ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Παναθηναϊκός νικητής στο ντέρμπι των Αθηνών

Ο Παναθηναϊκός νικητής στο ντέρμπι των Αθηνών
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικλητης του ντέρμπι της αγωνιστικής καθώς επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ. Ο Κώστας Κατσουράνης στο 44ο λεπτό...

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικλητης του ντέρμπι της αγωνιστικής καθώς επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ. Ο Κώστας Κατσουράνης στο 44ο λεπτό έκανε το 1-0 και ο Λουκάς Βύντρα στο 51ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα των πρασίνων. Ο Σκόκο μείωσε σε 2-1 στο 58ο λεπτό για να κάνει το 3-1 ο Σισέ στο 75ο λεπτό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΕΚ 3-1

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. 3-1 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

91' - Μεγάλη επέμβαση από τον Τζόρβα. Ο Μπαχά έκανε με τη μια το σουτ εντός περιοχής, όμως ο Τζόρβας θα πέσει και θα διώξει εντυπωσιακά.

89' - Σέντρα του Σεϊταρίδη, σουτ του Λέτο πάνω στην κίνηση, η μπάλα άουτ.

82' - Σέντρα του Καράμπελα από τα αριστερά, ο Μπαχά πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως η προβολή του ήταν άστοχη.

75' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ! Εξαιρετική προσπάθεια και ασίστ του Καντέ για τον Σισέ, που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή κερδίζει τον Σάχα και κάνει το 3-1.

73' - Ο Καράμπελας αφού ταλαιπώρησε τους αμυντικούς του ΠΑΟ, έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Μπλάνκο έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε και η φάση τελείωσε άδοξα για τους φιλοξενούμενους.

67' - Ο Καράμπελας έκανε ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Μπαχά μπήκε στην πορεία της μπάλας και πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τζόρβα.

65' - Σέντρα του Χριστοδουλόπουλου από τα δεξιά, ο Σάχα διώχνει με τις γροθιές, η μπάλα καταλήγει στον Σισέ, όμως το σουτ του έδιωξε ο πορτιέρο της ΑΕΚ σε κόρνερ.

58' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ! Στην αντεπίθεση ο Σκόκο βγήκε απέναντι από τον Τζόρβα και πλάσαρε άψογα, μειώνοντας σε 2-1 για την ΑΕΚ.

58' - Νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Ο Χριστοδουλόπουλος είδε και πάσαρε στον ελεύθερο Λέτο, όμως το σουτ του τελευταίου κατέληξε στην αγκαλιά του Σάχα.

55' - Ωραία κίνηση του Λέτο από τα αριστερά, όμως η παράλληλη πάσα του, περνάει από τον Κατσουράνη και έτσι η ευκαιρία δεν έχει ευτυχή κατάληξη για το "τριφύλλι".

54' - Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να κάνει το 3-0. Ο Λέτο έδωσε ωραία ασίστ στον Σισέ, εκείνος πλάσαρε πριν τον Σάχα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

51' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ! Εξαιρετική ατομική ενέργεια του Σισέ που ανάμεσα σε τέσσερις αντιπάλους έβγαλε μαγική κάθετη πάσα στον Βύντρα και εκείνος με ωραίο πλασέ εντός περιοχής διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του.

ΕΝΑΡΞΗ 2ου ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΛΗΞΗ 1ου ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

44' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ! Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λέτο και λάθος διώξιμο του Μανωλά, η μπάλα καταλήγει στον Σαριέγκι που με κεφαλιά δίνει στον Κατσουράνη και εκείνος κάνει το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

40' - Πέντε λεπτά πρίν το ημίχρονο και το σκορ είναι πάντα στο 0-0

35' - Κόρνερ για την ΑΕΚ, κεφαλιά του Λυμπερόπουλου και η μπάλα καταλήγει άουτ.

