ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τον έστειλε στην Football League

Τον έστειλε στην Football League
Εύκολο απόγευμα είχε την Κυριακή (13/02) η Κέρκυρα, καθώς επικράτησε με 3-0 του Πανσερραϊκού, χωρίς να αντιμετωπίσει καμία…

Εύκολο απόγευμα είχε την Κυριακή (13/02) η Κέρκυρα, καθώς επικράτησε με 3-0 του Πανσερραϊκού, χωρίς να αντιμετωπίσει καμία… δυσκολία.
Ο Επστάιν άνοιξε το σκορ στο 24’ για τους «Φαίακες», ενώ ο Ιωάννου στο 33’ «έγραψε» το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκουστάβο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τα… 40 μέτρα! Με τη νίκη αυτή, οι νησιώτες πήραν βαθιά βαθμολογική… ανάσα, βυθίζοντας παράλληλα τους Σερραίους προς την… Football League.
Με αλλαγές στην γραμμή κρούσης παρουσίασε την Κέρκυρα ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, καθώς στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Μαζνόφ, έχοντας βοήθεια από τον Επστάιν στα αριστερά και τον Ηλία Ιωάννου στα δεξιά.

Από την άλλη, ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς πήγε με έναν επιθετικό, τον Πάρκερ και τους Μπέλιτς και Γεωργιάδη να του δίνουν βοήθειες, με τον Λεοζίνιο να βγαίνει από την μεσαία γραμμή.
Το παιχνίδι στα πρώτα δέκα λεπτά ήταν «μοιρασμένο», καθώς και οι δύο ομάδες πρόσεχαν τα… νώτα τους. Οι «Φαίακες» προσπαθούσαν κυρίως από τα αριστερά με τον Ντένις Επστάιν, ενώ για τους Σερραίους, πιο δραστήριος ήταν ο Λεοζίνιο.
Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στους γηπεδούχους, καθώς στο 9’ ο Κοντοδήμος βρήκε τον Επστάιν, αυτός έκανε το γύρισμα, αλλά ο Μαζνόφ δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς ο Άμο έδιωξε σε κόρνερ.

Η… απάντηση των «Λιονταριών» ήταν άμεση, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Λεοζίνιο βγήκε στην αντεπίθεση, έφτασε στο ύψος της περιοχής της Κέρκυρας, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ξεκίνησε η… κατηφόρα στο ΕΑΚ για την Κέρκυρα, που είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης, με τους Επστάιν, Μαζνόφ και Ιωάννου να κάνουν άνω κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων.
Στο 24’ ο Γερμανός άνοιξε το σκορ, όταν ο Μαζνόφ κινήθηκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, έκανε το γύρισμα και ο Επστάιν με προβολή, έκανε το 1-0 για τους «Φαίακες», οι οποίοι στην συνέχεια βρήκαν τους χώρους, καθώς είχαμε την… κατάρρευση των «ερυθρόλευκων».

Στο 30’ ο Γραμμόζης κινήθηκε προς την περιοχή του Πανσερραϊκού, με εξαιρετική κάθετη μπαλιά βρήκε τον Ιωάννου, που κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας των φιλοξενούμενων, αλλά το σουτ που έκανε, έφυγε άουτ, πολλά μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες.

Ότι δεν κατάφερε στην προηγούμενη φάση ο έμπειρος επιθετικός, το κατάφερε δύο λεπτά αργότερα και πάλι με την συμβολή του Μαζνόφ. Ο Κοντοδήμος εκτέλεσε το πλάγιο (!), ο Σκοπιανός φορ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Ιωάννου, που κοντρόλαρε και με δυνατό σουτ, νίκησε τον Φερνάντες και «έγραψε» το 2-0.
Η υπεροχή των «Φαιάκων» επισφραγίστηκε με τον… καλύτερο τρόπο στο 35’ όταν ο Γκουστάβο πέτυχε το 3-0 και ίσως το τέρμα της αγωνιστικής. Περίπου 40 μέτρα από την εστία του Πανσερραϊκού, εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Φερνάντες, ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη.
Η προσπάθεια αντίδρασης από τα «Λιοντάρια» ήρθε στο 38’ με κεφαλιά του Πάρκερ, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε σε καμία στιγμή τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, που πέρασε το πιο… εύκολο ημίχρονο στην καριέρα του.

Στο δεύτερο μέρος, ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς θέλησε να αλλάξει την εικόνα των «ερυθρόλευκων», περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Νταλέ και Παντελιάδη, στις θέσεις των Γεωργιάδη και Μάρκοβιτς, αντίστοιχα.

Όμως, παρά τις αλλαγές, οι Σερραίοι δεν έδειξαν σημάδια ανάκαμψης, με αποτέλεσμα, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» να περάσει και τον Τριανταφύλλου στην θέση του Μπέλιτς, που έδειχνε εκνευρισμένος στις κινήσεις του.

Στην αντίπερα… όχθη, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με το πλεονέκτημα που του έδινε το 3-0 θέλησε να ξεκουράσει μερικούς ποδοσφαιριστές του, καθώς έβγαλε από το παιχνίδι τον Μαζνόφ και τον Μακρή, περνώντας στις θέσεις τους τον Καλαντζή και τον Λαμπρόπουλο, αντίστοιχα, ενώ μπήκε και ο Στολτίδης αντί του Χαμπλ.
Δεν θα ήταν υπερβολή να τονίσουμε ότι στο δεύτερο μέρος η αναμέτρηση είχε… μετατραπεί σε τυπική διαδικασία, αφού άπαντες περίμεναν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Μάλιστα, έπρεπε να περιμένουμε μέχρι το 84’ για να δούμε μια καλή στιγμή, με τον Επστάιν, που βγήκε στην κόντρα, αλλά ο Παπάζογλου αντέδρασε σωστά στο σουτ του Γερμανού και με προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

ΚΕΡΚΥΡΑ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-0

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Κίτρινες: Πάμπλο Αμο, Μπέλιτς, Νταλέ

Οι συνθέσεις:

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Γκουστάβο, Μαϊστόροβιτς, Χαμπλ (62΄ Στολτίδης), Κοντοδήμος, Μαζνόφ (70΄ Καλαντζής), Επστάιν, Γραμμόζης, Ηλ.Ιωάνου, Μακρής (79΄ Λαμπρόπουλος)

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Φερνάντες, Πάμπλο Αμο, Γεωργιάδης (46΄ Νταλέ), Μπέλιτς (58΄ Τριανταφύλλου), Κις, Ανάκογλου, Παπάζογλου, Λεοζίνιο, Αλβαρεζ, Μάρκοβιτς (46΄ Παντελιάδης), Πάρκερ