ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χιμένεθ: «Δεχθήκαμε αστεία γκολ»

Χιμένεθ: «Δεχθήκαμε αστεία γκολ»
Στα προσωπικά λάθη των παικτών του στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο τεχνικός της Ένωσης...

Στα προσωπικά λάθη των παικτών του στάθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο τεχνικός της Ένωσης αρχικά δήλωσε:
«Κάνοντας μια ανάλυση του παιχνιδιού, βλέπουμε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχαμε τον έλεγχο και την είχε την κυριαρχία ο Παναθηναϊκός. Στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε με κατοχή μπάλας να ελέγξουμε το παιχνίδι, όμως κάναμε το αντίθετο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, και πιο καθαρές. Κάναμε το 2-1 και είχαμε ευκαιρίες να κάνουμε και το 2-2, διεκδικώντας όμως την ισοφάριση πήγαμε αρκετά μπροστά και δεχθήκαμε το τρίτο γκολ. Το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:
«Είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα αλλά κυρίως με τον τρόπο που δεχθήκαμε τα γκολ. Θεωρώ ότι έγιναν προσωπικά λάθη από κάποιους κι αν στο μέλλον θέλουμε να είμαστε μεγάλη ομάδα δεν μπορούμε να δίνουμε με τέτοια ευκολία τέτοια γκολ. Είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά των παικτών μου και την αφοσίωση που δείξανε, κυνηγώντας το γκολ απέναντι σε μια καλή ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Θέλω να είναι η ομάδα πιο δυνατή ψυχολογικά, να μην δεχόμαστε τέτοια αστεία γκολ».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η ΑΕΚ παρατάχθηκε αμυντικά και χωρίς τον Σκόκο, απάντησε:
«Ότι κάνουν οι παίκτες στο γήπεδο είναι εντολές δικές μου. Στο πρώτο ημίχρονο θέλαμε να παίξουμε 4-4-2 με τον Λαγό και τον Μίτσελ περισσότερο στον άξονα για να δώσουμε χώρο και ελευθερία στον Λυμπερόπουλο και τον Μπάχα. Αυτό που ζήτησα από τον Σκόκο ήταν αυτό που είδα στο δεύτερο ημίχρονο. Να πάρει δηλαδή την ομάδα στην πλάτη του. Είναι παίκτης που υποφέρει όταν πρέπει να λειτουργήσει αμυντικά και να καλύψει χώρους όταν έχει επιθετικά μπακ απέναντί του. Όταν δεν το κάνει αυτό, ο Σκόκο είναι αυτός που μπορεί να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο. Είναι λάθος να πούμε λοιπόν κάτι για τη δουλειά των προπονητών από την αρχική του ενδεκάδα. Πρέπει να κοιτάξουμε και τους 18 ποδοσφαιριστές, αυτή είναι η δουλειά η δική μου σε αντίθεση με την δική σας».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι για πρώτη φορά στην ιστορία της 24 βαθμούς μακριά από την κορυφή, ανέφερε:
«Είναι η πρώτη φορά όπως το λέτε, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Το θέμα δεν είναι αν συμβαίνει σε μένα πρώτη φορά. Πρέπει να είμαι όσο πιο ρεαλστής γίνεται και να δουλέψουμε με την ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλύτερος αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός κυνηγάει, προσπαθεί αλλά δεν μπορεί να φτάσει. Από εκεί και πέρα υπάρχει χαοτική διαφορά με τους υπόλοιπους. Το πρόβλημα στην ΑΕΚ είναι ότι παίζουν με μια βαριά φανέλα. Με την ιστορία και τη φανέλα δεν κερδίζει τα παιχνίδια. Τουλάχιστον είμαι περήφανος που το παλεύουν, στα περισσότερα παιχνίδια αυτό κάνουμε κι όταν δεν το κάνουν οι παίκτες το λέω και δημόσια. Αλλά παίζουμε με το βάρος της ιστορίας της ΑΕΚ. Για αυτό πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί για να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για αυτό, αλλά τώρα αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν ευθύνεται κανείς για αυτό, ούτε οι μεταγραφές που έγιναν τώρα ούτε αυτοί που έχουν φύγει».

Ο τεχνικός της Ένωσης ρωτήθηκε και για την μεταγραφή του Ντρπιτς, για να σχολιάσει ότι:
«Για το μέλλον θέλουμε να κάνουμε ένα σχεδιασμό για να βελτιωθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Απλά προσπαθώ να απλοποιήσουμε την κατάσταση στην ΑΕΚ. Για μένα σήμερα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής χωρίς να θέλω να είμαι φανατικός και να είμαι αντικειμενικός, ήταν ο Καράμπελας. Με πολύ μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Αυτό είναι δουλειά. Ένας ποδοσφαιριστής που ίσως να μην τον ήθελε κανείς. Αλλά αυτό είναι δουλειά. Αυτό όμως είναι το επίπεδο, πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να βελτιωθούμε. Ο Ντρπιτς δεν είναι για το μέλλον. Έρχεται χωρίς λεφτά, να προπονηθεί να δουλέψει και αν αποδείξει ότι είναι πάρα πολύ καλός μπορεί να πάρει μια θέση και ίσως την κρατήσει. Το μέλλον της ΑΕΚ πρέπει να βαδίζει σε διαφορετική λογική. Υπάρχουν όμως ποδοσφαιριστές και άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά και προσπαθούν. Όπως λέω, όταν στην οικογένειά σου υπάρχει κάποιος που δεν είναι καλά, πρέπει να προσπαθείς να τον βοηθήσεις. Αν είμαστε όλοι εργαζόμενοι και δουλεύουμε με ειλικρίνεια, θα έχουμε σύντομα τους καρπούς μιας σκληρής δουλειάς».

Τέλος, για το αν ο Μπλάνκο ήταν καλύτερος του Μπάχα, απάντησε:
«Όχι, πάντα λείπει αυτός που δεν παίζει. Θεωρώ ότι ο Μπάχα έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, είναι διαφορετικός από τον Μπλάνκο. Το παιχνίδι με την πλάτη που έκανε, ήταν πάρα πολύ δύσκολο και ο Μπάχα ξέρει να το κάνει. Το να παίζεις στο πλάι, να παίρνεις την μπάλα να την δίνεις στο μπακ και μετά να είσαι στη φάση, είναι πολύ δύσκολο και ο Μπάχα το έκανε πολύ καλά. Ακόμα μάλιστα δεν είναι πολύ έτοιμος για να δείξει ότι αξίζει. Είμαι όμως ικανοποιημένος με τον Μπλάνκο, έκανε καλή δουλειά. Έπαιξε στα πλάγια και δείχνει να μαθαίνει πως πρέπει να κινείται εκτός περιοχής και κατάφερε να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Μάλιστα βρέθηκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα όμως υποδείχθηκε οφσάιντ. Νομίζω ότι ήταν ένα λάθος ανθρώπινο. Είμαι ευχαριστημένος από τους τρεις επιθετικούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά και θα επιλέγουμε ότι μας ταιριάζει. Όπως είπα όταν πήραμε τον Μπάχα, είναι πιθανό να παίζουν και οι τρεις μαζί. Ήμασταν ανώτεροι με αυτούς στο γήπεδο από τον Παναθηναϊκό, αλλά πέσαμε θύμα των προσωπικών μας λαθών».