32' - Η μεγαλύτερη ως τώρα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Σισέ. Ο γάλλος βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση, όμως δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ α τετ τον Σάχα, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

29' - Πρώτη μέγαλη στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Μπαχά πάσαρε για τον Μίτσελ, εκείνος σούταρε απευθείας από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε σχεδόν δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

Κατοχή της μπάλας στα πρώτα 25 λεπτά. Παναθηναϊκός 57% - ΑΕΚ 43%

23' - Σέντρα σουτ του Ιωαννίδη, καμιά ανησυχία για τον Σάχα που μπλοκάρει.

17' - Σουτ του Λέτο με δύναμη, ο Σαχά μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

12' - Σουτ του Μίτσελ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει κόρνερ.

11' - Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Κεφαλιά του Σισέ, χωρίς δύναμη όμως, μπλοκάρει την μπάλα ο Σάχα.

10' - Ίδιο τέμπο στο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να έχει αποκτήσει μια ελαφρά υπεροχή.

5' - Αναγνωριστικά τα πρώτα πέντε λεπτά της αναμέτρησης.

1' - Στην σέντρα ήταν οι παίκτες της ΑΕΚ

ENAΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

19:28 - 35.000 είναι οι θεατές του αγώνα στο ΟΑΚΑ

19:25 - Οι δύο ομάδες βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του μεγάλου αθηναϊκού ντέρμπι.

19:22 - Αξίζει να σημειωθεί πως πρόβλημα υπήρξε λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό, αφού ο Σωτήρης Νίνης έμεινε εκτός 18άδας. Ο μέσος του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον τραυματισμό που αποκόμισε στο φιλικό της Εθνικής με τον Καναδά την Τετάρτη (09/02) και έμεινε εκτός 18άδας των «πράσινων».

19:21 - Περίπου 30.000 είναι οι φίλοι του Παναθηναϊκού που έχουν έρθει στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν τον αγώνα με την ΑΕΚ. Οι θύρες 35-1 που κάθονται οι οργανωμένοι είναι ασφυκτικά γεμάτες ενώ υπάρχουν πανό από πολλές περιοχές της Ελλάδας. Χαλκίδα, Ζωγράφου, Σέρρες, Καλαμάτα, Τρίπολη, Μέγαρα, Πάρος, Βόνιτσα, Θήβα, Κορωπί, Μεσόγεια, Λαμία, Παραλίμνι και το κεντρικό πανό της Θύρας 13 δεσπόζουν μεταξύ άλλων.

19:20 - Από τα μάτριξ του ΟΑΚΑ παρουσιάστηκαν οι ενδεκάδες των δύο ομάδων και οι "πράσινοι" αποθεώθηκαν από τους φίλους τους.

19:17 - Τα μέλη της διοίκησης της ΑΕΚ έχουν πάρει εδώ και αρκετή ώρα τις θέσεις τους στο μπουθ που τους έχει παραχωρήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Την ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσωπούν στο ΟΑΚΑ μεταξύ άλλων οι Σταύρος Αδαμίδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Χάρης Κοσμάτος.

19:15 - Οι δύο ομάδες με λίγα λεπτά διαφορά έχουν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

19:10 - 20.000 φίλοι του Παναθηναϊκού βρίσκονται αυτή την στιγμή στο ΟΑΚΑ

19:07 - Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης βρίσκεται στα επίσημα του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το ντέρμπι ΟΑΚΑ. Πέντε λεπτά πριν είχε καταφθάσει και ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

19:05 - «Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα, πρέπει να κερδίσει δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα», είπε ο Μίμης Δομάζος στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού και πρόσθεσε: «Αν κερδίσει σήμερα και την επόμενη αγωνιστική τον Ολυμπιακό, η διαφορά θα πάει στους τέσσερις βαθμούς και όλα γίνονται».

19:02 - Στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι βρίσκονται οι παλαίμαχοι του Παναθηναϊκού, Δομάζος, Αντωνιάδης και Κωνσταντίνου, όπως και αυτοί της ΑΕΚ, Συμιγδαλάς, Καραφέσκος και Σταματιάδης.

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκάγκας (Λάρισας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο, Χριστοδουλόπουλος, Σισέ

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γιάχιτς, Μάκος, Ντιόπ, Μίτσελ, Λαγός, Μπαχά, Λυμπερόπουλος