκτες της ομάδας τους, που ήταν εμφανές ότι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό.
Τα νεύρα των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων ηρέμησαν, αλλά από θέαμα… τίποτα. Κάποιες ημιτελείς προσπάθειες προκάλεσαν χτυποκάρδια στις εξέδρες, αλλά έλειπε η ουσία, δηλαδή το γκολ.

Τα πολλά λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και αρκετές φορές οι φίλαθλοι αντέδρασαν με μουρμούρες στην κακοποίηση του ποδοσφαίρου που παρακολουθήσαν. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και το 0-0 επισφράγισε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-0

Διαιτητής: Τσινιάρης (Αθηνών)

Κίτρινες: Χοσέμι, Πίτου Γκαρσία, Κατσαμπής, Σολτάνι, Ρόμπλες - Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρέρα, Παπάζογλου, Φυτανίδης

Οι συνθέσεις:

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Ελευθερόπουλος, Κατσαμπής, Χοσέμι, Αραμπατζής, Λίμα, Παπαστεριανός (86΄ Ρόμπλες), Μάρα (56΄ Επαλέ), Πίτου Γκαρσία, Ζερκά, Σολτάνι (74΄ Καϊτά), Ιάκομπ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Ορόθκο, Λαδάκης, Αρσενίεβιτς (84΄ Ρούμπιλ), Ροτζέριο (90΄+ Μαρσέλο), Παπάζογλου, Καρέρα (67΄ Ουντότζι)